Lagbanner
Spelarbetyg efter BK Häcken - BP (4-2)

Spelarbetyg efter BK Häcken - BP (4-2)

Efter en mycket blek insats av Häcken kan vi trots allt konstatera att matchen slutar i en 4-2-vinst till de gulsvarta. Nedan finner ni spelarbetygen från dagens dramatiska tillställning!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - ++++

Idag har vi mycket att tacka Peter för. Gör en hel del räddningar och håller oss kvar i matchen under en period. Känslan är att han aldrig har varit en så här komplett målvakt. Nu för tiden är han bra på fötterna, har kapaciteten att göra jätteräddningar och är lugn i varje situation. På tisdag fyller han 35 år, men än så länge visar han inga tecken på försämring!

Tomas Totland (ut 90) - +++
Ersätter Fridriksson på ett bra sätt. Han har gjort framsteg efter sin svaga insats mot Kalmar i början av säsongen när många trodde han hade gjort sin sista match i gulsvart. Tar sig in i fina ytor i offensiven och kommer till skottläge vid ett par tillfällen. En insats som visar att vi inte behöver vara skraja för att rotera bland högerbackarna.

Franklin Tebo - +++
En ordentlig insats av Tebo. Kompromisslös i sitt försvarsspel och visar att han även kan driva upp bollen. Om han bara slipar på ett par få saker, som exempelvis hans passningsspel, kan det här bli riktigt, riktigt bra.

Even Hovland - ++
Visar tendenser av slarv för den kanske första gången under hela den här säsongen. Såg framför allt nonchalant ut i den andra halvleken. Definitivt en besvikelse, men fortfarande godkänd.

Kristoffer Lund (ut 70) - ++
Gör det fortsatt bra. Aktiv på sin vänsterkant i den första halvleken och kommer till massor av fina inläggslägen. Skulle förmodligen gjort sitt första mål i Häcken-tröjan under den första halvleken, men missade från nära håll.

Samuel Gustafson - +
Kan nog faktiskt vara Samuels sämsta insats i Häcken någonsin. Oerhört mycket felpass och lyckas nästan inte med något. Den här såg man inte komma och det är bara att hoppas att landslagsmittfältaren är tillbaka på hästen i Champions League-kvalet på tisdag.

Simon Gustafson - +++
En av de starkare insatserna efter hans skada. Fortfarande inte riktigt den spelaren som vi känner, men i dag gjorde han det mesta bra och visar att formkurvan pekar åt rätt riktning.

Mikkel Rygaard - ++++
Planens lysande stjärna. Helt otrolig i det mesta han gör och toppar av sin briljanta insats med ett ännu mer briljant mål. Ifall det inte hade varit han som tappade bollen i upplösningen till 2-2-målet hade det här varit en femma. I mina ögon är han Allsvenskans allra bästa spelare just nu.

Ibrahim Sadiq (ut 60) - +++
Allt ska gå genom honom, och det har aldrig varit tydligare än i den första halvleken i dag. Under en period så slogs bollen konstant till Sadiqs kant. Han gör det bra med bollarna han får och toppar av den första halvleken med ett viktigt mål. Byttes ut efter en timme.

Filip Trpcevski (ut 60) - +
Trots att han inte gör bort sig så faller han ur matchbilden ganska tidigt och utgör inte det hot som är nödvändigt för en anfallare. Här finns potentialen, men vill Häcken ta sig ut Europa gäller det att skaffa sig ett mer erfaret alternativ.

Tobias Sana (ut 70) - ++
Finurlig med bollen vid fötterna. Börjar hitta samspelet med sina kamrater längs vänsterkanten dessutom. I dag ledde det inte till något, men det känns som en tidsfråga innan det lossnar.

Avbytare

Ola Kamara (in 60) - +++

Detta var nog Kamaras bästa insats i Häcken hittills. Lyckas bra i kombinationsspelet och är den som assisterar fram Layouni till båda hans mål. För mig känns det givet att Kamara är den som ska få spela framför Trpcevski framöver.

Amor Layouni (in 60) - ++++
En drömdebut för Layouni i Allsvenskan. Gör två mål och såg till att det inte blev fiasko för Häcken under lördagen. Känslan är att det är Layouni och Sadiq som man vill ha på kanterna, frågan är bara vem som ska spela åt vänster? Layouni är effektiv med sin vänsterfot, så att jag röstar för att Sadiq är den som får spela åt vänster.

Valgeir Lunddal (in 70)
Spelade för kort tid för att bedömas

Momodou Sonko (in 70)
Spelade för kort tid för att bedömas

Simon Sandberg (in 90)
Spelade för kort tid för att bedömas.
 

Melvin Malmberg2023-07-15 20:37:00
Author

Fler artiklar om Häcken