Lagbanner
Bravida Arena, 2022-05-01 17:30

Häcken - Varbergs BoIS

Inför: BK Häcken - Varbergs BoIS

Inför: BK Häcken - Varbergs BoIS

Häcken är i starkt behov av tre poäng efter en svit med svaga resultat. Under söndagen står Varberg för motståndet. Nedan finner ni förutsättningarna inför helgens match!


BK Häcken

Hela klubben Häcken är i behov av en vinst efter de senaste veckornas incidenter. Svaga resultat på planen, en lagkapten som inte ens får plats i truppen och flaggbränning på Olympias läktare har allt hört till Häcken-vardagen under de senaste veckorna. Det är psykologiskt viktigt för bollklubben att vinna denna match, annars finns det risk att det blir ytterligare en säsong där Häcken får förlika sig med en placering på undre halvan.

Alexander Jeremejeff tog plats i målprotokollet senast utan att imponera på några sätt. En rätt trött och harmlös insats räddades upp med ett mål, men det kan fortfarande bli så mycket bättre. Så som jag känner ”Jerre” är han en humörsspelare. Det visade sig bättre en någon gång under upplösningen av fjolårssäsongen, där Jeremejeff var fullständigt misslyckad och utstrålade ett bedrövligt självförtroende. Om bara ett självförtroende kan sättas på plats så är jag säker på att han kommer att vara en av hela ligans bästa anfallare, och Häcken kommer tillåtas att blicka uppåt i tabellen snarare än neråt. Dessutom är det självklart för mig att man återinstallerar kapten Friberg på mittfältet till helgens match. Både för att visa honom och truppen att han är en del av planerna, men även för att hans lugn och erfarenhet kan visa sig vara viktigt i stormiga perioder som dessa.

Häcken har ett bra facit mot Varberg. Sen deras introduktion till Allsvenskan 2020 är Häcken än så länge obesegrade mot hallandslaget. På fyra allsvenska matcher har Häcken skördat tre vinster och ett kryss, det kryss kom under höstsäsongen i fjol. 

Ali Youssef och Benie Traoré är långtidsskadade. Samir Maarouf och Ibrahim Sadiq kör rehab.
 
Truppen:
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Even Hovland, Kadir Hodzic, Johan Hammar, Valgeir Fridriksson, Franklin Tebo Uchenna, Kristoffer Lund, Leo Bengtsson, Erik Friberg, Tomas Totland, Gustav Berggren, Mikkel Rygaard, Oscar Uddenäs, Filip Trpcevski, Samuel Gustafson, Romeo Amane, Lars Olden Larsen och Alexander Jeremejeff.

Potentiell startelva (4-3-3): 
Abrahamsson
Totland, Hovland, Hammar, Lund
Friberg, Gustafson, Berggren
Uddenäs, Jeremejeff, Bengtsson

Varbergs BoIS

Varberg har inlett den allsvenska säsongen på ett klart godkänt sätt. De kommer färska från ett 0-0 kryss mot Mjällby, som även de har inlett säsongen på ett föredömligt sätt. De står på sju poäng efter fem omgångar, och har hållit det väldigt tätt bakåt i alla matcher förutom i 3-0 förlusten mot Kalmar. 

I Varbergs 3-4-3 formation finner vi några Häcken-bekantingar. Först och främst den isländska ytterbacken Oskar Sverrisson, som lämnade bollklubben så sent som i vintras. Men även mittbacken Oliver Stanisic, som har vuxit ut till en väldigt tongivande kugge i Perssons lagbygge. Stanisic hade hela sin fotbollsuppfostran i Häcken. Från fem års ålder, tills att han fyllde 19 tillhörde den resliga mittbacken Häcken. Tur nog för Häcken missar Stanisic helgens match på grund av avstängning. 

Tasheeq Matthews hör till de spelare vi bör se upp för. Sydafrikanen fångade mitt öga under fjolåret, och det är en spelare som jag hyser respekt för! Han sades vara aktuellt för Häcken i vintras, men det blev inte någon övergång, då. Annars är det inte enstaka individer som brukar sticka ut hos Varberg, utan kollektivet, och deras skicklighet att överträffa förväntningarna gång på gång.

Truppen:
Ej offentliggjord ännu

Startelva (3-4-3):
Andersson
Lindner, Zackrisson, Liljenbäck
Boman, Junior, Matthews, Sverrison
Burke, Karlsson Adjei, Johansson


 

Melvin Malmberg2022-05-01 09:00:00
Author

Fler artiklar om Häcken