Säsongssummering mittfält, anfall & tränare

Säsongssummering mittfält, anfall & tränare

Här summerar jag säsongen som gått, spelare för spelare - lagdel för lagdel

Årets spelarsummering är här, åtminstone första halvan. Jag betygsätter spelare för spelare, lagdel för lagdel med en liten kommentar. Ibland långa, ibland korta.
Betygsystemet ser ut som följande, 1-5 där 1 betyder underkänt och 5 betyder jättebra. 
2 bör väl anses vara godkänd, 3 är då lite mer än godkänd. 4 är lite mindre än jättebra men fortfarande väldigt bra. Glasklart?
Nu kickar vi igång'ett

Mittfältare

Tarek Alnator
28 matcher (24 starter) 8 mål, 3 gula kort
Tareks debutsäsong i division 1 måste ändå anses vara lyckad, även fast laget stundtals spelade bedrövligt så mäktade den unge syriern med åtta mål och säkert en handfull assist (vem räknar ens va?)
Som jag skrev i min sammanfattning inför säsongen så ifrågasatte jag hans ”smarthet på planen” och det har jag väl ingen orsak att revidera egentligen, tar en hel massa felbeslut på planen i tid och otid men gör ju en hel del massa bra grejer också så. Nu lär vi väl tappa honom inför nästa säsong så vi får önska Tarek all lycka i sin fortsatta fotbollskarriär!
4/5

Mikael Axelsson
19 matcher (13 starter) 1 mål, 4 gula kort
På samma sätt som Albin Carlsson har Axelsson fått den något otacksamma uppgiften att testa planens samtliga positioner under säsongen som gått, (en överdrift jag vet - ett sk skämt!) sliter hårt i det tysta och gör sällan speciellt mycket väsen av sig. Det är både positivt och negativt. Jag föredrar ju när han spelar centralt i banans mer centrala delar och det är nog där han trivs bäst skulle jag tro. Spelar efter sin kapacitet och gör det tillräckligt bra. Avslutade säsongen med ett betydelselöst mål mot sopgänget Grebbestad. Ändå gött för honom! Jag hoppas han blir kvar nästa år jag!
3/5

Malek Iskander
24 matcher (23 starter) 5 gula kort
Ytterbacken som blev mittfältare tog förra säsongen jättekliv på sin utvecklingskurva och cementerade sig som en nyckelfigur på det blårandiga mittfältet. Har väl dessvärre stagnerat lite i sin utveckling, vilket kanske inte är särskilt konstigt egentligen men förväntningarna som helt plötsligt dök upp var svåra att hålla ifrån sig. Gjort ingen besviken i år, men gjorde inte heller någon särskilt överlycklig Gör vad han ska, inget mer, inget mindre. Jag har hör olyckskorpar kraxa om att Malle spelar i en annan lokal förening nästa år, det kanske han gör. Eller så blir han kvar, det vore kul!
2/5

Ryan Binns
29 matcher (29 starter) 9 mål, 4 gula kort
Så sjukt, jag flaggade ju redan inför säsongen att Ryan tagit rejäla kliv o utvecklat sitt fotbollskunnande ordentligt. Men inte visste jag att han hade blivit världens kanske bästa fotbollspelare?
Ska jag dra till med att han varit årets spelare rentav? Ja jag gör det, Ryan Binns - årets spelare i HFF. Straffskytt, hörnläggare, frisparksskytt. You name it, han har gjort allt och gjort det bra. Min enda fråga är: har han färgat skägget? Om han har gjort det så är det svincoolt! Om han inte gjort, också svincoolt!
Har druckit två folköl så..årets första.. och sista fullpoängare!
5/5

Jawid Jahid
17 matcher (9 starter) 1 gult kort
Säsongens frågetecken för min del. Inför, under tiden och efter. Jag kan inte minnas att jag sett killen spela en endaste minut av sina 843 (tydligen?!) spelade minuter, så han kan ju inte gjort någon supersuccé eller? Hör av er om jag har fel, jag är enkel att nå!
1/5

