Lagbanner
Platinumcars Arena, 2023-07-02 15:00

IFK Norrköping - Häcken

Inför: IFK Norrköping - BK Häcken

Inför: IFK Norrköping - BK Häcken

Allsvenskan är äntligen tillbaka! Under söndagen gör Häcken resan till Norrköping för att ta sig an ett lurigt IFK Norrköping i den allsvenska återstarten. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!

Comeback-läge

I måndags så spelade Häcken träningsmatch mot Djurgården. Trots att Djurgården gick vinnande ur matchen så fanns det en hel del glädjebesked för Häcken att ta med sig. För det första var Häcken dominanta matchen igenom, och spelare som Kristoffer Lund och Tomas Totland imponerade stort. För det andra så fick vi se både Filip Trpcevski och Tobias Sana göra sina efterlängtade comebacker efter de korsbandsskador de ådrog sig under fjolåret. Mot Norrköping kommer chansen finnas för dem att även göra sina tävlingscomebacker. Och med en Olden Larsen som lämnat och en iskall Uddenäs lär det inte vara helt otänkbart att någon av dem får göra ett inhopp. Dessutom lär vi få se en comeback av den så berömda mittfältstrion bestående av bröderna Gustafson och Rygaard eftersom Romeo Amane inte är med i matchtruppen. Även Ibrahim Sadiq är tillbaka efter skadeproblem!

Ett nästintill intakt BKH

För några veckor sedan offentliggjordes det att det inte blir någon fortsättning i Häcken för Lars Olden Larsen, som har skrivit på för holländska NEC Nijmegen. Väldigt trist och ett stort tapp givetvis, men än så länge är resten av truppen intakt. Framför allt är det viktigt att Benie Traore, som är en hett efterfrågad man, fortfarande finns med i truppen. Jag tycker själv att det har känts ovanligt lugnt på transferfronten än så länge. Utöver en del rykten kring Kristoffer Lund och Romeo Amane, och ganska mycket olika skriverier om Benie Traore har det varit ganska tyst. Här ska vi inte ta ut några segrar i förskott, men tystnaden har varit väldigt skön sett till att folk trodde att det kunde bli en massflykt från Häcken under sommaren. När det gäller att värva spelare har det snackats en hel del om yttern Amor Layouni som en potentiell ersättare till Olden Larsen. Senast igår pendlades det ut nyheter om hur Häcken (slut?)förhandlar med 30-åringen som tillhör Vålerenga. 

Ovisst Norrköping

Norrköping kommer från en vår som har varit väldigt mycket upp och ner. Spelaren som allt cirkulerade runt i våras, Arnor Sigurdsson, har lämnat för Blackburn Rovers, och det är ett stort tapp för “Peking”. I truppen finns det fortfarande klasspelare som Jacob Ortmark, Christoffer Nyman och Arnor Traustason, men känslan är att en spelare som Arnor Sigurdsson kommer bli väldigt svår att ersätta för östgötarna. I matchen före uppehållet spelade Norrköping 2-2 mot Djurgården på Tele2 Arena efter att ha tappat en tvåmålsledning, och i genrepet inför uppstarten förlorade de mot AIK med 2-1.

Blair Turgott är korsbandsskadad och är tillbaka nästa säsong. Ali Youssef tränar för fullt med laget men är ännu inte aktuell för match. Johan Hammar har en fotskada och är borta några veckor. Romeo Amane har en överansträngd ljumske och är inte aktuell för spel.

Trupperna

IFK Norrköping

Ej offentliggjord ännu

BK Häcken 
Johan Brattberg, Peter Abrahamsson, Franklin Tebo, Even Hovland, Valgeir Lunddal, Simon Sandberg, Kadir Hodzic, Tomas Totland, Kristoffer Lund, Bénie Traore, Ola Kamara, Samuel Gustafson, Simon Gustafson, Pontus Dahbo, Mikkel Rygaard, Tobias Sana, Momodou Sonko, Filip Trpcevski, Ibrahim Sadiq, Isak Brusberg

Potentiella startelvor 

IFK Norrköping (4-2-3-1):

Jansson; Eriksson, Lund, Gunnarsson, Baggesen; Traustason, Ortmark; Lind, Hammershoy-Misrati, Eid; Nyman

BK Häcken (4-3-3):
Abrahamsson; Lunddal, Hovland, Sandberg, Lund; Sa.Gustafson, Si.Gustafson, Rygaard; Sadiq, Traore, Sonko

Senaste fem matcherna lagen emellan
2023: BK Häcken - IFK Norrköping 3-0, Svenska Cupen
2022: BK Häcken - IFK Norrköping 3-3, Allsvenskan
2022: IFK Norrköping - BK Häcken 1-1, Allsvenskan
2021: BK Häcken - IFK Norrköping 5-0, Allsvenskan
2021: IFK Norrköping - BK Häcken 0-1, Allsvenskan

 

Melvin Malmberg2023-07-01 19:15:00
Author

Fler artiklar om Häcken