Lagbanner
Bravida Arena, 2022-09-17 15:00

Häcken - Hammarby
1 - 1

Spelarbetyg efter BK Häcken - Hammarby (1-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Hammarby (1-1)

Toppmötet mellan Häcken och Hammarby slutar lika efter en riktig holmgång. Spelarbetygen från matchen finner ni nedan!


Peter Abrahamsson - ++
Tvekar en aning vid gästernas ledningsmål, men annars gör han en stabil match. Abrahamsson visar prov på mycket säkra händer under lördagen, och han släppte få returer under matchen. Stabilt.

Tomas Totland - ++
Tycker att Totland gör en fullgod insats idag, och om något så är det en stark tvåa. Det känns som om han är mycket mer bollsäker nu än vad han var när han först kom till klubben i vintras. Det går att argumentera för att han skulle gjort det bättre vid Hammarbys mål, där hans uppgift var att ta hand om Gustav Ludwigson, som tämligen enkelt vräkte sig förbi norrmannen och petade in bollen bakom Abrahamsson. Trots detta känns Totland mer given i startelvan än någon gång tidigare.

Franklin Tebo - ++++
Jag är helt seriös när jag säger att detta inte var allt för långt bort från en femma. Otrolig insats från en spelare som vanligtvis är omsusad av frågetecken. Tog ner “Bajens” hyllade anfallare Berisha som om det vore allt han någonsin gjort. Säker passningsfot och väldigt brytsäker. Tebo fick onekligen Högmo att tänka en extra vända inför nästa laguttagning. 

Even Hovland - ++
Stabil insats. Kanske inte har kommit upp i samma nivå de senaste matcherna som han har gjort tidigare, men idag var det inte försvaret som kostade två poäng. En insats som varken går att kritiseras eller att hylla. 

Valgeir Fridriksson (ut 46) - ++
Är fascinerad av hans förmåga att ta sig in i farliga ytor längst västerkanten, men är samtidigt fascinerad över hur låg nivå hans inlägg håller när han väl är i den gyllene ytan. Avstängd nästa match mot Varberg, och skulle gissa att bytet i paus var en säkerhetsåtgärd för att inte riskera att få en utvisning. 

Simon Gustafson (ut 69) - +
En insats som förtjänar kritik på alla plan. En ok insats i första halvlek, följs upp av en väldigt svag insats i andra. Fast det som gör mig väldigt upprörd är hur Simon agerar när han blir utbytt. Först att han promenerar av plan (vid underläge), och sedan går rätt in i katakomberna och omklädningsrummet. Detta är enligt mig inte okej, och Högmo behöver ta ett ordentligt snack med Gustafson.

Samuel Gustafson - +++
En riktig ledarinsats från Samuel. Medans brorsan ägnar sig åt dumheter så gör han en av sina bästa matcherna för säsongen. Är navet i laget, och oerhört viktig i uppbyggnadsspelet. Avstängd nästa match mot Varberg. 

Mikkel Rygaard (ut 90) - ++
Kommer inte upp i samma nivå som han var varit vid tidigare. Magin är fortfarande där när han väl har bollen vid fötterna, men har det lite svårare idag med den avgörande passningen. 

Ibrahim Sadiq (ut 77) - +++
Har befäst sig i startelvan efter hans två senaste matcher. Särskilt i den första halvleken är han verkligen bra, och hade två farliga lägen att spräcka Häckens målnolla. Kommer kanske av sig lite i den andra halvleken, men lär likväl få chansen från start även nästa match.

Alexander Jeremejeff - ++
Ovanligt uddlös idag. Man tänkte att förutsättningarna var perfekta för skyttekungen; han gick mot ett icke-samspelt mittbackspar, och lär vara sugen på att bevisa något efter att han inte blev uttagen till landslagstruppen. Men en svag insats från Jerre, och ska Häckens guldchanser finnas där krävs det att “Jerre” växlar upp till den han har varit tidigare under säsongen.

Tobias Sana (ut 69)  - +
Lyckas inte med alls mycket. Dålig kvalité i passningsspelet och dribblingar sidleds var något han bjöd på lite väl mycket idag. 

Avbytare:

Kristoffer Lund (in 46)  - ++

Gör det ganska bra, och är lite småfinurlig på sin vänsterflank. Ingen extraordinär insats, absolut inte, men jag tycker man får lite mer pålitlighet med Lund i startelvan.

Amane Romeo (in 69) - +++
Kommer in och tillför något. Väldigt skicklig med bollen vid fötterna, och tar sig ur jobbiga situationer flera gånger. Lär få chansen från start nästa match på grund av Rygaard och Samuel G:s avstängningar.

Oscar Uddenäs (in 69) - +
Kommer in och misslyckas att göra skillnad. Ett ensidigt inhopp av Uddenäs idag igen.

Blair Turgott (in 77)
Spelade för kort tid för att bedömas

Erik Friberg (in 90)
Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2022-09-17 18:47:06
Author

Fler artiklar om Häcken