Lagbanner
Spelarbetyg efter BK Häcken - Halmstads BK (3-2)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Halmstads BK (3-2)

Efter en insats som på det hela var allt annat än bra, lyckas Häcken ändå knycka åt sig alla poängen hemma mot Halmstad. Nedan finner ni spelarbetygen ifrån den dramatiska tillställningen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - ++

Det går inte att klandra Peter för någon av målen. Han stod för en helt otrolig räddning innan 1-1-målet, där Halmstad tyvärr kunde trycka dit bollen på returen. Gjorde även ett par fina räddningar utöver det, och räddade bland annat Naeem Mohammeds aningen tama skott när han kom fri mot målvakten i matchens slutskede. En bra insats.

Simon Sandberg (ut 69) - +
Ytterligare en svag insats från Sandberg. Han var ganska tafflig med bollen vid fötterna och bidrog inte med något vidare hot i offensiven heller. Byts ut efter ungefär 70 minuter. Svagt.

Even Hovland - +++
Hovland blandade och gav i dag. Han räddade dagen med sitt mål på tilläggstid, men hade det även svårt att hantera snabbheten i Halmstads anfallare. Men han räddade som sagt poängen och gjorde en del grejer som var väldigt bra också. Tre plus.

Aiham Ousou - ++
Det känns tryggt att ha en mittback som är så snabb som Ousou. Han lyckades matcha Halmstads snabba anfall på ett bättre sätt än vad Hovland gjorde. Var ute och viftade lite vid 1-1-målet, och det är tydligt att se att han inte är lika samspelt bredvid Hovland som Hammar är. Samtidigt är det helt uppenbart att det är en mycket bra spelare som vi har fått in över hösten, och gör definitivt en godkänd insats i dag.

Valgeir Fridriksson (ut 69)  - +
En ganska svag insats från en Fridriksson som jag tycker bör hålla till på högerkanten. Passiv i sitt försvarsspel vid 2-1-målet, där han lät Kazper Karlsson i Halmstad komma till avslut alldeles för enkelt. Just i dag blev det en tydlig förbättring när Fridriksson byttes ut efter 70 minuter.

Samuel Gustafson - ++
Helt okej. Slarvar en del under dagen och såg ordentligt uppgiven när gästerna tog ledningen. Ingen dålig insats, utan han var dirigenten i vanlig ordning, men jag har sett bättre insatser från vår landslagsman.
 
Romeo Amane (ut 59) - ++

Assisterar fram till Rygaards öppningsmål, men annars var det inte riktigt Amanes match. Blev utbytt strax efter gästernas två mål.

Mikkel Rygaard - ++++
Gör en mycket bra match på sant Rygaard manér! Gjorde öppningsmålet själv och slog hörnan som ledde till vinstmålet. Skönt för Rygaard att återigen göra ett par poäng efter ett par matcher i Allsvenskan utan utdelning.

Amor Layouni - +++
Visar hur viktig han kommer att bli för Häckens anfall i höst. Trots att han endast har varit här i ett par månader är det tydligt att det är han man ger bollen till när man vill att det ska hända något i offensiv väg. Ganska osynlig i stora delar av den andra halvleken, men tar sig in i matchbilden igen när Häcken forcerar i slutet av matchen. Jobbar stenhårt och är briljant i pressen. Bra!

Srdjan Hrstic (ut 59) - +
Ingen insats från en Hrstic som verkligen behöver ett mål. Får för tillfället inte det understöd som är nödvändigt att ha som en anfallare i Häcken. Byts likt Amane ut strax efter gästernas två mål.

Momodou Sonko (ut 84) - +++
Ett stort glädjemoment! Utmanar på ett bra sätt hela matchen egentligen, och fick toppa av sin fina insats med det ack så viktiga kvitteringsmålet. Jag tror att Sonko kan komma att bli riktigt bra i höst. Kom ihåg att varken Sadiq eller Olden Larsen var ordinarie fram till väldigt sent på förra säsongen. Hoppas Sonko kan få en liknande utveckling i år!

Avbytare

Simon Gustafson (in 59) - ++++

Förändrar matchbilden. Han bjöd på en elegant lyftning fram till Sonko vid 2-2-målet, och anförde laget i forceringen i slutet. Hoppas nu verkligen att Simon kan hålla sig skadefri i höst, för då är känslan att det inte finns några gränser på vad Häcken kan uppnå.

Edward Chilufya (in 59) - ++
Inget stort inhopp. Kom in och spelade nia och bjöd på ett djupledshot som inte riktigt finns hos Hrstic. Här finns det definitivt potential, men i dag var det andra som gjorde det för Häcken.

Jacob Barrett Laursen (in 69) - ++
Ett steg i rätt riktning för ”JBL”. Överlappade vid ett par tillfällen och var nära att få dunka in sitt första mål i klubben i matchens slutskede. Han och Totland förändrade matchbilden. Mycket stark tvåa.

Tomas Totland (in 69) - ++++
Ett riktigt bra inhopp. Match efter match kommer han in och gör det bra, och jag ställer mig frågan vad han egentligen kan göra med för att få en startplats i det härm laget? Imponerande.

Tobias Sana (in 84)
Spelade för kort tid för att bedömas
 

Melvin Malmberg2023-09-17 20:16:00
Author

Fler artiklar om Häcken