Lagbanner

-

Inför Falkenbergs FF - BK Häcken

Inför Falkenbergs FF - BK Häcken

Dagen är snart kommen! Imorgon är det äntligen dags för vårat älskade BK Häcken att spela allsvensk fotboll igen. Falkenbergs FF står för motståndet och matchen spelas på bortaplan. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!



BK Häcken

BK Häcken städade av gruppspelet i Svenska Cupen på ett förtroendeingivande sätt, efter vinster mot GAIS, Eskilsminne och Östersund. Elfsborg skulle stå för motståndet i kvartsfinalen helgen därpå, men sköts upp i sista stund. Häcken spelade efter detta två träningsmatcher mot Utsikten och Jönköping Södra, båda slutade med vinst för gulsvart. Efter detta har inga matcher överhuvudtaget spelats och Häcken kommer, precis som alla andra lag, att tvingas gå in i den allsvenska säsongen utan att ha spelat en match på drygt två månader.

Ytterbacken Jakob Hedenquist (född 01) har under uppehållet påbörjat sitt lärlingskontrakt (som sträcker sig året ut) med BK Häcken och eftersom att transferfönstret stängde igår så är det nu spikat att det är den nuvarande truppen som vi kommer att gå in i den allsvenska säsongen med. Det är såklart omöjligt att veta status och form på alla spelarna, men visst bör ändå Häcken ses som ordentliga favoriter inför matchen?

Johan Hammar saknas i matchtruppen på grund av den ljumskskada som han ådrog sig i Svenska Cupen, han hälsar dock att han snart är tillbaka. Även Alexander Søderlund (lår), Kevin Yakob (korsband) samt Patrik Wålemark (sjuk) missar matchen. Inga avstängningar i truppen. 

Andreas Alm har tagit ut följande 19 spelare i matchtruppen (en ska bort före matchstart): 
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Tobias Carlsson, Joona Toivio, Adam Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Erik Friberg, Daleho Irandust, Adnan Maric, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Ali Youssef, Leo Bengtsson, Jasse Tuominen och Gustaf Nilsson.

Falkenbergs FF

Slutade, efter stort drama i den avslutande omgången, på 13.e plats i Allsvenskan 2020 och slapp därmed negativt kval. “Laget vid havet” imponerade i årets gruppspel i Svenska Cupen och tog sig, trots förlust mot Norrköping, ändå vidare till kvartsfinal som gruppetta tack vare sin målskillnad. Falkenberg har sedan dess inte spelat en enda träningsmatch. 

Falkenberg har även en hel del intressanta Häcken-bekantingar i form av Tibor Joza, John Chibuike och inte minst Kwame Kizito. Kizito, som lämnade BK Häcken på grund av för många spelare på forwards-positionen. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i ett Falkenberg med ett förmodligen stort förtroende från tränare Hans Eklund. 

Falkenberg får klara sig utan Tim Erlandsson samt Mahmut Özen som båda är skadade. Inga avstängningar i truppen. 

Övrigt: 

Matchen kommer förstås att spelas utan publik, men Dplay sänder matchen och om ni är sugna på att se matchen tillsammans med andra gulsvarta så sänder även Whoopsi matchen. Boka isåfall bord på tel.nr. 031 65 01 10 för att säkerställa att ni får plats!

Två regeländringar som kan vara bra att ha koll på inför säsongen: Det krävs nu fyra st varningar istället för, som det var tidigare, tre för att spelaren i fråga ska bli avstängd. Det är även tillåtet med fem st byten per lag och match, till skillnad från tidigare tre st. 

Matchen: 

Plats: Falcon Alkoholfri Arena, Falkenberg
Tid: 15 juni 2020, kl 19.00
Domare: Kaspar Sjöberg
TV: Dplay, från kl. 18.45

Lucas Werdelin L.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-06-14 14:30:00
Author

Fler artiklar om Häcken