Lagbanner
Nedräkning inför Allsvenskan 2021: Kalmar FF

Nedräkning inför Allsvenskan 2021: Kalmar FF

Vi är framme vid det åttonde laget i nedräkningen inför Allsvenskan och det är idag dags att ta en närmare titt på Kalmar FF. Jag ger min syn på övergångsfönstret och jag backar även tillbaka bandet och går igenom plattmatchen från ifjol. Och vad är egentligen det enda som jag hatar med Kalmar?


Slutplacering 2020: 14:e, kvalade sig kvar

Arena: Guldfågeln Arena
Kapacitet: 12 182
Publikrekord: 11 911
Byggår: 2011

Övergångsfönstret: 
Nyförvärv: Lukas Rhöse (b, Karlstad), Hampus Svensson (b, uppflyttad till A-laget), Anton Ekeroth (b, uppflyttad till A-laget), Elias Olsson (b, uppflyttad till A-laget), Rasmus Sjöstedt (b/mf, Panetolikos), Noah Shamoun (mf, Assyriska Turabdin), Oliver Berg (mf, Gif Sundsvall), Jonathan Ring (mf, Djurgården), Alex Mortensen (fw, uppflyttad till A-laget),
Förluster: Ole Söderberg (mv, IFK Göteborg), Pontus Zvar (mv, Mjällby), Fidan Aliti (b, FC Zürich), Olle Lindqvist (b, Oskarshamn), Viktor Elm (b, slutat), Gbenga Arokoyo (b, Umeå FC), Adrian Edqvist (mf, Jönköpings Södra), Jajá (mf, klubb ej klar), Rafinha (mf, Itumbiara), York Rafael (mf, AFC Eskilstuna), Alexander Ahl-Holmström (fw, AFC Eskilstuna), Maxwell (fw, Recife, lån), Geir André Herrem (fw, Åsane), Mayron George (fw, Midtjylland, åter efter lån),
Kommentar: Man har inte haft en jättestor omsättning på viktiga spelare förutom Viktor Elm ut och Jonathan Ring samt Oliver Berg in. Man kan se en ganska tydlig föryngring där man, likt oss, har plockat upp fyra spelare från akademin. Totalt sett tycker jag att nivån på truppen håller ungefär samma klass som inför fjolåret. Kan någon av de nyligen uppflyttade spelarna ta en plats redan i år alternativt att ynglingarna som man redan har i truppen i Nils Fröling, Edwin Crona eller Isak Jansson ta nästa steg så kan det bli bättre än så. 

Före detta gulsvarta spelare: -
Spelare i Häcken med historik i Kalmar: -
Spelare vi gillar: Vi fuskar lite här och plockar ut Viktor Elm som la skorna på hyllan för några månader sedan. Hade problem med knäna under hela säsongen men krigade sig tillbaka för att kunna medverka i de sista matcherna i fjol och räddade kvar sitt kära Kalmar i Allsvenskan. Respekt. 
Spelare vi ogillar: Isak Magnusson var lite ledsen inför fjolårets möte i slutomgången, men det är väl inget att hänga upp sig på. Det enda jag har emot Kalmar är att det är fullständigt omöjligt att ta sig igenom Sverige till arenan genom all skog. Senast fastnade jag i Skåne. 

Så gick matcherna mot BK Häcken under Allsvenskan 2020:
Hemmamatchen mot Kalmar FF spelades i ett stekhett augustiväder, men Bollklubbens insats för dagen var inte lika het. Ett par jobbiga skador på Daleho Irandust, Peter Abrahamsson och Rasmus Lindgren gjorde inte saken enklare, men passningstempot och kvaliteten på den var under all kritik. Kalmar skulle även, mycket rättvist, ta ledningen i matchen genom Sebastian Ring efter elva minuters spel. Matchbilden förändrades inte speciellt mycket och Kalmar radade upp fina målchanser under den första halvleken men Jonathan Rasheed räddade laget gång på gång. I halvtid bestämde sig coach Alm för att byta ut Adnan Maric och Patrik Wålemark till förmån för Jasse Tuominen och Ahmed Yasin. Bytena skulle ge effekt spelmässigt, men inte målmässigt. I den 77:e minuten kunde Piotr Johansson i princip sätta punkt för matchen genom att sätta dit en 2-0-ledning för bortalaget, och några fler mål blev det inte. 

Bortamatchen mot smålänningarna spelades som bekant i den 30:e och sista omgången i Allsvenskan 2020. En Europaplats stod på spel för BK Häcken och en, mindre attraktiv, nedflyttningsplats stod på spel för Kalmar FF. Mötet inleddes förhållandevis temposvagt, delvis på grund av den inte helt speldugliga gräsmattan, men även för att båda lagen hade en hel del att förlora vid ett tidigt baklängesmål. Egentligen hela matchen gick utan en enda bra målchans för något av lagen. Detta då kryss gick bra för Kalmar eftersom att Mjällby vann mot Falkenberg och att Helsinborg tog en oväntad trea borta mot IFK Norrköping. Matchen slutade, som ni säkert minns eller kan lista ut, 0-0. 

Speldatum då lagen möts under Allsvenskan 2021: 
Kalmar FF - BK Häcken, omgång 10, ca 11 juli
BK Häcken - Kalmar FF, omgång 26, ca 31 oktober

Tabelltips inför Allsvenskan 2021: 14:e
Kommentar: Man sitter på en ganska dålig trupp för att vara ett allsvenskt lag och åker man på skador så kan det bli kämpigt. Jag skulle inte säga att man blivit försvagade truppmässigt men inte heller förstärkta. Jag tror att man slutar på en 14:e plats i årets tabell och därmed får spela nedflyttningskval för tredje året i rad. Väl där tror jag faktiskt att man klarar sig kvar, återigen. 

Tabelltips för samtliga lag 2021: 
1. 
2. 
3.
4. IFK Norrköping
5. Hammarby IF
6. AIK
7.
8.
9. Mjällby AIF
10. Örebro SK
11.
12. Halmstad BK
13. 
14. Kalmar FF
15.
16. Östersunds FK
 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2021-03-24 17:00:00
Author

Fler artiklar om Häcken