Lagbanner
Andreas Drugge klar för Trelleborg

Andreas Drugge klar för Trelleborg

Andreas Drugge, som med sina 13 mål i årets superetta var en stark bidragande orsak till att DIF hängde kvar, lämnar Degerfors för spel i allsvenska Trelleborg. Detta efter att DIF nobbat TFF tre gånger om då deras tidigare bud varit för låga.

Det har varit en segdragen historia men i dag blev det klart. Andreas Drugge lämnar Degerfors IF för spel i allsvenska Trelleborg. Skåningarna, som fått nej tack på de tre första buden, lämnade ett fjärde som DIF beslöt sig för att acceptera.

– Det är naturligtvis synd att vi blir av med en så pass duktig spelare. Men Andreas har tydligt deklarerat att han vill ta steget till Trelleborg. Så på sätt och vis känns det skönt med ett avslut på den här affären, säger klubbchefen Andreas Andersson.

Andreas Drugge kom till Degerfors inför säsongen 2006 efter ett norskt äventyr. Han värvades som mittfältare, men det var som anfallare han skördade stora framgångar. Drugge var med sina 13 mål en av de stora anledningarna till att Degerfors spelar i superettan även 2008.

I och med Drugges övergång uppstår en vakans i truppen.
– Den kommer vi nödvändigtvis inte att fylla med en anfallare. Det kan lika gärna bli tal om en mittfältare. För övrigt anser jag att det finns mer att hämta från den anfallsbesättning vi redan har, fortsätter Andreas.

Huvudpersonen själv är självklart nöjd efter dagens besked.
- Jag fick höra för några timmar sedan att klubbarna är överens så nu återstår mitt personliga kontrakt innan allt är klart. Det känns jättebra, det har varit min målsättning hela tiden att få spela i allsvenskan igen.
Andreas Drugge spelade nämligen allsvenskt med Elfsborg för ett antal år sedan men kom sedan ur form och har därefter flyttat runt lite innan han landade i Degerfors. Där tog utveckligen fart igen och efter en strålande säsong så fick Trelleborg upp ögonen för honom. 
- När jag fick chansen nu så ville jag verkligen ta den. Man vet aldrig om man får chansen igen så det känns väldigt bra samtidigt som jag kommer sakna Degerfors. Jag har trivts bra här både med laget och allt omkring, avslutar Drugge.

Johan Emdemalm2007-12-29 19:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans