Lagbanner
Strandvallen, 2022-07-10 15:00

Mjällby - Häcken

Inför: Mjällby AIF - BK Häcken

Inför: Mjällby AIF - BK Häcken

BK Häcken, som försöker komma in på vinnarspåret igen efter två raka kryss, reser under söndagen till Listerlandet för att ta sig an Mjällby AIF på Strandvallen. Nedan finner ni förutsättningarna inför söndagens kamp!

Mjällby AIF

MAIF kommer färska från en 1-0 vinst mot AIK på Friends Arena. En kämparinsats med heroiskt försvarsspel vann matchen åt Blekinge-laget, och efteråt fick de högar av beröm från pressen. Sportbladets krönikör Per Bohman beskrev Mjällbys insats som en fem plus insats, och påstod att backlinjen, inklusive målvakt, inte satte en fot fel under hela matchens gång. Så att det går inte att tro att Häcken ska promenera hem poängen i helgen, utan vi kan på förhand ställa fast att detta blir en väldigt tuff match.

Mjällby har onekligen imponerat under den första tredjedelen av Allsvenskan med den nyanlitade Andreas Brännström vid rodret. Ett lagbygge som rymmer unga spelare från egna led som Noah Persson och Otto Rosengren, såväl som rutin från trotjänaren David Löfquist och spanjoren Carlos Moros Gracia, den sistnämnde en av de bästa backarna i hela ligan under säsongsstarten. Faktum är att Mjällby vid vinst under söndagen bara skulle vara tre poäng bakom Häcken, vilket definitivt visar på något. 

18-åriga(?) Silas Nwankwo är en spelare vi bör se upp för. Nigerianen med imponerande fysik har målat för Mjällby tre matcher i sträck, och han behöver inte många chanser för att hamna på det berömda målprotokollet. Annars är det som tidigare nämnt försvaret som är Mjällbys stora styrka, och vi kan redan nu göra oss redo på att Mjällby förmodligen kommer att spela en väldigt destruktiv fotboll.

Matchtrupp:
Ej offentliggjord ännu

Potentiell startelva (3-5-2):
Brolin
Haliti, Moros Gracia, Kricak
Ståhl, Löfquist, Gustavsson, Gustafson, Persson
Moro, Nwankwo

BK Häcken

Omstarten har varken varit succé eller fiasko för Häcken. Två raka kryss mot på förhand väldigt svårt motstånd är ok, men nu måste trepoängarna rulla in om en plats i toppskiktet ska befästas. Mjällby borta har aldrig varit en enkel match, och det kommer den inte bli nu heller. Häcken måste gå in i matchen med en tålmodig strategi, och göra sig redo på att Mjällby kommer vara förbannat svårt att bryta ned. 

En av de viktigaste faktorerna till att det går så bra är att den preliminära startelvan, som Högmo har gett allt sitt förtroende till, fortfarande är intakt. Häcken har (förvånansvärt nog) klarat sig från några allvarliga skador på nyckelspelare eller avstängningar än så länge under den allsvenska säsongen. Faktum är att Häcken är det lag som drar på sig minst varningar i hela serien, med endast tolv hittills. 

På förhand handlar det mycket om skyttekungen Alexander Jeremejeff, som har chans att skriva in sitt namn i historieböckerna mot Mjällby. Om han gör mål så skulle det innebära att han slår Agne Simonssons 57-åriga rekord som den spelare som har gjort mål i flest allsvenska matcher i rad, nio matcher.

Under de senaste åren har det gått trögt mot Mjällby. Sen Blekinge-lagets återkomst till Allsvenskan har mötena lagen emellan resulterat i tre oavgjorda matcher, och en vinst till söndagens hemmalag. Den senaste vinsten i allsvenska sammanhang mot Mjällby kom 2014. En 4-1 vinst i en match där bland annat den återvändande Simon Gustafson gjorde mål två gånger om.

Bénie Traoré och Filip Trpcevski är långtidsskadade. Erik Friberg har problem med hälsenan och Jonathan Rasheed är knäskadad.
 
Truppen:
Peter Abrahamsson, Sebastian Banozic, Tomas Totland, Valgeir Lunddal Fridriksson, Johan Hammar, Franklin Tebo Uchenna, Even Hovland, Kristoffer Lund, Kadir Hodzic, Mikkel Rygaard, Romeo Amane, Samuel Gustafson, Lars Olden Larsen, Oscar Uddenäs, Blair Turgott, Alexander Jeremejeff, Leo Bengtsson, Ali Youssef och Ibrahim Sadiq.

Potentiell startelva (4-3-3):
Abrahamsson
Totland, Hammar, Hovland, Lund
Berggren, Rygaard, Gustafson
Uddenäs, Jeremejeff, Bengtsson

 

Melvin Malmberg2022-07-10 00:30:46
Author

Fler artiklar om Häcken