Lagbanner

-

Inför BK Häcken - Kalmar FF

Inför BK Häcken - Kalmar FF

Efter den, på flera sätt helt fantastiska segern mot Norrköping så går vi nu in i omgång 14 av årets allsvenska och det är Kalmar FF som kommer att stå för motståndet. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!


BK Häcken

Matchen mot IFK Norrköping var något av en måstematch vilket vi förvaltade på bästa sätt, till en vinst. Detta gör att vi hakar på i toppen om än sju poäng efter de nuvarande serieledarna Malmö FF. Bollklubben ligger just nu på en femteplats i tabellen med 21 poäng och nu väntar, på papperet något lättare motstånd i några matcher. 

Nu väntar först och främst Kalmar FF på hemmaplan. Ett lag som vi har haft relativt enkelt för de senaste säsongerna med fem segrar på de sex senaste mötena lagen emellan. I den senaste matchen, i Kalmar, blev det dock 1-1 och delad poäng. 

Leo Bengtsson är tillbaka i truppen efter att ha vilats senast med en känning i baksidan. Alexander Faltsetas är även han tillbaka efter att ha avtjänat sin två matchers långa avstängning. Viktor Lundberg är dock inte redo för match efter smällen som han fick mot Norrköping.

Peter Abrahamsson (korsband), Ali Youssef (yttre ledband) och Viktor Lundberg är skadade och missar matchen. Inga avstängningar i truppen. 

Andreas Alm har tagit ut följande 20 spelare i matchtruppen (två ska bort före matchstart) :
Jonathan Rasheed, Alexander Nadj, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Leonard Zuta, Aiham Ousou, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Gustaf Nilsson, Leo Bengtsson, Daleho Irandust, Patrik Wålemark, Alexander Søderlund, Adnan Maric, Jasse Tuominen, Ahmed Yasin.

Kalmar FF

Kalmar har haft en tung sommar med endast nio tagna poäng och befinner sig just nu på sista plats i tabellen. Lagets stora stjärna och talang Nils Fröling är dessutom ledbandsskadad och har så varit under några veckor.

Kalmar är inne i en väldigt tuff period nu och har endast tagit tre av 30 möjliga poäng på de 10 senaste matcherna, och de poängen kommer från tre kryss. Senaste matchen var hemma mot Örebro där man åkte på en rejäl smäll när man förlorade med 0-3. 

Matcherna förra året mellan Häcken och Kalmar slutade som sagt 1-1 i Kalmar, efter mål av Kwame Kizito. Tidigare på året vann Bollklubben med 1-0 hemma på Hisingen efter mål av Ahmed Yasin. 

Emin Nouri, Henrik Löfkvist, Geir André Herrem och Nils Fröling är skadade och missar förmodligen matchen. Inga avstängningar i truppen. 

Övrigt: 

Enligt fotbolltransfers.com är BK Häcken och divison 1-klubben Utsiktens BK överens om en korttidsutlåning av Kevin Yakob. Detta för att Kevin ska få matchspel i benen och komma igång efter sin korsbandsskada. Övergången väntas bli klar inom några dagar. 

Matchen: 

Plats: Bravida Arena
Tid: 9 augusti 2020, kl 14.30
Domare: Victor Wolf 
TV: Dplay, från kl. 14.15

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-08-08 15:19:00
Author

Fler artiklar om Häcken