Bravida Arena, 2023-08-18 19:00

Utsiktens BK - Västerås
4 - 0

En härlig kväll på Bravida Arena

Toppmöte i Superettan under fredagskvällen och inledningsvis bjöds publiken på Bravida Arena på en lika intressant och välspelad drabbning som förväntat på förhand när Utsikten och Västerås skulle drabba samman. Men ett par händelser inom loppet av ett par minuter förändrade förutsättningarna och sedan var det Utsikten för hela slanten.

Utsikten började starkt och kopplade grepp om de första tio minuterna. Sedan var det Västerås SK - med åtta segrar i ryggen - som tog kommando och skapade under en kvart. Främst minns vi friläget för Patric Åslund men kanske framför allt dubbelräddningen av Utsiktens Elias Hadaya.

Viktigt för Utsiktens fortsatta utgångsläge i toppmötet men inte avgörande. Det blev istället gästernas röda kort för Miguel Sandberg direkt rött kort efter att på mittplan med rakt ben tacklat Albin Skoglund och minuterna som senare följde.

För Kiken slog till.
Två gånger om!

Först stötte Lucas Hedlund in 1-0 från nära håll och i nästa anfall sköt William Milovanovic 2-0.

Två mål inom loppet av 30 sekunder - båda assisterade av yrvädret Fredrik Martinsson till höger och hur skulle Västerås kunna hämta sig?

Nerven i toppmötet var i princip borta och Utsikten kunde i sitt numerära överläge helt kontrollera händelserna.

Precis före paus fick man dessutom hjälp av gästerna med ett självmål.

3-0 i paus inför 1035 åskådare på Bravida Arena som fick se ett Utsikten som agerade resolut och med sedvanlig hastighet i attackerna.

Milovanovic andra mål - och framför allt förspelet till det - ett klart bevis för det!

För en månad sedan föll Utsikten borta mot Västerås med 1-0. Då var det Kiken som fick slita ont med en man mindre efter en utvisning på Erik Westermark. Sedan dess har Västerås radat upp segrar men precis som för Kiken då tog sviten slut i detta möte.

Lucas Hedlund nickade in sitt andra för kväll, och 13:e totalt för året, när han ordnade 4-0 och Utsiktens stabila seger var ett faktum.

För så värst mycket mer hände inte under den andra halvleken som blev avslagen. Kiken kunde hålla i bollen och mer eller mindre spela av matchen. Västerås fick med en man mindre och i stort underläge en snudd på övermäktig uppgift att försöka pressa och vinna boll mot rörliga och bollsäkra spelare hos Utsikten.

– Vi satte vårt försvarsspel och gick direkt till attack så som vi ska göra i stället för att vända hem hela tiden. Och sedan pratar vi alltid om de första fem minuterna efter mål är viktiga, då är de ur balans. Då gör vi 2–0 direkt. Sedan är matchen över. säger Bosko Orovic till GP

Tre poäng till Kiken. För 14:e gången över 19 omgångar!

# # #

1035 betalande åskådare är Utsiktens bästa publiksiffra i ett "icke-derby" sedan premiären i Superettan 2015 då Degerfors besegrades på Ruddalen med 4 - 1. Bara en sådan sak.

# # #

Jesper Brandt var tillbaka hos hemmalaget idag precis som Sebastian Lagerlund som båda var skadade mot Landskrona senast. Däremot inget spel idag heller för Alexander Faltsetas plus att Bosko Orovic valde att vila nyförvärvet Paulo Marcelo.