Lagbanner
Inför: BK Häcken - The New Saints

Inför: BK Häcken - The New Saints

I morgon så sätter det igång! Häcken får besök av The New Saints från Wales i vad som är den första kvalomgången till Champions League. Nedan finner ni förutsättningarna!

Ett dubbelmöte som skall städas av

Sett till de lagen som Häcken kunde lottas mot var TNS drömlotten. Det hör inte till vanligheterna att de tar sig förbi den första kvalomgången och det känns som att det inte är mycket som talar för att de kommer avancera den här gången heller. Dessutom är TNS inte inne i säsong och de har enbart spelat träningsmatcher som uppladdning inför deras Europa-äventyr. Häckens styrka på hemmaplan är välkänd, så dubbelmötet borde redan vara avgjort efter onsdagens match!

Häcken i formdipp?

Häcken har kommit tillbaka från sommaruppehållet… svajiga. Ett kryss borta mot Norrköping följdes upp med en visserligen stark upphämtning mot AIK, men spelet har inte stämt än så länge. Det har framför allt varit offensiven som har hackat. I matchen mot AIK talade Benie Traores frånvaro sitt tydliga språk och expirimentet med Ibrahim Sadiq som nia gick inte hem. AIK-vinsten lär ha fört med sig en portion med självförtroende, men det är läge för vissa spelare, som har sett bleka ut under de första matcherna efter uppehållet, att steppa upp nu. Intressant med nye Layouni i truppen. Vi får se ifall han kan tillföra en annan dimension i anfallsspelet, lite som Olden Larsen gjorde i våras.

Bra spelschema för Europaspel

Under veckorna som Häcken ska försöka kvala sig ut i Europa väntar det matcher mot BP, Värnamo, Elfsborg, Varberg och Sirius i Allsvenskan. Bortsett från Elfsborg så är det mycket beskedligt motstånd och möjligheten att rotera öppnar sig verkligen för Häcken. Rotering är något som Häcken inte riktigt har sysslat med än så länge under säsongen på grund av det tuffa skadeläget, men nu ser skadeläget bättre ut och det känns som om det är hög tid att lufta lite spelare som inte fått så mycket speltid än så länge. Franklin Tebo, Tomas Totland, Kadir Hodzic och Pontus Dahbo är bara ett axplock av de spelare som bör kunna få starta en del i Allsvenskan framöver utan att Häckens prestationer nödvändigtvis blir sämre.

Ovisst motstånd

Det är inte många Häcken-supportrar som har full koll på The New Saints. Det vi vet är att de är den dominerande kraften i den walesiska fotbollen. Förra året pulveriserade de walesiska motstånden på väg till ligatiteln med ett otroligt målsnitt och vann även cupfinalen med 6-0. På kontinental mark brukar det vara svårare för TNS och de har inte som vana att ta sig särskilt långt. Inför mötet mot Häcken har de spelat sex träningsmatcher, det har blivit två vinster, ett kryss och tre förluster. Ifall ni vill läsa mer om TNS kan ni klicka här.

Truppen
Abrahamsson, Brattberg, Banozic, Fridriksson, Totland, Sandberg, Hovland, Tebo, Carlsson, Hodzic, Lund, Sa.Gustafson, Si.Gustafson, Rygaard, Jansson, Dahbo, Sana, Uddenäs, Sadiq, Trpcevski, Traore, Sonko, Kamara, Layouni

Potentiell startelva (4-3-3)
Abrahamsson; Fridriksson, Hovland, Sandberg, Lund; Sa.Gustafson, Si.Gustafson, Rygaard; Sadiq, Traore, Sonko

Senaste dubbelmötena i Europa-spelet
2021: Häcken - Aberdeen 3-5 efter dubbelmötet (Conference League)
2019: Häcken - AZ 0-3 (Europa League)
2018: Häcken - Leipzig 1-5 (Europa League)
2018: Häcken - Liepaja 4-2 (Europa League)
2016: Häcken - Cork 1-2 (Europa League)
 

Melvin Malmberg2023-07-11 17:35:45
Author

Fler artiklar om Häcken