Lagbanner
Bravida Arena, 2022-05-15 15:00

Häcken - Kalmar FF

Inför: BK Häcken - Kalmar FF

Inför: BK Häcken - Kalmar FF

Efter en säsongsstart som måste beskrivas som bra, har Häcken möjligheten att klättra upp som tabelltvåa om resultaten skulle gå deras väg under söndagen. Gästas görs dem av Kalmar FF. Nedan finner ni förutsättningarna från helgens match!

BK Häcken

Häcken lyckades under måndagen fixa tre poäng mot ett svårforcerat Värnamo. Spelet som Häcken bjöd upp till mot Värnamo var varken imponerande eller skönt, men när poängen bärgas så har det mindre betydelse. Den spontana tanken är att det var tre, ovanliga, krigarpoäng som Häcken tog med sig hem till Hisingen. När planen är dålig och studsarna inte går Häckens väg, brukar det finnas en tendens att spelarna börjar hänga med huvudena, och återvända till ön utan några poäng alls. Denna gång var det något helt annat, och känslan är att Högmo har lyckats vända på stämningen i både omklädningsrummet och på läktaren efter den dystra bortamatchen mot Helsingborg.

In i matchen mot Kalmar står Alexander Jeremejeff som ensam skytteligaledare, och har nätat i två raka matcher. Men nu kommer han få utstå konkurrens. Efter en trasslig procedur så är äntligen den jamaicanska landslagsmannen Blair Turgott spelklar i de gulsvarta färgerna. Hans matchstatus går att ifrågasätta, men i de två U21-matcher som han har deltagit i så har det blivit mål i båda. Även om det är högst orimligt att nyförvärvet kommer få starta, så är ett inhopp högst rimligt sett till Häckens skadeproblem.

Kalmar har varit en svår nöt att knäcka för Häcken under de senaste åren. Visserligen blev det en vinst för Getingarna på Guldfågeln Arena under det föregående året, men det var ett resultat som var fullständigt missvisande. På Bravida vann kalmariterna med 1-4, en nattsvart och kall kväll i slutet av oktober. Senast Häcken vann mot Kalmar var 2019, där Ahmed Yasin var utslagsgivande med matchens enda mål.

Ali Youssef är fullt återställd och närmar sig spel. Benie Traoré är långtidsskadad. Ibrahim Sadiq och Lars Olden Larsen kör rehab.
 
Truppen:
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Even Hovland, Johan Hammar, Valgeir Fridriksson, Franklin Tebo Uchenna, Kristoffer Lund, Leo Bengtsson, Erik Friberg, Tomas Totland, Gustav Berggren, Mikkel Rygaard, Oscar Uddenäs, Filip Trpcevski, Samuel Gustafson, Romeo Amane, Blair Turgott och Alexander Jeremejeff.

Potentiell startelva (4-3-3):
Abrahamsson
Fridriksson, Hovland, Hammar, Lund 
Berggren, Gustafson, Rygaard 
Uddenäs, Jeremejeff, Bengtsson

Kalmar FF

Luriga Kalmar FF har likt hemmalaget startat Allsvenskan på ett positivt sätt. De kommer till Hisingen med imponerande segrar mot Hammarby och IFK Göteborg i ryggsäcken. Vid en vinst för bortalaget skulle dem passera Häcken.

Häcken har haft det, som jag var inne på tidigare, svårt mot Kalmar. Två raka hemmaförluster, och utklassning i båda matcherna under fjolåret. Det är något med Kalmars fotboll under den hyllade tränaren Henrik Rydström som passar Häcken riktigt illa. Rydström-fotbollen generellt är något som Häcken är obekväma med; de kunde inte bryta ner Sirius heller när Rydström var bakom rodret. 

Heta Noah Shamoun, som sänkte ”bajen” under den föregående helgen med sina två baljor, är definitivt en spelare att hålla ögonen på, och kommer nog med sprudlande självförtroende till Bravida under söndagen. Annars är det de ordinära nyckelspelarna vi bör hålla koll på: Oliver Berg, Nahom Netabay och Romario.

Truppen:
Ej offentliggjord ännu 

Potentiell startelva (3-4-3):
Friedrich
Sätra, Bergqvist, Sjöstedt
Lindahl, Romario, Gustafsson, Jansson
Netabay, Berg, Shamoun

Melvin Malmberg2022-05-15 02:27:14
Author

Fler artiklar om Häcken