Lagbanner

-

Inför BK Häcken - Helsingborgs IF

Inför BK Häcken - Helsingborgs IF

Imorgon är det återigen dags att försöka ta årets första seger i Allsvenskan. På andra halvan av planen kommer ett lag, som också har haft det tufft i upptakten av årets allsvenska, att stå. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!


BK Häcken

Det finns några individuella spelares prestationer att glädja sig åt under de fyra första matcherna. Leo Bengtsson, Adnan Maric och Leonard Zuta har spelat bra i varje match. Men fotboll är en lagsport och den gemensamma lagmentaliteten har varit allt annat än på topp. Nu är vi utslagna ur cupen och kan glömma allt som har med cupen-guld och europaspel att göra, för den här gången. Fördelen med detta är att vi bara har Allsvenskan att tänka på, i det tuffa spelschemat. 

Imorgon möter vi alltså Helsingborg och förhoppningsvis kan vi ta in några placeringar i tabellen vid vinst. Just nu ligger vi på en 12:e plats med lag som Varberg, Falkenberg och Sirius före oss. Med all respekt för dessa klubbar så är det inte ett godkänt facit för oss. 

Skadeläget börjar ljusna för BK Häcken. Endast Kevin Yakob (korsband) och Johan Hammar (ljumske) är skadade. Johan är dock med i matchspel på träningarna, vilket är glädjande. Rasmus Lindgren är tillbaka i truppen efter att ha fått stå över cup-kvartsfinalen, antagligen på grund av en lättare skada. Inga avstängningar i truppen. 

Noterbart om man slänger ett öga på matchtruppen nedan, är att spelare som Gustaf Nilsson och Viktor Lundberg hamnar utanför truppen för att unga spelare i Patrik Wålemark och Adnan Maric ska få chansen. Spännande! Inga avstängningar i truppen.

Andreas Alm har tagit ut följande 18 spelare i matchtruppen:
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Leo Zuta, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Jasse Tuominen, Ali Youssef, Adnan Maric, Patrik Wålemark, Alexander Søderlund.

Helsingborgs IF

16:e plats i tabellen, 0-7 i målskillnad och endast en ynka poäng än så länge. Det är Helsingborgs facit efter de första tre omgångarna. Med en dessutom rejäl skadelista så kunde läget varit betydligt bättre i Olof Mellbergs lag. Säsongens enda poäng kom i den senaste matchen, mot IF Elfsborg som slutade oavgjort, 0-0.

Skåningarna har bland andra fått in vänsterbacken Martin Olsson på ett korttidskontrakt och den nederländske anfallaren Anthony van den Hurk. Även Mix Diskerud har anslutit, på ett lån från Manchester City. 

Som sagt så är skadelistan påtaglig för HIF. Missar matchen gör troligen Andreas Granqvist, Erik Figueroa, Jakob Voelkerling Persson, Joseph Ceesay, Mohammed Abubakari och Andreas Landgren. Inga avstängningar i truppen. 

Övrigt: 

Spelordningen för omgång 7-30 har nu kommit. Exakta datum och avsparkstider för omgång 7-18 kommer att sättas i nästa vecka. Anmärkningsvärt i detta spelschemat är det tuffa motståndet som väntar Bollklubben i framförallt omgång 10-13. AIK, IFK Göteborg, Djurgårdens IF och IFK Norrköping väntar inom loppet av två veckor. 

Matchen: 

Plats: Bravida Arena
Tid: 29 juni 2020, kl 19.00
Domare: Adam Ladebäck
TV: Dplay från kl. 18.30

Så får HIF däng! 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-06-28 15:40:00
Author

Fler artiklar om Häcken