Lagbanner
Spelarbetyg efter BK Häcken - Qarabag FK (0-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Qarabag FK (0-1)

Häcken står inför en tuff uppgift i Europa League-gruppspelet efter att ha förlorat hemma mot Qarabag FK. Nedan finner ni spelarbetygen från kvällens besvikelse.

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - ++

En ordinär insats från Peter. Han räddar det han ska, och det går verkligen inte att kräva att han ska rädda målet som gästerna gör.

Simon Sandberg (ut 78) - ++
Det var en ganska ordinär Sandberg-insats i dag. Det var en resolut försvarsinsats från Sandberg under dagen, men i vanlig ordning hade han väldigt lite att bjuda på i offensiv riktning. Det var inte dåligt, det var inte bra, det var bara väldigt färglöst.

Aiham Ousou - +++
Han har ett löptsteg som håller internationell klass och gjorde dessutom ett gäng avgörande brytningar. Det är dock tydligt att personkemin inte finns där på samma sätt som den finns med Hovland, och det är fortfarande vanligt att han slår de långbollar som sällan letar sig fram till en medspelare. En av dem som driver fram laget när Häcken jagar i slutskedet.

Johan Hammar - ++
I den första halvleken var det inget konstigt med Hammars insats. Han var stabil, kändes trygg med bollen vid fötterna. I den andra halvleken hände något. Flera konstiga passningar, och en dålig rensning som mycket väl kunde ha resulterat i ett bortamål. Senare var det hans nick, mitt ut i gapet på en Qarabag-spelare, som föranledde gästernas mål. Det är inte enbart han som ska bära hundhuvudet för det insläppta målet, men han var definitvt delaktig. 

Tomas Totland - ++++
Ytterligare en fin instas från Totland. Han gjorde sällan några misstag och var viktig uppbyggnadsfasen med sin imponerande bollbehandling. Det var nästan alltid farligt när han tog sig in i motståndarnas staffområde, och hans sätt att spela påminner en hel del om Kristoffer Lund när han spelar fotboll. Totland går från klarhet till klarhet, och han var enligt mig matchens lirare.

Samuel Gustafson - ++
En okej insats från Samuel. Han gjorde det han skulle, och det finns inte så mycket mer att säga än att det var en vanlig Samuel Gustafson insats vi fick se i dag.

Simon Gustafson - +
Han var direkt dålig i den första halvleken på ett sätt som vi absolut inte är vana att se. Det var ett antal bolltapp som en annan dag hade kunnat resultera i mål för gästerna. Växlade upp en aning i den andra halvleken, men det här var alldeles för dåligt för en spelare som Simon Gustafson. 

Mikkel Rygaard - ++
Det var en första halvlek där Rygaard blandade och gav. Han hade definitivt sina stunder då han briljerade med sina vägöppnande passningar och hade i första halvlek en frispark i ribban. Men han hade även perioder då han hade det svårt när han fick bollen felvänd med azerer i ryggen på sig. Blev ingen förbättring i den andra halvleken, och han lyckades inte driva fram laget när Häcken jagade ett kvittering i matchens slutfaser. 

Amor Layouni - ++
Han lyckades inte komma upp på sin vanliga nivå i dag. Han fick ofta bollen på sin kant, men Qarabags ytterback hade övertaget matchen igenom. Ett par svagare insatser från Layouni nu som inte alls har lyckats tas sig upp på samma nivåer som han var i Tyskland för några veckor sedan.

Edward Chilufya (ut 78) - ++
Sliter på ganska bra. Tar sig fram till lägena men har svårt att avsluta dem, och i dag blir det tyvärr avgörande. Har framför allt ett jätteläge precis innan gästernas mål. Blir det mål där kunde historien skrivits på ett helt annat sätt.

Momodou Sonko (ut 56) - +
Det var en tuff match för Momo i dag. De dribblingar som han lyckades med i söndags mot AIK hade han svårt med under torsdagen. Dessutom hade han det svårt att mäta sig med Qarabags fysiska ytterbackar. Blev utbytt i början av den andra halvleken.

Avbytare

Romeo Amane (in 56) - +++

Tillförde definitivt något med sitt inhopp. Fantastisk bollbegåvning som vanligt och löste de allra flesta situationerna som han gav sig in i. Innan har det varit helt klart att Simon borde vara ska vara given på mitten, efter dagens match är jag inte alls lika säker.

Abdulrazaq Ishaq (in 78)
Spelade för kort tid för att bedömas

Ali Youssef (in 78) 
Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2023-10-05 23:08:10
Author

Fler artiklar om Häcken