Lagbanner
Bravida Arena, 2022-04-02 17:30

Häcken - AIK
4 - 2

Spelarbetyg efter BK Häcken - AIK (4-2)

Spelarbetyg efter BK Häcken - AIK (4-2)

På ett soligt, fast kallt, Bravida Arena inledde BK Häcken den nya säsongen på bästa möjliga sätt, nämligen genom att besegra AIK med 4-2. Nedan finner ni mina spelarbetyg från premiärmatchen!


Peter Abrahamsson - ++++
Gör en helt magnifik räddning i mitten av andra halvlek, där det egentligen bara ska vara att rulla in bollen för AIK spelaren. Kan inte göra något annorlunda vid målen heller, så en väldigt stabil insats från den gode Peter.

Valgeir Lunddal Fridriksson - ++
Okej insats. Kastas in i hetluften efter att Tomas Totland ådragit sig en sjukdom, och gör verkligen inte bort sig. Givet Totlands insatser under försäsongen är det inte omöjligt att Fridriksson får spela nästa vecka mot Degerfors även om Totland är disponibel.

Even Hovland - +++
Styr och ställer i backlinjen på Rasmus Lindgren-manér. Sprider en trygghet i backlinjen, och står för en resolut insats idag. Måste dock vara mer fokuserad vid tillfällen, och höll på att kosta ett mål om det inte var för Abrahamssons fantastiska räddning.

Johan Hammar - +++
Hammar visar idag varför han borde vara förstavalet som mittback bredvid Hovland. Han sprider ett lugn idag på ett sätt som jag inte riktigt har känt när vi har haft Tebo Uchenna istället för honom i backlinjen. Hade blivit väldigt förvånad om Johan Hammar inte spelar nästa vecka mot Degerfors.

Kristoffer Lund - +++
Jag har aldrig varit en supporter Kristoffer Lund. Min kritik mot dansken har varit stor och konstant sen han ersatte Martin Olsson i somras. Speciellt nu när Kadir Hodzic har kommit in som ett vänsterbacksalternativ har jag verkligen tryckt på att det ska vara Hodzic som ska vara nummer ett. Idag visade Lund att jag hade fel. En mycket bättre insats idag. Med Lund kan man alltid förvänta sig en kämpainsats, men det jag fick se idag var så mycket mer än en kämpainsats. Gediget försvarsarbete, bra bollar längst vänsterkanten ämnade åt Leo Bengtsson, och plötsligt kommer känslan att det kanske det trots allt kan bli något av den danska spolingen. 

Samuel Gustafson (ut 89)  - ++++
Har vi hittat honom? Killen som kan fylla Erik Fribergs dojor? En insats som talar sitt tydliga språk. I rollen som en lite mer sittande mittfältare visade kapten Gustafson idag att han kan blomma ut till en spelare som kan bli potentiellt vital för oss under spelåret. Bara om han kan hålla sig skadefri kan det bli en väldigt rolig säsong för både hans del, men även BK Häckens del.

Gustav Berggren - +++
En insats som blev överskuggad av de andra fina insatserna som presterades idag. Han tacklar, han springer mer än någon annan och han visade att han har en skott som kan komma att bli ett hemligt vapen under 2022. Gustav Berggren kommer bli en viktig spelare i år också.

Mikkel Rygaard (ut 72)  - ++++
En spelare som verkligen har hittat rätt i den gulsvarta tröjan från första början. Han har en vänsterfot som får varenda en av hans hörnor att kännas farliga och han har en teknik som snurrade upp AIKs mittfält gång på gång under eftermiddagen. Dessutom skapar han på egen hand ett flyt i Häckens spel med hans one-touch aktioner. Spelaren som symboliserar det nya Häcken bättre än någon annan. 

Oscar Uddenäs - ++++
Har under försäsongen varit okej. Har verkligen inte gjort någon missnöjd, men har inte heller visat det där lilla extra, det Wålemark visade under fjolåret. Men idag så gjorde han det. Briljant insats! Ett ständigt orosmoment för AIKs backlinje matchen igenom, och utmanar till sig en straff i första halvlek. Får dessutom lägga dit 3-1 målet, och det målet tror jag ger honom en god portion självförtroende inför säsongen.

Alexander Jeremejeff (ut 75) - +++++
Jag vet inte vart jag ska börja, är det du Alexander? Efter en fjolårssäsong där han har fått utstå sylvass kritik (framför allt från mig), så spelar han idag precis på det sätt vi förväntade att han skulle spela innan förra säsongen. Visst, han gjorde straffmål förra året också, och han gjorde säkert något mål från kort avstånd med, men en insats som denna vet jag inte om han gjort i någon av sina Häcken-sejourer. Ett dominant targetspel. Ballerinafötter som vi inte visste fanns där. En effektivitet som vi verkligen inte fick se under säsongen 2021. Alexander Jeremejeff var banne mig fläckfri idag!

Leo Bengtsson - +++
Skulle lika gärna kunna ge ++++ här också, men måste sätta en lagom standard inför säsongen. Han erbjuder ett hot offensivt med hans förmåga att utmana, men han ger även med hjälp av sin otroliga arbetskapacitet ett viktigt understöd till försvaret. Bara om han kan konvertera det till en del mål och assist under säsongen 2022 kanske han äntligen kan få det beröm han förtjänar. 

Avbytare:

Lars Olden Larsen (in 72) - ++
Kommer in precis innan AIKs reduceringsmål, så att han får inte chansen att bevisa sina offensiva attributer idag. Ett ganska anonymt inhopp, men man ser att han har en rörlighet och snabbhet som kan skapa mycket trubbel i vår. 

Ibrahim Sadiq (in 75)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Alexander Faltsetas (in 89)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Melvin Malmberg2022-04-02 22:35:29
Author

Fler artiklar om Häcken