Lagbanner
Bravida Arena, 2022-08-27 15:00

Häcken - IFK Värnamo
4 - 1

Spelarbetyg efter BK Häcken - IFK Värnamo (4-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - IFK Värnamo (4-1)

Häckens segertåg fortsätter! Under lördagen besegrades Värnamo med 4-1 hemma på Hisingen efter en övertygande insats. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!

Johan Brattberg - +++
Bra insats från Brattberg som säkerligen kände av nerverna innan matchen. Gör en hel del fina räddningar, och det är onekligen snopet att han inte fick hålla sin nolla som jag tyckte han förtjänade. Stabilt!

Tomas Totland - ++
Tar inte chansen på samma sätt som sin kompis på motsatt sida, men gör inte heller bort sig. Spelar mer högerytter än högerback idag sett till Värnamos låga defensiv.

Johan Hammar - +++
Vet inte riktigt hur jag ska betygsätta mittbackarna. Värnamo hade få farligheter att komma med, men det mesta de hade och komma med löste backarna bra. Jag tycker Hammar var snäppet bättre än Hovland under lördagen, men det är ingen insats som kommer hamna i historieböckerna.

Even Hovland - ++
Hade inte så mycket att göra under lördagen. Tyckte han stundtals verkade vara lite loj, men löser det mesta med bravur. 

Valgeir Lunddal Fridriksson - ++++
En genuint suverän insats av Fridriksson den här helgen! Jag har varit först i ledet när det gäller att kritisera islänningen, men nu tänker jag även vara först när det gäller att hylla honom. Fint inlägg till ledningsmålet, och en andra halvlek där han lyckas med det mesta han försöker med att göra. Valgeirs bästa insats i Häcken hittills!

Samuel Gustafson - +++
Hela mittfältet blev väldigt inblandade i spelet igår på grund av den dominanta matchbilden. Som vanligt en klippa som en sittande mittfältare, men kompletterar även sina mittfältskompisar längre fram. 

Simon Gustafson (ut 81) - +++
Innan hans andra Häcken debut riktade jag frågetecken mot om det skulle fungera att ha ett mittfält med både Rygaard och Simon G, utan att det skulle bli alldeles för offensivt balanserat. Nu har jag fått mitt svar: det går alldeles utmärkt! Detta var nog Simons bästa match sen återkomsten, och han toppar av insatsen med två framspelningar. Han tillför ett flyt i spelet på den offensiva fronten, men gör även ett imponerande jobb i försvaret. Bra Simon.

Mikkel Rygaard  (ut 87) - +++++
En strålande insats från Rygaard! Ospelalbar under lördagseftermiddagen. Outstanding i sitt passningsspel, och värderar helt rätt i nästan alla situationer under eftermiddagen. Den bästa insatsen i den gulsvarta dressen för Rygaard också!

Oscar Uddenäs (ut 74) - ++
Oj vad Uddenäs blandar och ger. Har en otrolig förmåga att avancera och att ta sig förbi motståndare, men dessvärre har han det väldigt svårt med slutprodukten för tillfället. Han måste lära sig att använda sig av sin högerhot; jag vet inte om jag någonsin sett någon så enfotad spelare i gulsvart.

Alexander Jeremejeff (ut 81) - +++
Oskarp i första, effektivare i andra där han gör ett riktigt klassmål. Har en ruggig förmåga att suga in bollarna och fördela de till lagkamraterna. Bra insats som vanligt från ”Jerre".

Tobias Sana - ++
Borde gjort mål i första halvlek när han rundar målvakten, fast halkar i skedet där han ska ta skottet. Jag tycker han dribblar lite för mycket, särskilt i första halvlek, men annars märks det att han börjar bli mer samspelt med de nya lagkamraterna.

Avbytare

Ibrahim Sadiq (in 74) - ++++
Tar verkligen chansen när han kommer in med sina två mål. Lär nog få starta nästa omgång över formsvage Uddenäs.

Blair Turgott (in 81)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Amane Romeo (in 81)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Erik Friberg (in 87)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Melvin Malmberg2022-08-28 14:17:00
Author

Fler artiklar om Häcken