Getingpanelen: "Alltihop känns något frireligiöst"
Getingpanelen hyllar Walid Atta och har blandade känslor runt "Elva målgivande passningar".

Getingpanelen: "Alltihop känns något frireligiöst"

Panelen diskuterar bland annat HIF:s, "Elva målgivande passningar" - Tanken är god men utförandet är katastrofalt, säger Bingo Joviken.

Getingpanelen strålar samman igen. Veckans ämnen är som följer:

* BK Häcken möter Helsingborgs IF på Olympia. Förlusten mot Elfsborg förra helgen var odiskutabel och frågan man som supporter ställer sig är självklart hur laget mår såhär efter två omgångar där spelet inte övertygat?

* Helsingborgs IF tar i med hårdhandskarna och vill att såväl hemma som bortasupportrar ska skriva på ett manifest för att stävja supporter- och läktarproblemen.
Hur ser ni på den här aktionen? 

* Walid Atta har fått en kanonstart i BK Häcken. Hur mycket betyder det för laget och defensiven att han skrivit på för klubben? 

 



Lagets tillstånd efter två omgångar

Mats Ljungberg
- Tror nog att det känns bra. Att förlora borta mot Ett Elfsborg som presterar sin bästa fotboll är inte någon skam. Efter helgen var den matchen säkert lagt till historien och nu är det bara framåt som gäller. Alltså känslan i laget är kanon 

Bingo Joviken
- Jag är säker på att det är en fortsatt positiv stämning i laget. Elfsborg borta är en väldigt svår nöt att knäcka för alla lag. En känsla som jag har haft är att för att vinna på Borås arena gäller det att en ska underskattas av Elfsborg. Detta kommer inte spela någon roll i matchen mot Helsingborg. 

Anthon Eriksson
- Det har inte alls sett bra ut, så klart. Framför allt känns det som Häcken fortfarande har ett gap upp till topplagen och det är nog i mitten bollklubben kommer vara i år, om det inte lyfter snart. Fast att man naturligtvis vill ha mer. 
 

Elva målgivande passningar 

Mats Ljungberg
- Alla insatser som stävjar negativ supporterkultur är av godo. Kreativt förslag tycker jag. Om man inte har något att dölja är det väl bara alla skriva på. Om det fungerar eller inte får framtiden utvisa. 

Bingo Joviken
- Tanken är god men utförandet är katastrofalt. Formuleringar och vissa punkter känns som om de är skrivna i affekt. Varför ska jag respektera HIFs sponsorer? Löjligt. Varför en inte ska maskera sig är inte för att jag vill se andras ansikten, utan för att om en gör något som inte är tillåtet så ska en straffas för det. Alltihop känns något frireligiöst.

Anthon Eriksson 
- I grunden är det bra att dom GÖR något. Frågan är bara om deras "kontrakt" är rätt väg att gå. Det är främst märkligt att det inte alls har förankrats bland dom som ska konsumera fotbollen: supportrarna
 

Walid Attas ankomst

Mats Ljungberg
- Så skönt att en värvning av den kalibern får den utgången och starten. Sonny och Peter har ofta fingertoppskänsla och får ut ytterligare dimensioner av de nya spelarna. För mig är ett lagbygge att börja bakifrån och jobba sig framåt och så är det verkligen här. Vill gärna tillägga att Emil har också växt med Atta bredvid sig - kanon.

Bingo Joviken
-  Det betyder oerhört mycket. Häcken har ju som bekant varit en bra klubb för att få nytändning på karriären, men här skriver en spelare på för oss som redan är på toppen av sin karriär och väljer att gå till Häcken för att vi spelar en attraktiv fotboll. Defensiven har sett oerhört mycket starkare ut de matcherna han har spelat. Ska vi äntligen slippa släppa in en massa mål på fasta situationer? 

- Sedan fick vi ju se redan mot Elfsborg att han är vass på huvudet då han nickade fram till Makondeles reducering. Får vi tillbaka Björck i bra form så har vi ett riktigt starkt mittbackspar. Sedan tror jag till och med att han kommer göra 5+ mål, vilket är en stor bonus.

Anthon Eriksson
- Hur mycket än MAK betydde för klubben och laget så känns Atta som ett lyft spelmässigt. Det är en ren klassmittback som värvats och han kan ensam rädda poäng åt laget framöver. Så bra är han.
 

Vi tackar panelen för åsikterna och för er som vill hänga med någon av deltagarna kan göra det på följande twitteradresser:

Mats Ljungberg - @matsljungberg 
Bingo Joviken - @bingojoviken 
Anthon Eriksson - @anthoneriksson 

 

Thomas Bennelind@thomasbennelind2014-04-13 13:29:15
Author

Fler artiklar om Häcken