Lagbanner
Bravida Arena, 2023-06-11 17:30

Häcken - Mjällby

Inför: BK Häcken - Mjällby AIF

I den sista omgången innan sommaruppehållet så gästas BK Häcken av tabelltian Mjällby AIF. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen.

Häcken i gott slag

Matchen i måndags mot Varbergs BoIS visade sig bli en speciell sådan. Häcken vann med 2-0 efter mål av Benié Traore och Momodou Sonko. Det var en match som återigen bjöd på många tveksamma domslut, det kanske tveksammaste när Samuel Gustafson fick syna det röda kortet i en mycket omtalad sekvens. Nu står Mjällby för motståndet, och det var inte alls så längesen Häcken mötte dem sist. Då slutade det i guld och glädje för Hisingslaget. Den här gången kommer det inte sluta i guld, men förhoppningsvis kan det sluta i glädje även den här gången. Häcken har visat upp stark hemmaform på sistone, och pulveriserat nästan allt som har kommit till Bravida den här säsongen, så Häcken måste ses som storfavoriter. 

Hur kommer det gå utan Samuel?

Samuel Gustafson är avstängd. Det kommer att vara den första matchen utan våran kapten sedan september i fjol. Alla vet att Samuel är Häckens kanske viktigaste spelare, men under söndagen får vi kanske svaret på exakt hur viktig han är. Förmodligen kommer brorsan ersätta honom på mittfältet, och Amane kliva ner i rollen som en lite mer sittande mittfältare. Det innebär att mittfältet Häcken lär mönstra fortfarande håller oerhört hög allsvensk klass, men det kommer fortfarande vara en utmaning att spela utan en spelare som har varit en garant under Häckens mycket framgångsrika Högmo-era. 

Spelare som återvänder
I Häckens matchtrupp finns det äntligen lite spelare som återvänder från skada! Franklin Tebo, Tobias Sana och Filip Trpcevski är alla uttagna till en allsvensk matchtrupp för första gången under 2023. Stora glädjebesked, såklart. Det kommer vara viktigt att spelare som dessa finns tillgängliga i sommar när Häcken ska spela i Europa och matchandet tätnar till. 

Mjällby i medvind

Mjällby har efter cupfinalen mot Häcken haft en ganska tuff period, men i den förra matchen så tog de sig in på vinnarspåret igen med en 1-0-vinst mot IFK Göteborg. De lär komma in i matchen mot Häcken med ordentlig revanschlusta, och vara sådär jobbiga som Mjällby har en tendens att vara; stabila där bak och jobbiga att tampas med där framme. De gynnas nog dessutom av att ha cupfinalen nära till minnet, och lär försöka förbereda sig på ett bättre sätt än vad de gjorde då.

Trupper

BK Häcken
Abrahamsson, Brattberg, Lunddal, Totland, Hovland, Sandberg, Hodzic, Tebo, Lund, Amane, Si.Gustafson, Jansson, Dahbo, Rygaard, Sana, Trpcevski, Sonko, Kamara, Traore, Uddenäs, 

Mjällby AIF
Trupp ej offentliggjord ännu

Potentiella startelvor

BK Häcken (4-3-3):

Abrahamsson; Lunddal, Hovland, Sandberg, Lund; Si.Gustafson, Amane, Rygaard; Dahbo, Traore, Sonko

Mjällby AIF (4-5-1):
Törnqvist; Ståhl, Eile, Rösler, Pettersson; H.Johansson, Brorsson, Gustavsson, Rosengren, A.Johansson; Fenger

Senaste fem matcherna lagen emellan

2023: Mjällby - Häcken 1-4, Svenska cupen
2022: Häcken - Mjällby 1-0, Allsvenskan
2022: Mjällby - Häcken 1-2, Allsvenskan
2021: Häcken - Mjällby 0-0, Allsvenskan
2021: Mjällby - Häcken 1-1, Allsvenskan

Melvin Malmberg2023-06-10 16:45:05
Author

Fler artiklar om Häcken