Lagbanner
Bravida Arena, 2022-09-04 15:00

Häcken - Degerfors
2 - 2

Fyra punkter efter 2-2 mot Degerfors

Fyra punkter efter 2-2 mot Degerfors

Häcken tappade sent ledningen mot Degerfors i en händelserik match som slutade 2-2. Här kommer fyra punkter från matchen.

För många passningar i sista fjärdedelen
Spelet i matchen såg ganska väntat ut med högt bollinnehav för Häcken och ett kompakt försvar för Degerfors. Häcken tog sig relativt enkelt till sista fjärdedelen av planen men där såg det ut som att bröderna Gustafson körde kvadraten. Det slogs oftast några passningar för mycket framför Degerfors straffområde och det kändes för sällan särskilt farligt. Jag önskar att Häcken kunde slå lite mer inlägg i matcher som dessa, för insticken längs marken in i boxen kändes sällan särskilt fruktbara.

Närmar sig Sadiq startelvan?
Oscar Uddenäs är sällan dålig men sällan särskilt bra heller. Ibrahim Sadiq gör många dåliga saker, tar felbeslut och spelar konstigt i försvarsspelet. Men Ibra gör också mycket bra. Mot Degerfors var Sadiq var inblandad i många anfall under den halvtimmen som han fick spela och han är åtminstone mer sevärd än Uddenäs. Sadiqs sjungande ribbträff i matchens sista sekund var värd ett bättre öde. Jag hade gärna sett Sadiq i startelvan istället för Uddenäs någon match snart. Kanske inte att Sadiq ska bli permanent startspelare men han har visat att han förtjänar mer speltid. Risken att spela Sadiq är hög men kanske belöningen är högre?  

Nyfiken på matcher mot bättre motstånd
Det har varit matcher mot så kallat enklare motstånd de senaste matcherna, vilket har känts bra då Simon Gustafson och Tobias Sana sakta men säkert kunnat komma in i matchtempo utan för många förlorade poäng. Nästkommande två matcher är inte mot enkelt motstånd. Först ut är match mot Kalmar på bortaplan och sen match mot Hammarby på hemmaplan. Jag är nyfiken på hur framförallt Simons spel kommer att se ut mot lag som anfaller med fler spelare och därmed även försvarar med färre spelare. Jag tror och hoppas att han kommer att hitta fler öppnande passningar och att det mer böljande spelet kommer att passa honom väl. Tobias Sana har gjort det bra i Häckentröjan hittills men har bara mött lågt stående lag än så länge. Han kommer nu att få visa vad han går för när tempot går upp och det kommer att krävas mer både offensivt och defensivt av honom när tempot skruvas upp.
 
Fortfarande i serieledning och inga choketendenser
För alla motståndarfans som läser detta: Nej, Häcken har inte börjat att chokea. Häcken hade vunnit fyra av fem matcher om matchen mot Degerfors spelades om. Det var ett brutalt spelövertag från minut ett och matchen hade mycket väl kunnat sluta med en flermålsseger till Häcken samtidigt som Degerfors gjorde mål på deras enda två farliga målchanser. Mycket ser bra ut för Häcken och vissa saker kan bli bättre. Nu fick Kristoffer Lund spela i 30 minuter och med honom tillbaka som vänsterback har Häcken fler offensiva vapen att tillgå. Jeremejeff fortsätter att göra mål och vara nyttig i övrigt och det känns som att det finns ett sjuhelsikes driv i truppen och spelet just nu. Oavsett hur det går för Hammarby imorgon (måndag) kommer Häcken att att vara kvar i serieledning. Vi har det i egna händer och känslan är fortfarande mycket god.

Sven Nöjd2022-09-04 21:52:00
Author

Fler artiklar om Häcken