Lagbanner

-
-

Spelarbetyg efter BK Häcken - Varbergs BoIS (2-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Varbergs BoIS (2-1)

Två raka segrar är bärgade för första gången den här säsongen. Returmötet hemma mot Varbergs BoIS slutar till sist 2-1 i hemmafavör i en match där Bollklubben dominerade under stora delar av matchen och segermarginalen hade kunnat varit betydligt större. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!


7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Jonathan Rasheed - 4

Han blandar och ger. Svag på fötterna i vissa sekvenser och sista målet ska han plocka om han bara står lite bättre placerad. I övrigt ett jättebra match, men det är just i övrigt. 

Godswill Ekpolo - 4

Slår en felpass och drar på sig frisparken som leder till målet. Han tillsammans med Rasheed får ta på sig det baklängesmålet men annars en bra match av Will. 

Joona Toivio - 4

Bra i luftrummet och bidrar till ett lugn i försvaret. Stark 4:a.

Johan Hammar - 5

Får en ny startchans i Lindgrens frånvaro och förvaltar den mycket väl. Ett monster i luftrummet med sin längd och var även nära på att trycka dit en boll. 

Leonard Zuta - 5

Allsvenskans bästa vänsterback, ganska ohotad. Bara radar upp fina insatser och gör även poäng kontinuerligt. Magisk assist idag till Søderlund som gör 1-0. 

Erik Friberg - 5

Kapten för dagen och som Varbergs tränare sade: ”Han sätter inte en fot fel på hela matchen”. Räcker så. Gör han poäng så blir betyget högre.

Gustav Berggren - 4

Jämn matchen igenom. Kommer han upp i ännu bättre press så får han ett högre betyg. 

Daleho Irandust (ut 84’) - 4

Är med fint i spelet men dras med en mindre poängtorka just nu. Fin chipp till Yasin som borde förvaltat det läget bättre.

Ahmed Yasin (ut 84’) - 4

Kommer upp i nivå på ett helt annat sätt än tidigare och är ofta inblandad i farligheter framåt. Producerar poäng och det känns som att han är en klar startspelare just nu. Bränner dock många lägen och borde spela sina medspelare oftare. Stark 4:a.

Alexander Søderlund (ut 79’) - 4

Gör ett väldigt fint mål och är inblandad i en del situationer, men inte mer än så. Står just nu på ett fint målfacit med sex mål på tio spelade matcher. 

Leo Bengtsson (ut 78’) - 5

Vem hade inför säsongen trott att han skulle vara så här given i startelvan, göra så här många mål och vara inblandad i matcherna på det sätt som han är? Inte jag iallafall. Bränner liksom Yasin flera kvalificerade målchanser men lyckas till slut med att sätta dit en boll i nät. Bättre än Palle, ja, han är bättre än Palle! 

Avbytare: 

Alexander Faltsetas (in 78’)

Spelade för kort tid för att bedömas.

Viktor Lundberg (in 79’)

Spelade för kort tid för att bedömas.

Tobias Carlsson (in 84’)

Spelade för kort tid för att bedömas.

Jasse Tuominen (in 84’) 

Spelade för kort tid för att bedömas.


Höjdpunkter från matchen hittar ni här.

Nästa match: 
IFK Norrköping borta, måndag 24 augusti, 19.00. 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-08-18 09:00:00
Author

Fler artiklar om Häcken