Lagbanner
Bravida Arena, 2022-05-28 17:00

Häcken - Sirius
4 - 3

Spelarbetyg efter BK Häcken - IK Sirius (4-3)

Spelarbetyg efter BK Häcken - IK Sirius (4-3)

BK Häcken vinner över Sirius efter sanslös dramatik i en match som kommer att glömmas sent. Betygen från lördagens rafflande tillställning finner ni nedan.

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - +
Det är fakta att Peters tveksamma ingripanden höll på att kosta oss poäng idag. Tvivelaktigt agerande vid Sirius reduceringsmål, där han halkade när han skulle ut för att avfärda faran. Detta följs upp med ett rött kort i mitten av andra halvlek när han tar med hand utanför straffområdet. När Hovland avgjorde så var Abrahamsson världens mest lättade man.

Tomas Totland - ++
Efter att ha slagit bort många bollar och gjort sig skyldig till flera bolltapp, så tycker jag att han växer i sin uppgift efter det röda kortet. Eftersom Högmo plockade av båda yttrarna så var han tvungen att täcka hela sin kant, vilket jag tycker att han gör på ett bra sätt. + fram till det röda, +++ efteråt.

Even Hovland - ++++
Matchvinnaren själv! En riktig bra insats av Hovland som får guldkant iochmed det sena målet. Transporterar bollen framåt i planen på ett imponerande sätt i första halvlek, och är nyckeln som låser upp “Jerres” ledningsmål. Kolugn som vanligt, och styr bort flera av Sirius framstötar på ett väldigt obesvärat sätt. 

Johan Hammar - ++
Fullt duglig insats av Hammar. Går inte att klandra honom för något av målen, och följer upp hans monsterinsats mot Malmö förra veckan med en okej sådan under lördagen. 

Kristoffer Lund (ut 85) - +++
Lund-tåget fortsätter att tuffa på i rasande fart. Assisterade Uddenäs fram till 2-0 målet, och gör likt Totland ett kopiöst jobb när Häcken gick ner på en man mindre. Gick av med en skada i slutskedet, vi får hålla tummarna för att det bara var lite kramp. 

Gustav Berggren (ut 75) - +++
En verkligt imponerande vårsäsong från Berggren. Han har progressivt växt in i rollen som ett lite mer offensivt verktyg, och fortsätter sin poängform genom att assistera Jeremejeff till öppningsmålet. En djupledslöpande Berggren fick vi se idag, och känslan är att det är lite orättvist att han inte fick göra mål idag. Men vad gör det när poängen bärgas? Fin insats återigen.

Samuel Gustafson - +++
Gustafsons insatser är aldrig spektakulära, och sällan matchavgörande, men den jämnhet han visar är hänförande. Idag är inget undantag. Tuggar på i sin sittande roll, och pingar 30-40 metersbollar precis som han vill. Kapten Gustafsons skostorlek växer allt större än Fribergs.

Mikkel Rygaard - ++++
Man såg på honom från minut ett att han var på hugget idag. Idag satt nästan allt på plats. Drivet, blicken, avsluten; allt var där. Jag tycker dock att han försöker göra det lite väl avancerat vid tillfällen, vilket brukar kunna leda till bolltapp. Annars var det en Rygaard i storform idag. 

Oscar Uddenäs (ut 59) - +++
Fortsätter att övertyga mig av att detta är nästa stora internationella export. Gjorde sitt tredje mål för säsongen på bästa möjliga sätt, när han dunkade upp bollen i nättaket bakom en chanslös Tommy Vaiho. Fortsätter att utmana på ett hotfullt sätt, och var ett ständigt orosmoment för Sirius backlinje i första halvlek.

Alexander Jeremejeff (ut 75) - ++
Rent ut sagt en ganska anonym insats av Jerre idag. Är på rätt plats vid rätt tillfälle i första halvlek, när han kunde lobba bollen över målvakten och konstatera att han har gjort mål i fem matcher i följd. Annars får han inte lika mycket att jobba med som vanligt. En väldigt stark tvåa.

Leo Bengtsson (ut 59) - ++
Jag delar Leos frustrationer. Trots fullgoda insatser har det inte resulterat i några poäng än så länge. Får kliva av tidigt iochmed Abrahamssons röda, och var uppenbart upprörd när han gick mot bänken. 

Jonathan Rasheed (in 59) - +++
Gör ett stabilt inhopp. Går inte att klandras för något av målen, och gör dessutom några fina räddningar. Jonte är ett andrahandsval av högsta snitt!

Avbytare:

Franklin Tebo (in 59) - ++
Lite spretig fortfarande, men bjuder på en uppoffrande insats, precis som man vill ha i det läget. Noteras för en assist fram till Hovland i slutsekunderna. 

Blair Turgott (in 75)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Romeo Amane (in 75)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Valgeir Lunddal Fridriksson (in 85)
Spelade för kort tid för att bedömas.


 

Melvin Malmberg2022-05-28 20:36:37
Author

Fler artiklar om Häcken