Lagbanner
Spelarbetyg efter BK Häcken - Degerfors IF (6-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Degerfors IF (6-1)

Efter förra veckans oväntade förlust studsar Häcken tillbaka, och på vilket sätt! Ett svagt Degerfors hade ingen chans, och resultatet stannar vid 6-1. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - +++

Chanslös vid gästernas drömmål till kvittering. Gör ett par rutinartade räddningar, men annars ingen svettig insats från Peter.

Valgeir Lunddal - ++++
Ytterligare en mycket god insats från Valgeir. Med hjälp av sitt lugn och sin styrka dominerade han sin högerkant. Klev in som mittback i slutskedet när Sandberg gick av och skötte det bra.

Simon Sandberg (ut 65) - ++++
Visar sig åter från sin bästa sida, och får toppa av en fin insats med ett mål. Blir spännande att se hur Sandberg står sig när Hammar snart är tillbaka.
 
Even Hovland - +++

Har inte så mycket att göra. Viktig i uppbyggnadsspelet i vanlig ordning men behövde inte försvara inte alls mycket idag. Stabilt.

Kristoffer Lund (ut 65) - +++
Tar vara på de stora ytor som Degerfors lämnar på vänsterkanten, och överlappar gång på gång. Bra insats.

Samuel Gustafson (ut 65) - +++++
Häckens bästa spelare idag. Fantastisk assist till Traores öppningsmål, och är fullständigt dominant återigen. Spelet blir direkt mycket långsammare när han byts av.

Mikkel Rygaard - ++++
Svårt att betygsätta. Tyckte han var ganska svag i den första halvleken, men gör trots allt två fina assist. Fyller på med en tredje assist i den andra halvleken, och visar upp sig från en betydligt bättre sida. 

Romeo Amane - ++++
Får göra ett mål som han definitivt har samlat ihop till. Hans teknik fortsätter att imponera och frågan är verkligen om det kommer gå att peta Amane när Simon G är tillbaka? 

Ibrahim Sadiq (ut 56) - +++
Oj vad vi har saknat honom! Slår till med 2-1-målet och visar att skadan inte direkt har gjort honom sämre. Vikten av att få honom tillbaka i tid till cupfinalen kan inte underskattas.

Benie Traore - +++
Tillbaka i målprotokollet med två riktiga måltjuvs-mål! Sliter på bra där framme, och är i och med målen tillbaka i delad skytteligatopp. Ola Kamara kommer inte direkt närmare startplatsen.

Lars Olden Larsen (ut 74) - +++
Spelar alltjämt med självförtroende, och gör det jättebra vid 5-1-målet. Bra bollkontroll och fortsatt fint samarbete längs vänsterkanten. Gör Dubbel-Lars permanent!

Avbytare

Momodou Sonko (in 58) - +++
50 sekunder tog det så var Sonkos allsvenska målnolla spräckt, och vilket mål det var! Har en teknik och påhittighet som får mig att tro att han kommer vara mer eller mindre ordinarie i höst. Underbart!

Tomas Totland (in 65) - ++
Ingen iögonfallande insats. Löser det som ska lösas men inte så mycket mer. Godkänt.

Kadir Hodzic (in 65) - ++
Tycker han gör det bra. Bra bollkontroll, och det känns som en väldigt stabil back-up till Lund. 

Pontus Dahbo (in 65) - +++
Piggt inhopp från 17-åringen ännu en gång. Stark trots att han är ganska liten, och har det där lilla extra som kan ta honom till höga höjder. Hade det inte varit för den starka konkurrensen på mittfältet hade han knackat på en plats till startelvan.

Oscar Uddenäs (in 74)
Spelade för kort tid för att bedömas 

 

Melvin Malmberg2023-05-13 18:40:00
Author

Fler artiklar om Häcken