Akademin: U19 vann SM-guld
Carlos Strandberg var en målskyttarna när U19–laget vann SM–guld.

BK Häckens framgångsrika U19–lag fullbordade en fantastisk säsong när Brommapojkarna besegrades i SM–finalen med 5–3. – Det blir en kaosmatch igen, säger tränaren Teddy Olausson efter slutsignalen till Häckens hemsida

I somras vann laget Gothia Cup. Igår eftermiddag stod det klart att Häckens duktiga U19–lag fick lyfta ännu en härlig pokal. Men finalmatchen i Juniorallsvenskan mot Brommapojkarna blev dramatisk värre efter att BP hämtat upp ett 0–3 underläge.

Häcken inledde matchen övertygade. Carlos Strandberg spräckte nollan efter bara två minuter. Albin Skoglund tryckte in 2–0 minuten senare och när klockan stod på femton minuter hade målkungen Robert Lipovac gjort 3–0. Guldvittringen var påtaglig och Häcken gick in till halvtidsvila med en bekväm ledning.

I andra halvlek reste sig BP. I 65:e minuten kom reduceringen 3–1. Det var starten på en imponerande upphämtning. När matchklockan stod på 80 minuter hade nämligen BP rest sig från knocken och gick för segern. 3–3 och dramat var ett faktum. Men Teddy Olaussons grabbar visade varför de är bäst i Sverige. I den 87:e minuten dribblade Daniel Krezic sig fram på vänsterkanten och lyfte in 4–3 på ett magiskt sätt. Slutresultatet blev tillslut 5–3 efter att inhopparen Mark Fezarit slagit in Carlos Strandbergs fina förarbete.

Glädjscenerna på Gothia Park visste inga gränser. Tränaren, Teddy Olausson, var minst sagt lyrisk i segerintervjun.
 – Helt fantastiskt! Det blir en kaosmatch igen, vi leder med 3–0 och sedan när vi kommer ut till andra halvlek känner vi att vi har något att förlora och då tappar vi spelet lite.

– De gör 3–3 och det börjar kännas som cupfinalen, men så visar killarna en jäkla inställning och vänder på det igen, säger han till Häckens hemsida.

Sektion G gratulerar spelarna, ledarna och känner en oerhörd stolthet inför deras fantastiska prestation. Akademins arbete med att ta fram duktiga talanger betyder väldigt mycket för hela klubben. Robert Lipovac, 27 mål(!) under 2014, Albin Skoglund, tvillingarna Joel och Adam Andersson, Oliver Nåfors är bara några av alla duktiga spelare, som förhoppningsvis kommer att få chansen att visa upp sig i A–laget så småningom.