-
-

Spelarbetyg efter BK Häcken - IF Elfsborg (6-0)

Elfsborg kom på besök till Hisingen och det var en jämn tillställning fram till att 18-årige Patrik Wålemark kliver fram med en perfekt frispark i den 43:e minuten. Efter det är det en överkörning som heter duga från bollklubbens sida och matchen slutar hela 6-0! Nedan finner ni spelarbetyg samt en kommentar från tvåmålsskytten Daleho Irandust.

Peter Abrahamsson - 5

Gör inga missar, men har heller inte så mycket att göra. Gör ett par bra räddningar och är den lugne och trygge Peter som vi har vant oss vid. Tar dock sitt andra gula kort för säsongen...

Godswill Ekpolo - 4

Inte så mycket att orda om, godkänd utan att imponera. Har sina styrkor i defensiven och efter 1-0-målet så var det inte mycket till defensivt arbete som behövde göras.

Joona Toivio - 5

Att betygsätta mittbackar är lite som att betygsätta domare, har jag märkt. Om man inte tänker på de så mycket så har de förmodligen gjort ett bra jobb. Så var det för Joona och Rasmus idag. Klyscha, men de var stabila och bra.

Rasmus Lindgren - 5

Se ovan.

Leonard Zuta (ut 78’) - 5

Fortsätter att imponera och visar varför han ska spela på vänsterbacken istället för Adam. Lyckas vi förlänga med makedonen, som just nu har sitt ärende på behandling hos FIFA?

Erik Friberg (ut 59’) - 4

Gör det okej, sticker inte ut så mycket.

Gustav Berggren - 6

Studsar upp rejält efter Mjällby-matchen och är solid både framåt och bakåt. Gör ett mål och en
assist, vilken match!

Daleho Irandust - 6

Bara fortsätter att producera på en hög och konstant nivå. Två nya mål idag, varav en mycket säker straff. Är nu uppe i fyra mål på åtta matcher, visst säljs han i sommar?

Patrik Wålemark (ut 59’) - 6

Här vill nog många ha en 7:a, kan jag tänka mig. Kliniske Wålemark står för ett drömmål, två assist OCH fixade straff, vilket är en perfekt match, offensivt. Defensivt håller jag med Alm om att han fuskar lite, och han har inte riktigt orken att jobba hårt en hel match. En 6:a är väl ändå bra?

Alexander Søderlund (ut 53’) - 4

Sämst i gulsvart idag, tyvärr. Hade det inte varit för målet så hade vår norske vän fått underkänt idag (3:a). Osynlig och framförallt stora problem med bolltoucherna. Lyckas dock trycka in en boll, bra! Gick ut med en befarad skada tidigt i andra halvlek, hoppas att det var mer av en säkerhetsåtgärd.

Leo Bengtsson (ut 78’) - 4

Verkar orka springa hur länge som helst och är både smart och arbetsvillig i det defensiva arbetet. Men jag hade hoppats på att han hade kunnat göra åtminstone en poäng när vi vinner med 6-0. Det är hård konkurrens på hans position, Yasin kommer t.ex. in och gör 2 poäng på en kvart.

Avbytare:

Gustaf Nilsson (in 53’) - 5

Var egentligen inte med i matchtruppen, men fick hoppa in i Jasse Tuominens frånvaro (sent återbud pga sjukdom). Visar verkligen att han vill spela, och inte sitta på läktaren. Inblandad i några farligheter.

Alexander Faltsetas (in 59’) - 5

Kommer in och lastar av Friberg på det defensiva mittfältet och gör det mycket bra när vi ska spika ihop bakåt. Tillät inte Elfsborgsspelare att rinna igenom hur som helst.

Ali Youssef (in 59’) - 4

Får en bra möjlighet att åstadkomma något framåt med en halvtimme kvar och ett Elfsborg som mer eller mindre har gett upp matchen. Men han har inte riktig självförtroendet på topp, han behöver ett mål för att komma igång.

Ahmed Yasin (in 78’)

Betygsätter inte inhoppare som spelat mindre än 15 minuter, men ett mål och en assistpoäng på tolv spelade minuter är såklart mycket bra, fint inhopp!

Adam Andersson (in 78’)

Spelade för kort tid för att bedömas.

Laginsats: 6

Det är som sagt en jämn match fram till den 43:e minuten, men efter det så släppte vi helt på handbromsen och segersiffrorna blev därefter. Stor skillnad från i söndags, hoppas att killarna håller i det som de visade upp idag.

Matchcoachning: 6

Jag tycker att Alm startar med rätt elva och byter sedan, för det mesta in rätt spelare vid rätt tid. Tycker dock att Maric ska få chansen att göra mål när matchbilden ser ut som den gör, spara lite på Irandust.

Tvåmålsskytten Daleho Irandust efter slutsignal:

- Det var en revansch både mot oss själva och mot Elfsborg, de slog ut oss i cupen. Det var lite av en dubbel revansch. Jag tycker att vi gör det vi ska och lite till. Det hade kunnat bli fler mål men jag tycker att det är ok med 6-0.

Du fick göra två mål, hur skönt var det?

- Jätteskönt, jag behöver göra de här ”tråkiga” målen, som det andra målet var. Det är väl att man måste vara där och hugga. Alla mål är lika mycket värda och jag behöver sådana mål också.

Sex stycken mål idag, hur tar ni med er detta till nästa match?

- Glädjen kan vara idag och imorgon så släpper vi det i övermorgon, så kör vi på söndag. Men visst, man kan ta med sig självförtroende och det vi gör bra idag till Östersund för det är inget dåligt lag och de är bra på hemmaplan.