Lagbanner

-
-

Spelarbetyg efter BK Häcken - AIK (4-0)

Spelarbetyg efter BK Häcken - AIK (4-0)

Oj, vilken skön seger. Idag var det inget snack, bollklubben var klasser bättre än AIK och segersiffrorna skrivs till slut till 4-0. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen och även vad tränare Alm tycker om matchen och om sin målskytt Ali Youssef.


7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Peter Abrahamsson - 4

Har egentligen ingenting att göra. Felix Michels nick i famnen på Peter i första halvlek är den farligaste målchansen som AIK skapar, och det är också det enda skottet på mål. Peter agerar lugnt och tryggt matchen igenom och eldar på laget. 

Godswill Ekpolo (ut 85’) - 5

Gör en bra match, ingenting att orda om. Ger sig ut på några utflykter sista tio minuterna, vilket ger bollklubben fina målchanser. Stark 5:a.

Joona Toivio - 6

Vinner i stort sett varenda nickduell idag, till och med mot Goitom när han kom in i halvtid. Helt otroligt bra i luftselet, och gör allt bra. Saknas bara en poäng.

Rasmus Lindgren - 6

Släpper inte till någon målchans alls, och riskminimerar hela tiden på ett mycket klokt och erfaret sätt. Hellre ett AIK-inkast än att riskera att åka på en kontring. Vass match av Rasmus idag, precis som hela laget. 

Leonard Zuta - 5

Är en bra mycket mer stabil ytterback än Adam, vad vi har fått se hittills. Hans förmåga att ta bra beslut både offensivt och defensivt är det som jag imponeras mest av. Lyckas Sonny och Martin förlänga med Zuta är det helt fantastiskt bra. 

Erik Friberg (ut 78’) - 4

Gör en helt godkänd match men är inte den som står ut mest i Häcken. Gör sitt jobb. 

Alexander Faltsetas - 6

Jag personligen var ganska undrande till varför Falle skulle starta denna match, tycker att Berggren har gjort det väldigt bra. Men vilken hejdundrande match han gör! Så som han river, sliter och bara grisar till sig bollarna på ett sätt som bara Faltsetas kan göra. Och vilken inställning, mycket bra. Startar han på söndag, eller låter man en relativt fräsch Berggren få chansen, tro?

Daleho Irandust (ut 77’) - 6

Får göra lite som han vill där ute, det enda som saknas är väl ett mål. Fantastiskt inlägg till Zutas mål och han leker lite med AIK-försvaret matchen igenom. Jag blir mer och mer säker på att han försvinner i sommar, förhoppningsvis för stora pengar isåfall. Så bra har han varit.

Ahmed Yasin - 5

Som jag har varit inne på tidigare, han ska starta mot förmodade topplag och börja på bänken mot lag där vi är storfavoriter. Svårare än så tycker jag inte att det är. Hans fysik är väldigt behövlig i en sådan här match, när AIK spelar ett man-man-försvar. Två assist dessutom, det börjar ta sig. 

Ali Youssef (ut 72’) - 6

Jag var helt säker på att Nilsson skulle få starta på topp återigen, men Youssef hade presterat bättre än Gustaf så sent som under gårdagens träning, vilket gjorde att Alm valde att ändra om. Ali är såklart inte en van targetspelare och nickdueller är inte hans styrka, men allt annat gör han bra och får även göra både ett mål och en assist. 

Leo Bengtsson (ut 85’) - 5

Producerar poäng kontinuerligt, är bra defensivt samtidigt som att han är ung. Det lovar gott inför framtiden! Står på fler mål än Paulinho, vilket alltid är kul. Fortsätter Leo såhär så kommer han bli en toppspelare i Allsvenskan snart, var så säkra. 

Avbytare: 

Viktor Lundberg (in 72’) - 4

Fick några omställningslägen när han byts in, men lyckas inte förvalta något. 

Gustav Berggren (in 77’) 

Spelade för kort tid för att bedömas.

Adam Andersson (in 78’) 

Spelade för kort tid för att bedömas.

Gustaf Nilsson (in 85’)

Mycket kul att han fick göra mål, trots att det var ett enkelt sådant för hans del. Spelade för kort tid för att bedömas. 

Patrik Wålemark (in 85’) 

Spelade för kort tid för att bedömas.


Laginsats: 7

Allt är faktiskt perfekt idag. Vi släpper inte till en enda riktigt farlig målchans. Inte en enda. Om man kommer ihåg Nabil Bahouis skott eller Felix Michels nick, ja, då vet man att det inte hände mycket framåt för AIK. Offensivt för Häcken, vi gör fyra mål, det är inget att klaga på. Kan inte hitta brister i våra spel för kvällen så det blir ett toppbetyg, en 7:a. Säsongens hittills bästa prestation. 

Matchcoachning: 7

Om man får räkna in val av startelva till matchcoachningen så får man berömma Alm. Det visade sig vara ett mycket bra drag att dels ge Faltsetas chansen istället för Berggren och framförallt att ge förtroendet till unga Ali Youssef i en, för honom, ovan nia-roll. Båda två skötte uppgiften utmärkt. Kanske hade man önskat att Wålemark fick lite mer speltid, när matchbilden såg ut som den gjorde i andra halvlek, men annars, imponerad av Alm.


Andreas Alm på presskonferensen efter matchen: 

- Det blev en bra seger, jag är mest imponerad av intensiteten som vi spelar med. Vi har pratat lite om det, att vi har mer kraft än vad vi har visat i matcherna. Att vi snabbt kan komma in i det och ha driv i det vi gör och få loss några löpningar i djupled. Vi fick en del energi av varandra idag och det är det som jag tycker är mest glädjande, utöver resultatet förstås.

Ali från start, i en lite ovan anfallsroll. Hur resonerade du där? 

- Ovanligt att han startar där, det är hans första start. Men han spelar där på träning emellanåt och han har spelat där i u19-laget en hel del. Han är bra i djupled, bra med bollen och har även en tydlig Häckenprägel på sig, vilket jag tycker är skönt. 

Hur resonerade du när du valde att starta med honom? 

- Att det var det bästa för matchen. Jasse var inte uttagningsbar och Nilsson startade förra matchen. Jag upplevde att det fanns möjligheter med Ali i den här matchen och han körde tills att han var helt slut. Han gjorde det på många sätt väldigt bra. Alla ser när nummer 20 börjar jobba och alla ser vad han gör med bollen, han gör det väldigt bra. 


Höjdpunkter från matchen hittar ni här. 

Nästa match: 
IFK Göteborg hemma, söndag 26 juli, 14.30.

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-07-23 09:00:00
Author

Fler artiklar om Häcken