En liten text i dur

En liten text i dur

Idag utser jag världens bästa mittback och hyllar en eldsjäl. Plus lite mer grejer

Österlen FF, Hässleholms FF, Asarums IF FK (?), Nässjö FF, Nosaby IF, Råslätts SK, IFÖ Bromölla.
Vad har vi att säga om de här lagen?

Ja, bortsett ifrån att typ merparten av dem huserar i djupaste SD-land så är det inte så mycket mer. Det är lagen som HFF hittills slagit.

Tolv mål framåt, tre bakåt. Nu räknar jag förstås bara vinstmatcherna, ska allting gå rätt och riktigt till så adderar jag plumparna i protokollet, torsken mot Karlskrona och krysset mot Dalstorp, siffrorna ser förvisso sämre ut då men det bara marginellt, fjorton mål framåt - sex bakåt (nej jag tänkte inte ens vara lite gubbigt rolig här).
Nio spelade matcher, sju vinster, ett kryss, en förlust. 22 poäng inkasserade och en delad serieledning med Karlskrona.

Truppen är till stora delar ny, friskt latinamerikanskt blod har tillkommit, bärande spelare ifrån seriekonkurrenter har värvats in och gamla bekanta har återanslutit nu som permanenta spelare.
Utöver det här? Ptja, vad sägs om att en viss lagfarsa förlängde sitt kontrakt och gjorde sig redo för sin sista strid? Vad säger ni om att Bröderna Dimitrijevic har tagit nya kliv och en Delwér på backen som verkligen visat vad han går för. I skuggan av allt det här så harvar Malek Iskander vidare, som alltid i det tysta men som alltid lika förtjänstfullt. En fantastisk kille att ha i truppen. Att han tydligen äger ett vandrarhem i Göteborg gör ju inte mystiken kring honom mindre. Tvärtom. Älskvärt!

Spelet har varit ganska långt ifrån bländande faktiskt, motståndet har utöver det till stora delar varit rent ut sagt be-drö-vligt, har HFF bara gjort det som krävts? Finns det ett sparkapital? Ja, av den snöpliga, slarviga och onödiga förlusten mot främsta konkurrenten Karlskrona att döma så gör det ju det.
En match HFF till stora delar dominerar men ger bort. Högmod? Kanske. Orutin? Ja förmodligen men skit i det nu, den här texten har inletts och ska fortsätta i dur.
Av allt att döma är coach Culha rätt man för att ratta klubben, han har ingjutit något i truppen, en vilja att vinna och en tro på att det faktiskt går. Framförallt ser spelet annorlunda ut nu mot hur det gjort de senaste säsongerna, det ser mer naturligt ut och spelsättets svårighetsgrad ser ut att ligga i paritet med truppens kvalitativa kapacitet.
Trots att Claesson bara behövt vittja nätet sex gånger i år så har defensiven stundtals sett lite svajig ut, men med ett hårt kollektivt jobb och med en vilja att städa upp efter varandra så har man än så länge kommit undan med blotta förskräckelsen. Bra så, men där finns det utvecklingspotential.

Men, med det sagt, nog om defensiva svagheter, nu ska jag prata om Elvis Acuña.
En chilensk mittback, förmodligen ganska okänd för de flesta - även för mig tills han värvades in tidigare i år ifrån vår något stökiga granne Råslätt SK.
Elvis är, utan att överdriva, världens kanske bästa mittback. Han mäter 190 mäktiga centimeter över havsytan och har en spelstil som, ja hur ska man beskriva honom? Han är mycket komplex, han kombinerar sina defensiva kvalitéer med ett yvigt och stundtals huvudlöst offensivt spel. Det hela är oerhört charmigt och det är omöjligt att värja sig ifrån.
Kan man jämföra honom med David Luiz kanske? Jag gör det åtminstone! 
Han har spelat nittio minuter varje tävlingsmatch hittills och har hunnit med två strutar. Att ersätta duon Snarberg och Andersson kändes till en början som ett omöjligt uppdrag, men här har Severino o Culha motbevisat mig, de plockar in en välscoutad kille som kan serien och vet vad som krävs. Mitt i prick!

Och nu, slutligen. En person som får alldeles för lite uppmärksamhet och uppskattning, vet ni vem det är?
Det är vår commander in chief när det kommer till sprida klubbens gospel, Joakim Edvinsson.
Med en till synes otröttlig frenesi pumpar han ut högkvalitativa grejer på HFF’s officiella sajt, allt ifrån långa härliga reportageliknande artiklar och matchreferat till små intervjuer, filmklipp och foton.

Vi har halkat ner en division, men Jocke fortsätter att trumma på. Nästan mer intensivt nu känns det som.
Om jag var lite för snabb med att utse Elvis till världens bästa back förut så vågar jag påstå att mitt nästa uttalande är något mer genomtänkt.

Husqvarna FF har, tack vare maestro Edvinsson en av Sveriges bästa klubbsajter, inte bara på den här nivån utan jag tror att vi kan konkurrera med allsvenska klubbar och det är helt Jockes förtjänst.

Stort tack för din engagemang. Sluta aldrig! 

 

Henrik CHenriSpexarn2019-06-01 20:03:49
Author

Fler artiklar om Husqvarna