Lagbanner
Bravida Arena, 2022-08-08 19:00

Häcken - Helsingborg
5 - 0

Spelarbetyg efter BK Häcken - Helsingborgs IF (5-0)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Helsingborgs IF (5-0)

Häcken kan konstatera att de både har återtagit serieledningen, men även bärgat årets första hållna nolla efter övertygande 5-0 mot Helsingborg. Ni finner spelarbetygen från kvällens förlösande seger nedan!

+++++ - Fläckfri 
++++ - Mycket bra 
+++ - Bra 
++ - Godkänd ?????
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - +++
Behöver inte göra några avancerade parader denna kvällen. Måste vara oerhört skönt att äntligen få hålla nollan !

Tomas Totland - +++
Rycker upp sig ordentligt efter Häckens 2-0 mål. Tar sig in i straffområdet och assisterar Uddenäs till 4-0-målet. Om han bara kan spela som han gjorde när pressen försvann blir det succé!

Johan Hammar (ut 86) - ++++
En lysande insats av Hammar efter förra veckans tveksamheter. Dominant i luftrummet när han knoppar in öppningsmålet, lugn och fokuserad under hela matchens gång. Kan han vara såhär bra i varje match är det inte relevant att leta ersättare.

Even Hovland - +++
Gör även han en mycket bättre insats idag. Inte lika tydligt dominant som Hammar, men onekligen en säker insats.

Kristoffer Lund (ut 74) - +++
Även Lund levererar idag. Assisterar Uddenäs till 2-0-målet med ett klassinlägg. Utöver det en ordinär Lund-insats; sliter på i defensiven och löper med i offensiven. 

Samuel Gustafson - ++
Trots att han slår hörnan som blir målgivande i första halvlek med en otrolig precision är jag inte riktigt imponerad av vad jag ser ifrån Samuel G för tillfället. Ingen dålig insats, verkligen inte, men jag tycker att han slarvar lite väl mycket för tillfället. Ser inte riktigt det självförtroende och lugn i Samuel som jag gjorde i början av säsongen. 

Simon Gustafson (ut 83)  - ++
Det syns att han inte är i fysisk form ännu, och det syns även hur han inte är lika ingjuten som Berggren var på det här tremannamittfältet. Ändå så är det ett steg i rätt riktning. Presterar bättre idag än vad han gjorde i sitt inhopp mot Elfsborg, och det råder ingen tvekan att han kommer vara en av ligans bästa spelare så fort han kommer i form!

Mikkel Rygaard (ut 83) - +++
Bättre, Rygaard! Flärdfull och elegant på det sätt vi känner honom. Står bakom 4-0-målet när han lyfter in en läcker chipp till Uddenäs som bara kan raka in den. Konkurrensen på mittfältet förblir starkt.

Oscar Uddenäs (ut 74) - ++++
Gör krasst utryckt en direkt dålig insats fram tills 2-0-målet, men efter det är det en helt annan historia. Hattricket är inte bara viktigt för att visa att det inte bara är ”Jerre” som kan göra mål, utan det kommer vara en enorm självförtroendeboost för Uddenäs som har varit uddlös på det sistone. Skönt, viktigt och välförtjänt att han är på spåret igen!

Alexander Jeremejeff - ++
Ett mirakel att Häcken gör fem utan att ”Jerre” står för ett enda. Trots att han inte hamnar i målprotokollet är det ingen dålig insats, utan han visar idag hur han är en komplett anfallare som kan ta emot bollen och vända om. Stabilt, och skönt att han inte behöver göra det själv hela tiden!

Blair Turgott - ++
Tycker inte att Blair kommer upp i nivå idag. Svag i första halvlek och inte bländande i andra, men ack så viktigt det målet var. Självförtroendet kommer bli större och känslan är att han bara kommer växla upp från den här punkten!

Avbytare:

Ibrahim Sadiq (in 74)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Kadir Hodzic (in 74)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Erik Friberg (in 83)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Romeo Amane (in 83)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Franklin Tebo (in 86)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Melvin Malmberg2022-08-08 22:31:37
Author

Fler artiklar om Häcken