Lagbanner
Tele2 Arena, 2023-05-24 19:00

Djurgården - Häcken

Inför: Djurgårdens IF - BK Häcken

Inför: Djurgårdens IF - BK Häcken

Efter bataljen mot Malmö FF i helgen är det dags för match igen! För andra gången på bara några veckor är det Djurgården som står för motståndet, den här gången på Tele2 Arena. Nedan finner ni förutsättningarna inför onsdagens match!


Ett skadeskjutet Häcken…

Inför cupfinalen mot Mjällby så konstaterade jag att Häckens skadekris officiellt var över. Nu är den tillbaka igen. Ibrahim Sadiq är som bekant tillbaka på skadelistan, men nu har även Simon Gustafson drabbats av ett bakslag vilket gör att vi får fortsätta vänta på hans första framträdande i Allsvenskan 2023. Dessutom så var det många trötta ben mot Malmö FF sist, och frågan är hur mycket mer ork den här truppen egentligen har? Oroväckande var det när Samuel Gustafson haltade runt i slutändan av Malmö-matchen, men positivt är att han finns med i matchtruppen till onsdagens match.

…som fortfarande imponerar

Snacket efter helgens match kom att handla mycket om kontrovers. Var bollen egentligen inne vid hemmalagets sena kvitteringsmål? Skulle inte Christiansen blivit utvisad efter sin fula stämpling på Samuel G? Det är inte alls så många som pratar om Häckens fina prestation. De åker alltså till en arena fullsatt av 20 000 malmöiter taggade till tårna, mot ett lag som har vunnit prick varje match i serien än så länge och kniper en poäng, en poäng som kanske egentligen borde varit tre. Det om något visar att Häcken på allvar kommer kunna vara med och tampas med Malmö i år. Nu är det Djurgården som står för motståndet. Känslan inför matchen är att ifall Häcken kommer upp på samma nivå som de gjorde i helgen så kommer poängen följa med hem till Hisingen. 

Ett Djurgården med optimism och revanschlusta

Djurgården studsade i söndags tillbaka efter deras tunga derbyförlust mot Hammarby genom att besegra Mjällby med 2-0. Det stora glädjebeskedet för blåränderna var att Victor Edvardsen gjorde mål, hans allra första för säsongen. Positivt för Djurgården var även att Rasmus Schüller var tillbaka i truppen i matchen mot Mjällby efter en tids skadefrånvaro. Schüller, som spelade i Häcken säsongen 2016, är en nyckelspelare för Stockholmslaget i sin roll som sittande mittfältare. Häcken och Djurgården har redan stött på varandra två gånger den här säsongen, och målskillnaden på de två matcherna är 7-1 till Häckens fördel. Så att Djurgården kommer vara rejält sugna att ta revansch, och sett till Häckens täta spelschema är det ett gynnsamt tillfälle att möta dem. 

Skadeläget

Filip Trpcevski, Ali Youssef, Blair Turgott och Tobias Sana är långtidsskadade och följer tidigare kommunicerad tidsplan. Ibrahim Sadiq har startat sin rehab för skadan i baksida lår. Simon Gustafson har fått en känning kopplat till den tidigare skadan och är inte uttagbar till matchtruppen.

Trupperna

Djurgårdens IF

Tommi Vaiho, Jacob Widell Zetterström, Piotr Johansson, Marcus Danielson, Jesper Löfgren, Elias Andersson, Carlos Moros Gracia, Pierre Neurath Bengtsson, Rasmus Schüller, Magnus Eriksson, Haris Radetinac, Hampus Finndell, Besard Sabovic, Isak Alemayehu, Lucas Bergvall, Gustav Wikheim, Oliver Berg, Oscar Fallenius, Victor Edvardsen, Jacob Bergström

BK Häcken
Peter Abrahamsson, Johan Brattberg, Tomas Totland, Valgeir Lunddal, Even Hovland, Simon Sandberg, Johan Hammar, Kristoffer Lund, Kadir Hodzic, Sigge Jansson, Samuel Gustafson, Romeo Amane, Mikkel Rygaard, Pontus Dahbo, Ola Kamara, Oscar Uddenäs, Benie Traore, Lars Olden Larsen, Momodou Sonko

Potentiella startelvor 

Häcken (4-3-3):

Abrahamsson; Lunddal, Hovland, Hammar, Lund; Amane, Sa.Gustafson, Rygaard; Olden Larsen, Traore, Sonko

Djurgården (4-3-3):
Vaiho; Johansson, Moros Gracia, Danielson, Andersson; Eriksson, Schüller, Finndell; Asoro, Berg, Edvardsen

Senaste fem matcherna lagen emellan
2023: Häcken - Djurgården 4-1, Allsvenskan
2023: Häcken - Djurgården 3-0, Allsvenskan
2022: Djurgården - Häcken 0-1, Allsvenskan
2022: Häcken - Djurgården 1-2, Allsvenskan
2021: Häcken - Djurgården 0-1, Allsvenskan

Melvin Malmberg2023-05-23 21:22:00
Author

Fler artiklar om Häcken