Lagbanner

-

Inför BK Häcken - Malmö FF

Inför BK Häcken - Malmö FF

Premiären mot Falkenberg gick inget vidare och slutade med ett oavgjort resultat. Men på grund av det komprimerade spelschemat så är det dags för match imorgon igen. Hemmapremiär mot Malmö FF väntar på torsdagskvällen. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!



BK Häcken

Premiären nere på Falcon Alkoholfri Arena i måndags slutade med en besvikelse för BK Häcken. Om man ska vara riktigt ärlig och väldigt kritisk så präglades vårat spel av stora brister i tajmingen, dålig skärpa vid de avgörande momenten och ett passningsspel som var så långsamt och kladdigt så gudarna gråter. 

Imorgon är det nya tag som gäller och det är dags att börja prestera som ett allsvenskt topplag när Malmö FF kommer på besök till säsongens första allsvenska match på Bravida Arena. En väldigt tuff match väntar, förstås. I fjol slutade båda mötena lagen emellan 1-1 efter Irandusts kontringsmål mål på bortaplan och Fribergs drömmål hemma på Bravida Arena. 

Det återstår att se vad gubbarna har hunnit slipa till under träningsdagarna som har varit och även om Alm ska ge samma startelva chansen igen. Jag är tveksam, efter den mycket svaga insatsen av flera spelare senast. Spelare som Leo Bengtsson och Viktor Lundberg tycker jag borde få chansen när övriga spelare på samma positioner inte presterar.

Johan Hammar (ljumske) och Alexander Søderlund (baksida lår) är inte riktigt redo för spel än. Gustav Berggren som drabbades av vätskebrist i matchen mot Falkenberg är inte heller han med i matchtruppen till imorgon. Låt oss hoppas att det inte är något allvarligare än att han är med mot Sirius nästa vecka. Patrik Wålemark år åter tillgänglig för matchspel efter att ha varit lätt sjuk. Kevin Yakob är som ni vet fortfarande skadad (korsband). Inga avstängningar i truppen.

Andreas Alm har tagit ut följande 19 spelare i matchtruppen (en ska bort före matchstart):
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Tobias Carlsson, Joona Toivio, Adam Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Patrik Wålemark, Erik Friberg, Daleho Irandust, Adnan Maric, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Ali Youssef, Leo Bengtsson, Jasse Tuominen och Gustaf Nilsson.

Malmö FF

Kommer från en 2-0-vinst i premiären mot ett Mjällby som stod upp bra med tanke på vilka som stod på andra sidan. Enligt dem som såg matchen så ska det inte ha skiljt så otroligt mycket mellan lagen förutom tvåmålsskytten Anders Christiansen

Allt är inte frid och fröjd i MFF. Tränare Jon Dahl Tomasson ska ha hamnat i konflikt med lagets stjärnmittback Rasmus Bengtsson. Bengtsson, som för bara några dagar sedan nåddes av beskedet att han behöver operera knäet och kan bli borta i flera månader. En annan incident som skett är att lagets nigerianska mittfältare Bonke Innocent försov sig till en träning och som en konsekvens av detta petades han ur både startelvan och matchtruppen i premiären mot Mjällby. 

Marcus Antonsson missar matchen på grund av en lårskada som han ådrog sig mot Mjällby. Utöver skadade Bengtsson och Antonsson så missar även Hugo Andersson och Jo Inge Berget matchen för Malmös del. Inga avstängningar i truppen.

Övrigt:

Hemmapremiär utan publik alltså. Klubben i våra hjärtan förlorar stora summor pengar i samband med dessa publikfria matcharrangemang. Stötta ekonomin genom att köpa schäslongskort för 50 kr/st på swishnummer: 123 097 33 05 eller på http://shop.bkhacken.se/products/schaslongskort . Alltid tillsammans! 

Matchen: 

Plats: Bravida Arena
Tid: 18 juni 2020, kl 19.00
Domare: Andreas Ekberg
TV: Kanal 9 och Dplay, från kl. 18.30
 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-06-17 16:09:00
Author

Fler artiklar om Häcken