Utsiktens BK - Brage
1 - 0

Brages andra raka förlust efter sent straffmål på Bravida Arena
Viktor Frodig deppar efter förlusten.

Det var en jämn och öppen tillställning med mycket chanser som utspelade sig på Hisingen på måndagskvällen. Trots det var kvällens enda mål ett straffmål signerat Filip Trpcevski.

Brage kom till spel med en något annorlunda startelva, med Pontus Jonsson som central mittfältare och Samouil Izountouemoi från start på högerkanten i en 4-2-3-1 formation.

Redan i den femte minuten får Henry Sletsjoe en dubbelchans efter att Pontus Jonsson skarvat en passning från Oskar Ågren in i straffområdet, men det blir snabbt trångt bland Utsiktens hemjobbande försvarare som täcker första skottet. Returen från Sletsjoe räddas av Hadaya i Utsiktenmålet.

I den åttonde minuten får Utsikten en frispark i bra läge strax utanför Brages straffområde. Efter lite tumult hamnar bollen hos Suleman Zurmati som drar till från nära håll, men Viktor Frodig i Bragemålet gör en jätteräddning. På efterföljande hörna gör Frodig ytterligare en kanonräddning när Lucas Lima nickar bollen från nära håll. Brages målvakt står på helt rätt plats och kan parera nicken.

Lucas Lima får några minuter senare en ny chans att sätta dit ett ledningsmål för hemmalaget efter att Brage tappat boll på egen planhalva, men skottet han avlossar seglar över ribban.

I den 19:e matchminuten når Henry Sletsjoe så när fram med en genomskärare till Pontus Jonsson som nästan blir helt själv med målvakten, men Kikens mittback Jesper Brandt gör en vältajmad brytning i sista stund och avvärjer farligheten.

I den 23:e minuten kommer Gustav Berggren undan med en solklar tröjdragning metern utanför Brages straffområde i en farlig kontring från hemmalaget. Om Utsikten hade varit ett lag med publik så hade situationen fått arenan att explodera av ilskna hemmasupportrar. Men nu är det ju inte så, så händelsen flöt förbi nästan obemärkt, och hade Berggren inte gjort tröjdragningen så vete fasen om inte Kiken gjort 1-0 i den situationen.

Istället kommer Brage till ett bra läge i efterföljande anfall åt andra hållet. Berggren slår en fin djupledspass till Pontus Jonsson, som från sin position till vänster i straffområdet får till ett inlägg snett inåt bakåt. Där finns Ieltsin Camões som försöter hoppsparka in bollen, men misslyckas med konstnumret och blir därefter liggandes en stund med smärtor efter landningen.

I den 30:e minuten avlossar Gustav Berggren ett skott en bit utanför straffområdet som tar på Utkikens högerback Sebastian Lagerlund på straffområdeslinjen. Bragespelarna ropar efter hands men får inget gehör från domaren som istället pekar mot hörnflaggan.

I den 35:e minuten skjuter Kikens anfallare Lucas Lima ett hårt skott strax utanför straffområdet som verkar gå klockrent i stolpen. Men reprisbilderna visar att Frodig gör ytterligare en kanonräddning när han får sträcka ut sig till sin absoluta fullängd och precis få fingrarna på bollen som styr den till stolpen. Viktor Frodig får ingen chans att dämpa landningen i sin uppoffrande räddning och blir efteråt liggandes en stund i smärtor, men är på benen igen efter någon minut.

Den andra halvleken rivstartas av Brage som skapar ett par farliga chanser redan efter två minuter, men utan resultat.

I den 54:e får Samo Izountouemoi skottläge från höger i straffområdet, men mittfältaren kommer ur sin vinkel något och avslutet är inte tillräckligt distinkt.

I den 56:e räddar Frodig en nick från nära håll efter en frispark av Utsikten. Frodig gör sannerligen en jättematch och visar gång på gång varför han är Jannes och Williams förstaval.

I den 60:e är det Brages tur att får en bra målchans när Ieltsin Camões kommer till skottläge från en fin position, men bollen smiter strax utanför det vänstra krysset.

I den 64:e matchminuten gör Utkiken ett dubbelbyte när Albin Skoglund och Suleman Zurmati går ut och Predrag Randelovic och Filip Trpcevski kommer in. Tre minuter senare gör Brage sitt första byte när Samouil Izountouemoi får kliva av och ersättas av Johan Arvidsson. Brages högerkant känns tyvärr inte lika het som den gjorde i början av säsongen. Samo saknar fart och explosivitet och Johan Arvidsson är sönderläst av motståndarnas försvarare som aldrig ger honom skottläge med vänsterfoten.

I den 79:e gör Brage och Utsikten varsitt byte när hemmalagets Lucas Lima ersätts av Erik Westermark och Filip Sjöberg ersätter Emil Tot Wikström.

I matchminut 83 får Utsikten en frispark efter att bollen – liksom i den senaste bortamatchen mot Oddevold - olyckligt tar på Filip Sjöbergs arm. Denna gång är det dock utanför straffområdet, men på den efterföljande frisparken blir det tumultartat i Brages straffområde, varpå Alexander Zetterström gör en våldsam brytning – visserligen på bollen först – men domaren dömer straff och ger Brages lagkapten en varning.

Kikens inhoppande målkung Filip Trpcevski sätter säkert straffen innanför Frodigs högra stolpe och 1-0 är ett faktum. Brage forcerar för en kvittering i slutminuterna, men ställningen står sig matchen ut och Brage åker på sin andra 1-0 förlust i rad.