Lagbanner
Nedräkning inför Allsvenskan 2021: Halmstads BK

Nedräkning inför Allsvenskan 2021: Halmstads BK

Vi rullar vidare i nedräkningen inför den allsvenska premiären och idag har turen kommit till nykomlingarna Halmstads BK som vi ska ta tempen på lite närmare. Jag går bland annat igenom vikten av hallänningarnas starka backlinje, varför man gjort ett bra övergångsfönster och hur jag ser på möjligheterna att man klarar nytt kontrakt.


Slutplacering 2020: 1:a i Superettan

Arena: Örjans Vall
Kapacitet: 10 873
Publikrekord: 16 867
Byggår: 1922

Övergångsfönstret: 
Nyförvärv: Phil Ofosu-Ayeh (b, klubblös), Amir Al-Ammari (mf, Jönköpings Södra)
Förluster: Andreas Hadenius (b, klubb ej klar), Gabriel Wallentin (b, Skövde AIK, lån), Jacob Olsson (b, klubb ej klar), Isac Harrysson (mf, klubb ej klar), Oliver Hintsa (fw, Falkenbergs FF), Alhassan Kamara (fw, Värnamo)
Kommentar: Phil Ofosu-Ayeh är en ytterback som även kan spela som mittback och är en spelare som har en hel del rutin från stora matcher. Har tillhört Premier League-klubben Wolves sedan 2017 men har till stora delar varit utlånad under de senaste åren. Amir Al-Ammari kommer närmast från J-Södra där han har gjort det bra under flera år och har trots sin roll som sittande mittfältare varit en väldigt produktiv spelare och har gjort hela 16 mål under de två senaste säsongerna. Det har ryktats om att HBK är intresserade av Marcus Antonssons tjänster, som just nu tillhör Malmö. Det tror jag hade spetsat truppen och varit den sista pusselbiten i lagbygget, men det återstår att se vad som händer där då även Antonssons förra klubb Kalmar är intresserade av att låna anfallaren.

Före detta gulsvarta spelare: -
Spelare i Häcken med historik i Halmstad: -
Spelare vi gillar: Crespo Kamara hade varit given här men efter hans oväntade flytt till Värnamo nu i dagarna så får vi istället plocka ut Andreas “Ante” Johansson. Jag har någon slags förkärlek till gamla rutinerade rävar som aldrig lägger av. Det ska bli oerhört kul att få se Johansson i Allsvenskan igen. 
Spelare vi ogillar: Mikael Boman har tre år i Blåvitt bakom sig och det är definitivt en historik att höja ett varningens finger för. 

Så gick matcherna mot BK Häcken under Allsvenskan 2020:
Inga inbördes möten spelades under 2020 men under tidigare år som båda lagen spelat i Allsvenskan så har Häcken haft en rejäl fördel. De sju senaste mötena i tävlingssammanhang lagen emellan har slutat med Häcken-seger. Ett av mötena som man kanske minns lite extra var cup-kvartsfinalen 2016 då Jeremejeff avgjorde i den 93:e matchminuten hemma på Bravida och matchen slutade 1-0. Alla vet ju hur resten av turneringen gick.

Speldatum då lagen möts under Allsvenskan 2021: 
Halmstads BK - BK Häcken, omgång 1, 11 april
BK Häcken - Halmstads BK, omgång 24, ca 24 oktober

Tabelltips inför Allsvenskan 2021: 12:a
Kommentar: Har en stark defensiv med Andreas Johansson och Joseph Baffo i spetsen och släppte bara in 16 mål i Superettan i fjol. Har fått in två starka nyförvärv och har egentligen bara tappat ett rutinerat namn i Crespo Kamara. Defensiven är givetvis styrkan och det kan vara en väldigt avgörande faktor om man vill lyckas som allsvensk nykomling, men man har även offensivt skickliga spelare i Emil Tot Wikström, Simon Lundevall och Mikael Boman för att nämna några namn. Med tanke på hur överlägsna man var under långa perioder i fjol och att man i princip har fått behålla hela stommen i truppen så tror jag att Halmstad BK till slut klarar nytt kontrakt. 

Tabelltips för samtliga lag 2021: 
1. 
2. 
3.
4. IFK Norrköping
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Halmstads BK
13.
14.
15.
16.

Om ni missade min senaste artikel där jag gick igenom IFK Norrköping på djupet så finns den att läsa här. 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2021-03-03 17:00:00
Author

Fler artiklar om Häcken