Lagbanner
Sonny Karlsson ger besked efter landslagsrabaldern

Sonny Karlsson ger besked efter landslagsrabaldern

BK Häcken vill flytta fram matchen mot Djurgården eftersom att den annars kommer att spelas dagen efter U21-landslagets EM-kvalmatch mot Italien där flera gulsvarta spelare finns med. Nu berättar Sonny Karlsson om vad som kommer att hända om matchen mot Djurgården inte skjuts upp.


Pontus Dahlberg, Patrik Wålemark, Daleho Irandust och Leo Bengtsson har blivit uttagna att vara med i U21-landslagets två första matcher i EM-kvalet. Man möter Island den 4:e september samt Italien den 8:e i Kalmar. Ett dygn efter matchen mot Italien så spelar BK Häcken ett toppmöte hemma mot Djurgårdens IF där dessa spelare såg ut att missa matchen. Nu ger sportchef Sonny Karlsson besked om vad som kommer att hända.

BK Häcken har försökt att få matchen mot Djurgården flyttad till ett annat datum, men på grund av att Djurgården ställer sig emot detta förslag och att årets spelschema är väldigt tajt så fastställde tävlingskommittén att matchen ska spelas den 9:e september. BK Häcken har överklagat detta och det har ännu inte kommit något besked på överklagan. 

Nu ger dock sportchef Sonny Karlsson besked om vad som kommer hända om överklagan inte går igenom och matchen mot Djurgården kommer att spelas den 9:e september som det var tänkt från början.

Om våra spelare inte spelar så mycket mot Italien den 8:e, finns det en möjlighet att de kan vara med och spela mot Djurgården dagen efter?

- Om matchen (mot Djurgården) inte flyttas så kommer vi att se till att spelarna kommer hem och kan vara tillgängliga för match mot Djurgården den 9:e, säger Sonny Karlsson. 

Kommer ni att ta hem samtliga spelare eller beror det på vilka som får speltid och inte i U21-matchen mot Italien dagen före? 

- Vi kommer att ta hem samtliga oavsett. Vi tar hem dem direkt efter matchen mot Italien oavsett om de spelar eller inte. Men det behöver vi inte göra om matchen mot Djurgården flyttas. 

Jasse Tuominen spelar match med det finska A-landslaget den 6:e september, kan han komma att bli aktuell till Djurgårdsmatchen? 

- Vi hoppas att han kommer att vara tillgänglig.

Kan det bli aktuellt att hålla spelarna hemma helt och håller från denna landslagssamling, att de inte åker iväg överhuvudtaget?

- Nej, det är inte aktuellt. 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-08-28 18:30:00
Author

Fler artiklar om Häcken