Lagbanner
Inför Trelleborg - Brage

Inför Trelleborg - Brage

På måndag klockan 19.00 gästar Brage Vångavallen. Där behövs tre poäng för att dalkarlarna ska fortsätta kriga i toppen av tabellen.

Trelleborg – Sveriges sydligaste stad – kallad ”Palmstaden” eller ”Lilla Miami” hyser dryga 30.000 invånare och ligger mer än sju timmars bilresa från Borlänge. Från fotbollsmeckat Malmö tar det bara en halvtimme och med tanke på MFF:s sportsliga framgångar de senaste årtiondena så kan man förstå att TFF har svårt att locka till sig den yngre publiken. Med en åldrande publik sjunker hemmasnittet stadigt och hittills i årets Superetta ligger det för Trelleborgs del på 1.073 - att jämföra med Brages 2.095.

Hemmamatcherna spelas på Vångavallen som byggdes 1933 och som därmed är nästan lika gammal som Domnarvsvallen. Dock spelar man här på naturgräs och det är en matta som fått utstå hård kritik från gästande lag, bland annat från HIF-tränaren Klebér Saarenpää som utsåg skånerivalernas gräsmatta till ”Superettens sämsta”.

De blåvita Skånepågarna har lyckats förhållandevis bra under den första tredjedelen av säsongen. Laget ligger på en sjundeplats – tre poäng efter Brage. Då ska man också komma ihåg att det är extremt jämnt i tabellens övre halva och två raka segrar kan räcka för att kliva upp på uppflyttningsplats.

Innan det två veckor långa landslagsuppehållet lyckades Brage vända en negativ trend då man vann med 1-0 hemma mot toppkonkurrenten Öster. Det satte punkt för en tuff matchningsperiod med täta matcher mot topplag i serien, och Brage kunde pusta ut då man behövde vinna för att hänga kvar i toppstriden. Trelleborg å sin sida fick se sig besegrade med 2-0 borta mot suveräna serieledarna Landskrona BoIS, som därmed satte punkt för en förlustlös svit på sex matcher för trelleborgarna.

På målkontot är det ingen i Skånelaget som utmärkt sig utan fullträffarna har istället fördelats mellan flera spelare. Armin Cullum, Filip Bohman, Hady Saleh Karim och Zander Hyltoft har samtliga gjort två mål vardera. I Brage är Ieltsin Camões målbäst med fyra strutar.

På Brages skadelista hittar vi Jacob Stensson och Ömür Pektas, men även Johan Arvidsson har haft lite känningar.

Formkollen - Lagens senaste fem matcher: 

Trelleborg: 8p (7:a)
F-V-V-O-O 
Landskrona – TFF 2-0 
TFF – Sundsvall 3-2 
Örgryte – TFF 1-2 
TFF – Helsingborg 0-0 
TFF – Utsikten 2-2

Brage: 7p (8:a)
V-F-F-O-V 
IKB – Öster 1-0
Utsikten – IKB 1-0 
IKB – Degerfors 0-1 
Oddevold – IKB 1-1
IKB – Östersund 2-1

                           Fakta:
Trelleborg                                             Brage
18            Säsonger i Allsvenskan          18
20          Allsvenskans maratontabell     21
12          Superettans maratontabell       11
7             Nuvarande tabellplacering        6


Troliga startelvor:

Trelleborg, 4-3-3: 
           Culum      Bohman      Salama

           Karim        Hyltoft         Larsen

   Alievski      Weberg   Karlsson   Hörberg

                           Beck (MV)

Brage, 4-2-3-1: 
                          Camões

 Tot Wikström   Berggren  Izountouemoi

                   Titi                Sletsjoe

Redenstrand  Zetterström  Ågren   Weilid

                          Frodig (MV)

Anders Lindahl2024-06-16 16:24:00
Author

Fler artiklar om Brage