Adam Fägerhag
20 matcher (18 starter) 1 mål, 3 gula kort 
Tibrosonen Fägerhag kom in på lån ifrån J-Södra, ni vet vad jag tycker om det. Men Adam verkar vara så jävla reko att jag är beredd att släppa det, för den här gången. Nu är han ju tydligen klubblös med så nu gäller det att jag vaktar min tunga, för jag vill faktiskt att han blir vår spelare permanent. Visade upp ett moget spel trots sina 20 år, vi fyller visst år samma dag. Det är vad jag kallar för smaskig bonusinformation! Följ mig för mer såna grejer! Nåväl, Adam gjorde ett mål. Säkert några assist, fick ett par gula kort och lyckades dra på sig ett rött kort på direkten. Ändå helt okej stats. Jag tycker han har varit bra, kort och gott.
3/5

Johan Karlefjärd
25 matcher (20 starter) 1 mål, 8 gula kort
Åh Johan, jag hade hoppats på det här. En Johan som är lite förbannad, på det lagom arga sättet, som tar sitt ansvar, springer den där extra metern, visar lite jävlaranamma och tar duellerna.
Visst, allting går inte alltid gamle Karles väg, men han gör jobbet. Jag vill aldrig att han ska sluta, jag vill ha honom där. På mitten, lite långsam, lite arg, lite tjatig, men.. alltid där. Fyfan, får en klump i halsen när jag tänker på att allt det göttiga har ett slut. Vi ber till de dalsländska gudarna att det inte tar slut snart bara.
3/5 (5/5 om han fortsätter en säsong till, sån är jag)

Dijan Vukojevic
27 matcher (14 starter) 5 mål, 7 gula kort 
Man ville ju vara en fluga på väggen här, vad hände egentligen mellan Banjo o Dijan? Det lär jag ju aldrig få veta, jag tycker Dijan har varit skitbra i år. Faktiskt. Folk gnäller på att han är för lat o för att han dräller o gör det ena o det andra. Men skit i det, han är en spelare som kan göra skillnad. Låt honom drälla lite då. Än sen. Blixtrade till då och då, kanske lite lite för sällan. Men ändå, jag tycker han har varit bra. Det står jag för. Jag vill INTE höra ett enda gnälligt ord om det. Hade kanske önskat mig lite mer poäng dock.. så betyget får bli lite lite lite lågt.
3/5, skulle kanske kunna var 4/5 men ni fattar. Han har varit bra

Anfallare

Ari Banda
20 matcher (15 starter) 4 mål
Jag slog såklart vad om något dumt när det gällde Aris kommande målskörd, jag minns inte ens vad (jo det gör jag) men jag kan glädja samtliga med att det inte infriades. Jag vann alltså bettet kan man säga.
Ari mäktade bara med fyra strutar, det är ju för dåligt tyvärr. Men han sliter och jobbar så det är egentligen inte hans fel. Division 1 är något annat än Banda är van vid sedan tidigare och den omställningen kan ta tid. Han har gjort det okej!
2/5

Shkelqim Krasniqi
8 matcher 3 mål
Inlånat rivjärn ifrån Norrby, fan tre pytsar på åtta matcher är ju bra. Det är allt jag har att säga här. Inget betyg, bara ett kort och koncist ”bra”

Joel Stevens
20 matcher (15 starter) 3 mål 2 gula kort
Okej, Joel Stevens. Kanske stjärna på Nya Zeeland. Kanske inte. Han är en liten vattendelare, folk gnäller gärna på honom. Tycker att han håller bollen för länge o att det mest blir skit av det han gör. Det får man tycka. Jag tycker inte det. Jag tycker att Joel har varit bra, faktiskt. Visst mycket bollar försvinner o det kan bli lite vad som helst, men på samma sätt som med Dijan.
LÅT LITE BOLLAR GÅ ÅT HELVETE DÅ!
Spelare som kan avgöra matcher måste få ta lite chanser och misslyckas. Ni får tycka vad ni vill, jag bestämmer. Vi får ändå inte se Joel mer i blårandigt för han lirar någon slags Champions Leaugefotboll på Mikronesien och har det svingött.
3/5

Myer Bevan
8 matcher (5 starter) 2 mål, 2 gula kort
Nä.
0/5

Tränare

Benjamin Westman
Superkille på alla sätt och vis.
Inte en supertränare för HFF, tyvärr. 
1/5

En handfull spelare lirade för få matcher för att betygsättas tyvärr, det vore inte ens schysst att försöka

Henrik CHenriSpexarn2018-12-02 21:46:00
Author

Fler artiklar om Husqvarna