Lagbanner
NP3 Arena, 2022-07-18 19:00

Sundsvall - Häcken

Inför: GIF Sundsvall - BK Häcken

Inför: GIF Sundsvall - BK Häcken

Ett Häcken, som inte förlorat sen omgång tre, gästar under måndagen GIF Sundsvall med ambitionerna om att återta serieledningen igen. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!

GIF Sundsvall

Sundsvall går in i matchen med en optimistisk känsla som en följd av den goda formen, nåja, som de har visat upp på det sistone. En poäng mot Värnamo är kanske inte ett sånt resultat som får så många att lyfta på ögonbrynen. Men innan det lyckades ”giffarna” mot all förmodan besegra de regerande mästarna Malmö FF, och det är ordentligt imponerande, och kanske har det fört med sig en del positivitet efter ett annars problematiskt 2022 för Sundsvall. 

Sundsvalls säsong har varit präglat av kontrovers och svaga insatser på planen. Vi minns lånet av Oscar Linnér, och hur det bara ledde till negativitet i en redan prövad förening. Oerhört bottentippade på förhand, och det var få som trodde att Sundsvall skulle ha någon chans att överhuvudtaget. Under säsongen har hela laget i allmänhet och försvaret i synnerhet varit hårt kritiserat, och många har ansett att tränare Henrik Åhnstrand borde få sparken. Efter tretton omgångar har det visserligen inte varit något bländande spel på planen, men trots detta ligger ”giffarna” på en fjortonde placering i Allsvenskan, och detta måste ses som något slags triumf för norrlänningarna. 

Anfallaren Ronaldo (Damus) är en spelare som verkligen ryckt upp sig under den senaste perioden. Efter att ha gått mållös genom de första 11 omgångarna har han nu exploderat, och han har tagit plats på målprotokollet i de tre senaste matcherna. Haitiern är Sundsvalls farligaste spelare i offensiv väg, och hanteras han på ett professionellt sätt så är våra chanser till vinst stora.

Truppen 
Ej offentliggjord ännu 

Potentiell startelva (4-4-2):
Andersson
Lundström, Blomqvist, Lasso, Olsson
Nåvik, Silfwer, Ylätupa, Andersson
Damus, Engblom

BK Häcken

I föregående omgång besegrades Mjällby på bortaplan. Häcken bjöd inte på något finspel på Strandvallen, men kammade likväl hem alla de tre poängen, och sådana vinster är nästan skönare än de övertygande insatserna. Nu står Sundsvall för motståndet, och sett till Häckens ambitioner ska det vara en match man bara städar av. Förutsättningarna ser bättre ut för Häcken än vad de gjorde sist. Mjällby var ett lag som spelar sina matcher på gräs, med en svårgenomtränglig defensiv. Sundsvall är ett konstgräslag som har en defensiv som läcker som ett såll. Tre poäng är helt enkelt det enda acceptabla utfallet för Häcken under måndagen.

Det har hunnit rinna mycket vatten under broarna sen förra veckans omgång. Det har spekulerats fram och tillbaka om potentiella spelare i rörelse, såsom Leo Bengtsson och Alexander Jeremejeff. Men det har även presenterats en värvning som måste beskrivas som en av de största prestigevärvningarna i Häckens moderna historia. Simon Gustafson är tillbaka i gulsvart igen. Detta är en statementvärvning som får hela Allsvenskan att fatta att Häcken 2022 är på riktigt! Vi får vänta och se hur Högmo tänker att pussla in Simon på Häckens redan väl fungerande mittfält, men det ska bli oerhört kul att se honom i rätt färger igen!

Häcken har haft ett tydligt övertag mot Sundsvall under de senaste gångerna lagen har mött varandra. Sex raka vinster i allsvenska sammanhang för Häcken, och ingen förlust mot ”giffarna” sedan april 2016.

Bénie Traoré och Filip Trpcevski är långtidsskadade. Erik Friberg har problem med hälsenan och Jonathan Rasheed är knäskadad. Simon Gustafson är spelredo ännu.

Truppen:
Peter Abrahamsson, Johan Brattberg, Tomas Totland, Valgeir Lunddal Fridriksson, Johan Hammar, Franklin Tebo, Even Hovland, Kristoffer Lund, Mikkel Rygaard, Romeo Amane, Gustav Berggren, Samuel Gustafson, Lars Olden Larsen, Oscar Uddenäs, Blair Turgott, Alexander Jeremejeff, Leo Bengtsson och Ali Youssef.

Potentiell startelva (4-3-3):
Abrahamsson
Totland, Hovland, Hammar, Lund
Berggen, Rygaard, Gustafson
Uddenäs, Jeremejeff, Bengtsson

Melvin Malmberg2022-07-17 19:59:52
Author

Fler artiklar om Häcken