Lagbanner

Spelarbetyg efter BK Häcken - IFK Värnamo (3-1)

Det blev en behaglig våreftermiddag på Bravida Arena, där Häcken besegrade IFK Värnamo utan större svårigheter. Nedan finner ni spelarbetygen från dagens seger!

+++++ - Fläckfri 
++++ - Mycket bra
+++ - Bra 
++ - Godkänd
+ - Underkänd

 

Peter Abrahamsson - +++
Räddade oss gång på gång i den första halvleken när mittfältet gav bort farliga målchanser gång på gång. Chanslös vid Värnamos reducering. Fin prestation från Peter!

Valgeir Lunddal (ut 76) - +++
Tydligt stressad av Värnamos höga press i den första halvleken, men växer in i matchen och gör en bra andra halvlek. Fixar en straff och är ett ständigt hot längs högerkanten. Bra!

Even Hovland - +++
Det var ett tillfälle i den första halvleken där han såg lite nonchalant ut, men utöver det var det en mycket bra insats. Känns aldrig riktigt farligt när Värnamos anfallare springer mot Hovland, och man är alltid lika säker när han har bollen vid sina fötter.

Simon Sandberg - +++
Syns att han inte är riktigt lika bekväm i rollen som mittback bredvid Hovland som Hammar är, men idag gör han bra ifrån sig. Ett steg i helt rätt riktning!

Kristoffer Lund - +++
Kanske inte lika effektiv idag som vanligtvis, men kämpar och fortsätter att slå in högkvalitativa inlägg på rullande band. Bra kemi med Lars Olden Larsen på vänsterkanten.

Samuel Gustafson - +++
Mycket bra återigen. Lyckas med det mesta och visar återigen varför han har en plats på det svenska landslagets innermittfält.

Mikkel Rygaard (ut 76) - +++
Slarvade en del i den första halvleken och ska nog vara glad att hans misstag inte orsakade några mål. Desto bättre i andra, och får göra ett klassiskt Rygaard-mål strax utanför straffområdet.

Romeo Amane (ut 82) - ++++
Gör en mycket fin insats. Bortsett från sin missade straff (varför tog han den?) är han nästintill fläckfri igen. Han kommer verkligen bli en stjärna i framtiden!

Oscar Uddenäs - +++
Trots att han inte står för några mål är det en insats i helt rätt riktning för Oscar. Känns tryggare med bollen, men är även mycket mer ordentlig i närkamperna. Detta kan vara boosten som ger tillbaka den ”gamla” Uddenäs.

Benie Traore (ut 90+1) - +++
Inget extraordinärt. Har väl fortfarande lite samma känsla som jag hade under försäsongen, om hur slutprodukten inte riktigt är komplett. Det känns konstigt att säga när han sitter ensam i toppen av skytteligan, men känslan är att han hade kunnat göra tio mål redan ifall han bara hade tagit vara på sina chanser. Men jag ska inte förminska hans insats, för jag tycker han sliter på bra där framme och bidrar med en hel del nytta och sätter även dit en säker straff för tredje matchen i följd.

Lars Olden Larsen - ++++
Hela Allsvenskans formstarkaste spelare? Han lyser av självförtroende för tillfället och öppnar dagens målskytte med ett väl avvägt skott. Lånet av LOL måste bli permanent!

Avbytare

Pontus Dahbo (in 76)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Tomas Totland (in 76)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Sigge Jansson (in 82)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Ola Kamara (in 90+1)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Melvin Malmberg2023-04-29 20:16:36
Author

Fler artiklar om Häcken