Lagbanner

-

Inför BK Häcken - AIK

Inför BK Häcken - AIK

Efter det sura poängtappet uppe i Jämtland i söndags är det nu dags för fyra stentuffa matcher. Först ut: AIK. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!



BK Häcken

En spelmässigt helt okej match senast mot Östersund som vi borde ha vunnit men lyckades inte stänga matchen. Oförmågan att stänga matcher när vi leder med uddamålet är lite oroande. Antingen backar man hem eller så fortsätter man att trumma på, mot Östersund gjorde vi det förstnämnda och det var nog fel val med facit i hand. Nu väntar som sagt fyra tuffa matcher mot AIK, IFK Göteborg, Djurgården och Norrköping, i den ordningen. 

Idag kom tyvärr en besvärande nyhet gällande att Søderlund inte är redo för spel än. Jasse Tuominen är dock tillbaka igen efter att ha varit sjuk, men ska inte vara redo för startelvan än. Nilsson ser därmed ut att starta på topp, med Irandust bakom sig, Yasin till höger och Bengtsson till vänster. Enligt träningen ser det även ut som att Zuta kommer gå in istället för Andersson på vänsterbacken och att Faltsetas startar på det centrala mittfältet istället för Berggren. 

Alexander Søderlund (vad) och Imam Jagne (knä) missar matchen imorgon. Inga avstängningar i truppen. 

Andreas Alm har tagit ut följande 20 spelare i matchtruppen (två ska bort före matchstart): Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Leonard Zuta, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Gustaf Nilsson, Leo Bengtsson, Viktor Lundberg, Daleho Irandust, Patrik Wålemark, Ali Youssef, Adnan Maric, Jasse Tuominen, Ahmed Yasin.

AIK

AIK och deras nya spelsätt har haft det relativt tufft så här långt. Man har bland annat förlorat mot Helsingborg och spelat lika mot Falkenberg och Varberg. Trots detta har man ändå lyckats skrapa ihop 12 poäng och ligger på en nionde plats i tabellen, endast två poäng nedanför Häcken. 

Senaste matchen var borta mot Varberg där det slutade 2-2 efter en händelserik match. Goitom gjorde tidigt 1-0 för AIK efter att Stojan Lukic i Varberg-målet stod för en rejäl miss. Men Varberg lyckades kvittera både en och två gånger, den sista kom i den 89:e matchminuten när Seljmani satte dit bollen hur säkert som helst på straff. Matchen slutade alltså 2-2 och AIK:s tränare Rikard Norling var rejält besviken efter matchen och tyckte att flera av hans spelare hade helt fel attityd och inställning. 

AIK har en relativt lång skadelista under stora delar av säsongen och så även imorgon. Missar matchen gör Ebenezer Ofori, Kolbeinn Sigthorsson, Erick Otieno och Stefan Silva. Karol Mets är avstängd. 

Övrigt:

Igår kväll avslöjade Linus Pettersson på GP att IFK Göteborg ska vara intresserade av Alexander Jeremejeff. Jeremejeff, som lämnade Häcken i slutet av förra sommaren och nyligen trillade ner till den tyska tredjeligan med sitt Dynamo Dresden. Återstår att se vad som händer här, men jag tror att vi getingar är ganska överens om att detta skulle kännas som ett svek om denna övergång blir av. Låt oss hoppas att så inte blir fallet. 

När jag når Sonny Karlsson på sms vill han inte lämna några kommentarer, men till Göteborgs-posten så medger han att de är intresserade och tittar på möjligheten att ta in Jeremejeff. Låter lovande! 

Matchen: 

Plats: Bravida Arena
Tid: 22 juli 2020, kl 19.00
Domare: Mohammed Al-Hakim
TV: Dplay, från kl. 18.30

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-07-21 16:59:00
Author

Fler artiklar om Häcken