Spelarbetyg efter BK Häcken - Västerås SK (4-0)

Häcken fortsätter att spotta in mål, men håller även för ovanlighetens skull nollan när Västerås besegrades under söndagen med 4-0. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Andreas Linde - ++++
En ordentlig revansch för Linde som gjorde en rad fina räddningar under söndagen. Hans räddningar innebär att Häcken håller nollan för första gången sedan den 3:e maj. Nollan lär ge självförtroende, och jag är oerhört glad för Lindes skull!

Julius Lindberg - ++
Lyckas inte alls lika väl i högerbacksrollen som han gjorde i början när han fick förtroendet där. Hans vassa förmåga att driva bollen framåt i planen var under dagen relativt osynlig och det kändes ofta farligt när Västerås utmanade längs Häckens högerkant. Godkänd men svag insats när man vet vad Lindberg är kapabel till.

Johan Hammar - ++++
Hammar var tillbaka i startelvan efter en period på bänken och visade direkt varför han hör hemma i elvan. Det var en rejäl insats, där Hammar satte sin kropp på linjen för att se till att Häcken skulle få hålla den nollan som de länge väntat på. Skulle bli väldigt förvånad om Hammar inte behåller sin startplats efter en insats som denna.

Marius Lode (ut 66) - +++
Inga konstigheter här. Efter ett gäng svaga Lode-insatser var han åter i form och såg till att Häckens nolla förblev intakt. Utbytt mot Hovland i den andra halvleken.

Jacob Barrett - +++
En sällsynt start för Barrett som gör en stabil insats. Resolut i det defensiva och fyller på i offensiven precis som sin konkurrent Adam Lundkvist. Det känns tryggt att ha en ersättare som Barrett att tillgå i truppen.

Simon Gustafson - +++
Behärskar sin roll som släpande mittfältare allt bättre. Han visade sig oerhört brytsäker under dagen, samtidigt som han var kreativ och framgångsrik när det gäller att ta bollen framåt i planen. Stabilt och bra.

Romeo Amane (ut 71)  - ++++
Ivorianen fortsätter att imponera stort. Efter en så gott som fläckfri prestation nere i Luxemburg var han återigen på hugget under söndagen. Han är expert på att driva upp bollen med sin fart och fantastiska spelförståelse. Idag visade han även prov på effektivitet, när han rullade in sitt första mål för säsongen i den första halvleken. Mycket starkt från Amane som klev av med skadesymptom i den andra halvleken.

Mikkel Rygaard - +++
Efter 60 minuter av osynlighet gjorde Rygaard mycket väl matchens prestation när han assisterade fram Layouni till 3-0-målet. Det var en perfekt avvägd djupledsboll som Layouni enkelt kunde springa in. Han slog även hörnan som Inoussa nickade in, men det var hans assist till Layouni som man kommer minnas i efterhand.

Amor Layouni - +++
En bra insats från Layouni som äntligen har kommit igång med målskyttet. Han följde upp sina två mål i torsdags med ytterligare ett i dag, och är i toppform inför sommarens täta matchande.

Ali Youssef (ut 54) - ++
Kom inte till sin rätt på samma sätt som i de tidigare matcherna, utan var snarare rätt osynlig. Mycket mer går det inte att säga, utan det är en tvåa.

Zeidane Inoussa (ut 71) - ++++
Inoussa fortsätter sin fantastiska form. För tillfället gör han mål på alla möjliga sätt. Cykelsparkar, djupledslöpningar och nickar, han behärskar allt! Han ligger även bakom Amanes 2-0-mål, där det är han hans retur som ivorianen kan peta in.  Det är en tidsfråga innan de europeiska toppklubbarnas scouter börjar synas på Bravida Arena.

Avbytare

Srdjan Hrstic (in 54) - +++

Efter ett länge ganska anonymt inhopp kunde Hrstic göra matchens sista mål i den 89:e minuten efter ett fint inlägg av Nioule. Det är andra matchen i rad som serben nätar efter att ha hoppat in, vilket är ytterligare ett styrkebesked i en offensiv som för tillfället fungerar väldigt bra.