Lagbanner
Bravida Arena, 2022-04-02 17:30

Häcken - AIK

Inför: BK Häcken - AIK

Inför: BK Häcken - AIK

Allsvenskan är äntligen tillbaka, denna gången med publik på läktarna från start! På lördag tar Häcken sig an AIK på Bravida Arena med ambitionerna om att studsa tillbaka från fjolårets svaga säsong. Nedan finner ni förutsättningarna för premiärmatchen!

BK Häcken
Efter en fjolårssäsong som kommer gå ner i historien på fel grunder kliver BK Häcken in i Allsvenskan för att göra sig själva rättvisa. Häcken har under försäsongen värvat flitligt, men samtidigt misslyckats att ta sig ur gruppspelet i Svenska Cupen för första gången sedan 2013, efter en 4-0 förlust mot Hammarby på Tele2 Arena. Försäsongens avslutades med premiärgenrepet mot Vålerenga i lördags, en match som slutade 3-3 efter mål av Leo Bengtsson, Mikkel Rygaard och Samuel Gustafson.

AIK kommer vara svåra att bryta ned med tanke på deras starka defensiv. Förra året vann Häcken hemmamötet mot AIK mycket tack vare sina snabba kontringar på framför allt Patrik Wålemark och Ali Youssef. Om Häcken och Högmo väljer att matcha den matchplan som han använde somras, med fartfulla spelare som Ibrahim Sadiq, Leo Bengtsson och Oscar Uddenäs i spetsen, tror jag att det kan bli en minnesvärd eftermiddag på Bravida Arena. 

Häcken har inte vunnit en premiäromgång sedan 2018, då de vann mot Kalmar med 1-0 efter mål av Moestafa El Kabir. Den statistiken som talar för Häcken är att de har vunnit deras två senaste allsvenska matcherna mot AIK på Bravida Arena, efter en nioårsperiod där de inte mäktade med en enda seger mot "gnaget".

I dagarna mellan träningsmatchen mot Vålerenga och seriepremiären har Jasse Touminen lämnat Hisingen för norska Tromsö IL på ett lån som varar fram till sommaren. 


Benie Traore (knä) och Ali Youssef (knä) är skadade och missar matchen, trots att den sistnämnde är åter i träning efter en långtidsskada. Erik Friberg och Franklin Tebo Uchenna är inte med i matchtruppen på grund av sjukdom.

Matchtrupp:
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Kadir Hodzic, Even Hovland, Johan Hammar, Alexander Faltsetas, Valgeir Fridriksson, Sebastian Lagerlund, Kristoffer Lund, Leo Bengtsson, Tomas Totland, Gustav Berggren, Mikkel Rygaard, Oscar Uddenäs, Samuel Gustafson, Tobias Carlsson, Ibrahim Sadiq, Romeo Amane, Lars Olden Larsen och Alexander Jeremejeff.

Potentiell startelva (4-3-3):
Abrahamsson
Totland, Hovland, Hammar, Lund 
Rygaard, Berggren, Gustafson
Uddenäs, Jeremejeff,  Bengtsson

AIK
Tabelltvåan från 2021 går in i den nya säsongen med förhoppningarna om att gå en bättre i år. AIK hade den starkaste defensensiven under förra säsongen, och under försäsongen har de bara förbättrat den. Axel Björnström har kommit in för att konkurrera med kenyanen Erick Otieno, och Kristoffer Nordfeldt har skrivit på permanent för stockholmsklubben. 

AIK avancerade till kvartsfinal i årets upplaga av Svenska Cupen. Efter ett gruppspel där Eskilsminne och Örgryte besegrades, och Örebro lyckades snatta en poäng på "gnagets" bekostnad, tog det slut mot Malmö FF i kvartsfinalen efter en gastkramande tillställning som behövde en förlängning för att sära på de olika parterna. 

En spelare som har utmärkt sig under försäsongen är Nabil Bahoui. Efter en bra fjolårssäsong från Bahouis del, har han under försäsongen visat att han är redo att ta klivet ut som en potentiell guldmakare för AIK under 2022. Utöver Bahoui så får vi akta oss för den unge Yasin Ayari, som verkligen gjorde en skillnad i matchen mot oss i somras, där han hoppade in och fick matchbilden att svänga i motsatt riktning.

Matchtrupp:
Joe Mendes, Per Karlsson, Sotirios Papagiannopoulos, Alexander Miloševic. Sebastian Larsson, Nicolás Stefanelli, Nabil Bahoui, Axel Björnström, Kristoffer Nordfeldt, Zack Elbouzedi, Budimir Janoševic , Jesper Ceesay, Erick Otieno, Yasin Ayari, Taha Ayari, Henry Atola, Tom Strannegård, Mikael Lustig, Erik Ring.

Potentiell startelva (4-4-2):
Nordfeldt
Lustig, Milosevic, Papagiannopoulos, Otieno
Elbouezedi, Ceesay, Larsson, Ayari
Stefanelli, Bahoui

 

Melvin Malmberg2022-04-02 01:16:00
Author

Fler artiklar om Häcken