Lagbanner
Spelarbetyg efter BK Häcken - Kalmar FF (1-3)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Kalmar FF (1-3)

Häcken förlorar för första gången sedan juli, efter en blek insats hemma mot Kalmar FF. Nedan finner ni spelarbetygen från den tunga förlusten.


+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - ++

Tycker det inte går att klandra Peter för någon av målen. Möjligtvis hade han kunnat göra det bättre vid 2-0-målet, där han blev ställd av en touch från någon av sina backar. Svajigare än vanligt i passningsspelet.

Tomas Totland - +
Det sista vi ser från Totland? Otroligt stressad när han får bollen i uppbyggnadsspelet, och erbjuder inte alls lika mycket i offensiven som hans konkurrent Valgeir gör. Han är syndabock vid Kalmars öppningsmål, där han slog en riktig indianare rätt in i mitten. Riktigt dåligt.

Even Hovland - ++
Han tappar väldigt mycket av sin säkerhet när Hammar saknas. Kanske inte nödvändigtvis Hovland som är anledningen till Häckens försvarshaveri, men var ovanligt slarvig under kvällen. Kapten i slutet när Samuel G klev av.

Simon Sandberg - +
Två saker är tydliga här. 1. Simon Sandberg är inte i närheten så bekväm som Hammar i den här backlinjen, 2. Sandberg borde egentligen spela som ytterback. Han och Tomas Totland på den högra sidan av backlinjen briljerade inte direkt idag.

Kristoffer Lund - +++
Kanske Häckens allra bästa spelare idag. Var påkopplad från första början, och gör en bra insats. Hotar framför allt med sina inlägg, men stod även för ett par avgörande brytningar. 

Samuel Gustafson (ut 75) - ++
När inte ens Samuel Gustafson presterar på en hög nivå vet man att det är något som inte står rätt till. Visserligen en stark tvåa, men slog bort ovanligt många bollar för att vara honom. Oroväckande bilder när han klev av skadad i matchens slutfas. 

Mikkel Rygaard - +
En insats som inte duger. Usel straff. Ovanligt låg passnings- och dribblingsprocent. Rygaard är en sån spelare som egentligen borde växa i Simon G och Sadiqs frånvaro. Svagt.

Romeo Amane - +
Han tappar mycket boll, bland annat vid 2-0-målet, där han blir av med bollen på ett väldigt olämpligt ställe. Annars tycker jag att hans beslutsfattande var förvånansvärt dåligt idag jämfört med hur det brukar vara. Visar glimtar av briljans, så endast ett plus kanske är lite hårt, men sett till de förväntningar som ligger på Amane så var det ingen vidare insats idag.

Pontus Dahbo (ut 62)  - +++
För att vara en allsvensk startdebut för en 17-åring var det här väldigt bra. Pigg på kanten, och höll på att göra ett drömmål i första halvlek. En spelare som absolut kommer få en hel del speltid i år.

Benie Traore - ++
Vinner en straff, och sätter dit den själv, men annars var det en ganska medioker insats. Utför något slags hot i djupled, men faller ut ur matchbilden när han får kliva ut på en kant i samband med Kamaras inhopp.
 
Lars Olden Larsen (ut 83)  - ++
Verkligen inte den sämsta spelaren på planen, men ansvaret på Larsen blir omedelbart större när Sadiq saknas, och de förväntningarna kunde han i mina ögon inte riktigt motsvara. Fixar en straff i första halvlek, men gör annars inte särskilt mycket väsen av sig. 

Avbytare

Ola Kamara (in 62)  - +
Ett väldigt blekt inhopp. Sällan delaktig i spelet, och när han får tag i bollen blev det inget bra av det. Ganska tydligt att se att han är en bit ifrån matchform.

Sigge Jansson (in 75)
Spelade för kort tid för att bedömas

Anom Chidi (in 83)
Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2023-04-15 21:02:00
Author

Fler artiklar om Häcken