Lagbanner
Bravida Arena, 2021-04-18 15:00

Häcken - Malmö FF

Inför BK Häcken - Malmö FF

Inför BK Häcken - Malmö FF

Efter bottennappet i premiären mot Halmstad är det nu dags för revansch. Regerande mästarna Malmö FF väntar hemma på Bravida Arena och nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!


BK Häcken

Premiären mot Halmstad blev ett magplask där vi av någon anledning verkade helt oförberedda på att HBK skulle ligga lågt, spela på gränsen och gå på kontringar. De ville betydligt mer än oss och förtjänade tre poäng. Inställningen är något som behöver förändras redan till morgondagens match. 

Alla förutom Daleho Irandust, Ali Youssef och Ture Widestrand var med och medverkade i någon form på träningen idag. Jasse Tuominen och Yannick Adjoumani körde vid sidan av, resten såg till synes ut att träna för fullt. Peter Abrahamsson tränar fotboll för fullt och där har man förhoppningar om att spel inte ligger alltför långt bort i tiden, kanske till och med före landslagsuppehållet. Likaså gäller för Daleho Irandust där målet är att han ska vara tillbaka till derbyt mot IFK Göteborg i omgång fem. 

De tre senaste hemmamatcherna mot Malmö har alla slutat 1-1. I fjol tog Malmö ledningen i den första halvleken genom Guillermo Molins efter en indianare av Alexander Faltsetas. På tilläggstid dundrade Joona Toivio in kvitteringen efter en fin skarv av Adnan Maric och lagen tog varsin poäng.

Peter Abrahamsson (korsband), Martin Olsson (lår), Yannick Adjoumani (lår), Jasse Tuominen (korsband), Ali Youssef (knä), Ture Widestrand (huvud) och Daleho Irandust (ljumske) är skadade och missar matchen imorgon. Inga avstängningar i truppen.

Andreas Alm har tagit ut följande 20-mannatrupp där två spelare kommer att plockas bort före avspark: 
Pontus Dahlberg, Jonathan Rasheed, Oskar Sverrisson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Joona Toivio, Valgeir Fridriksson, Godswill Ekpolo, William Milovanovic, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Patrik Wålemark, Benie Traore, Tobias Heintz, Alexander Jeremejeff, Jack Lahne, Samir Maarouf, Leonardo Farah Shahin.

Malmö FF

Stod för en stabil premiärinsats hemma mot ett blekt Hammarby och vann till slut med 3-2 efter mål av Anders Christiansen, Søren Rieks och Jonas Knudsen. Det var som sagt ett svagt Bajen som stod på andra planhalvan och MFF vann bland annat skottstatistiken med 15-4 och hade ett stort övertag när det gällde bollinnehav. Trots Malmö-dominans dröjde det ända fram till den 89:e matchminuten för Jonas Knudsen att skjuta tre poäng till MFF genom ett riktigt drömmål. 

Cupspelet var, som ni säkert redan känner till, ett fiasko för MFF:s del. Man förlorade mot Västerås (1-2) och GAIS (0-1) vilket gjorde att vinsten mot Halmstad (4-1) i sista gruppspelsmatchen blev betydelselös. Man slutade på en tredjeplats i tabellen och missade avancemang. 

En spelare i truppen testades i förmiddags positivt för covid-19, ännu oklart vem det handlar om. Övriga truppen har testat negativt och matchen förväntas spelas precis som det var tänkt från början.

Johan Dahlin och Oscar Lewicki är skadade och missar morgondagens match. Erdal Rakip och Veljko Birmancevic är osäkra kort för Malmös del och kan komma att missa matchen. Inga avstängningar i truppen.

Trolig startelva i matchen: (1-4-2-3-1)
Johansson - Larsson, Ahmedhodzic, Brorsson, Knudsen - Christiansen, Innocent - Berget, Toivonen, Rieks - Colak

En djupgående analys av Malmö FF 2021 går att läsa här.

Övrigt: 

Vår utlånade mittback Aiham Ousou har startat fyra tävlingsmatcher för GAIS den här säsongen och har hållit nollan i samtliga. Senast idag hemma mot Västerås SK där man vann med 1-0 och tog andra raka segern i Superettan. 

Johan Brattberg, som är utlånad till Falkenbergs FF fram till sommaren, har fått sitta på bänken i Falkenbergs två inledande matcher i serien då Viktor Noring fått förtroendet i mål.

Matchen: 

Plats: Bravida Arena
Tid: 18 april 2021, kl 15.00
Domare: Glenn Nyberg
TV: Discovery+, från kl. 14.30
 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2021-04-17 17:30:00
Author

Fler artiklar om Häcken