Lagbanner
Pontus Dahlberg är klar!

Pontus Dahlberg är klar!

BK Häcken har gjort klart med skadade Peter Abrahamssons ersättare. Bollklubben värvar den tidigare IFK Göteborg-målvakten Pontus Dahlberg, 21, på ett lån från Premier League-klubben Watford FC som sträcker sig till och med den 31:a maj nästa år. Nedan kan ni läsa vad Pontus själv säger om övergången!


Varmt välkommen till BK Häcken, Pontus. Hur känns formen?

- Tack så mycket. Den känns bra, Premier League är världens liga med många bra spelare så på så sätt känns det bra. Sedan så har hela världen varit på paus på grund av corona så på det sättet har det varit en liten paus, men det känns bra. 

Om Blåvitt hade varit intresserade av dig och inte haft Anestis t.ex, hade de varit förstavalet för dig isåfall?

- Det är ju en hypotetisk fråga eftersom att det inte har varit aktuellt nu när de har haft en målvakt som har gjort det väldigt bra. Jag har x antal landslagssamlingar i höst, en januariturné i januari och ett EM-slutspel nästa sommar som jag vill vara med och konkurrera om och på det sättet så kändes Häcken som ett bra val. 

Hur nära en startplats var du i Watford?

- Det får du nog fråga tränaren, det vet jag inte riktigt själv. Men det kändes bra där nere och det kändes som att jag var med och konkurrerade på riktigt. 

Vad känner du att du har utvecklats inom sedan du lämnade Blåvitt?

- Det är väl det mesta. Det är ett högre tempo i Premier League och några hack upp så jag tycker att jag har utvecklat det mesta som fotbollsspelare.

Vad skulle du säga är dina största styrkor respektive svagheter som målvakt?

- Det är väl att läsa spelet som är min största styrka. Att försöka läsa situationer som kan komma innan de väl uppkommer. Sedan så är det klart att jag har svagheter men det vill jag helst inte tala om ifall någon skulle lyssna. 

Hur tror du att det kommer kännas i höst när vi möter IFK Göteborg och du står för oss?

- Det kommer bli speciellt eftersom att jag har många nära vänner där som jag fortfarande umgås med. Så det kommer att bli speciellt men roligt att möta de på det sättet också. 



Återigen, hjärtligt välkommen till skärgår’ns bästa lag, Pontus! 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-08-11 12:00:00
Author

Fler artiklar om Häcken