Lagbanner
Brage värvar anfallare från superettankonkurrent

Brage värvar anfallare från superettankonkurrent

Klubben överens med skånelaget om en utlåning av målskytt med meriter från Allsvenskan.

26-årige Amar Muhsin har fått sparsamt med speltid i HIF sedan Klebér Sarenpää tog över rodret i Skåneklubben. Efter att ha gjort 6 mål på 18 starter och 10 inhopp i Superettan 2023 så har anfallaren den här säsongen fått finna sig i att mestadels nöta bänk. Säsongens enda mål kom i ett längre inhopp borta mot GIF Sundsvall när han med en drömträff i bortre krysset gjorde 2-1 i den 86:e minuten för HIF. 

Man kan ana en viss frustration hos anfallaren när han pratade med Helsingborgs Dagblad om sin situation för en dryg månad sedan: 
 - Det är aldrig roligt som fotbollsspelare att sitta på bänken. Jag vill alltid vara med och bidra och hjälpa laget. Jag vet vilka kvaliteter jag har och vad jag kan, sa 26-åringen i en intervju med tidningen. 

Göteborgaren - som också representerat det Irakiska landslaget - har levererat på målkontot i alla klubbar han representerat, vare sig det handlat om Division 1, Superettan eller Allsvenskan. 2022 representerade han inledningsvis AFC Eskilstuna i Superettan där han gjorde 11 mål på de 18 inledande matcherna vilket placerade honom i toppen av skytteligan. Den då 24-årige anfallaren fick ögonen på sig från högre ort och i sommarfönstret värvades han av Allsvenska Helsingborg som då slogs för att hänga kvar i högsta serien. Amar gjorde 4 mål på 13 matcher för skåneklubben, som dock misslyckades med att förnya det Allsvenska kontraktet. 

Med Sarenpää som tränare har Muhsin fått se sig bortvald till förmån för anfallskonkurrenterna Taylor Silverholt och Benjamin Acquah. I Brage får Amar goda möjligheter till speltid då det saknats spelare på anfallsposition sedan Kevin Nyarko fick lämna klubben. Tränarduon i Brage har ofta valt att starta med mittfältaren Gustav Berggren som släpande anfallare bakom Ieltsin Camões. Janne Mian uttryckte i en intervju med Brageredaktionen att han föredrar Berggren i en defensivare roll på mittfältet. Amar Muhsins inträde i klubben innebär därmed att Berggren kan flyttas bakåt i banan och konkurrensen på mittfältet ökar, där vi ju saknar skadadedrabbade Jakob Stensson. 

Muhsin lånas in från Helsingborg under resten av säsongen, men i avtalet ingår en köpoption om Brage vill förlänga med anfallaren. Lösningen passar Brage perfekt ur både ett sportsligt och ekonomiskt perspektiv och sportchefen Ola Lundin ska ha en stor eloge för att ha lyckats med den här affären. 

Amar ansluter direkt till truppens träningsläger på Öland där han får chansen att lära känna sina nya lagkamrater under trivsamma omständigheter på gemytliga Ekerum Golf Resort. 

Anders Lindahl2024-07-10 09:46:00
Author

Fler artiklar om Brage