Lagbanner
Spelarbetyg efter BK Häcken - Zalgiris Vilnius (5-0)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Zalgiris Vilnius (5-0)

Häcken är gruppspelsklart efter uppvisningsfotboll på Bravida Arena. Litauiska Zalgiris Vilnius kunde under torsdagen besegras med 5-0 efter en mycket väl genomförd match av Häcken. Nedan finner ni spelarbetygen efter matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - ++

Ingen svettig dag på jobbet för Abrahamsson. Fick en ordentlig smäll i den första halvleken, men kunde spela vidare. Mycket mer än så finns det inte att säga, stabilt.

Simon Sandberg - +++
En klassisk Sandberg-insats; inget iögonfallande, men gör jobbet på ett gediget sätt. Den frågan som alla ställer är vad som har hänt med Valgeir? Islänningen har inte fått spela en enda minut efter uttåget mot Klaksvik, och det verkar mer och mer som om Sandberg är det nya förstahandsvalet. Det är något som får en att lyfta på ögonbrynen, men inget som får en att rasa, för Sandberg är stabil.

Even Hovland - +++
Inget särskilt här, han spelar precis som han brukar. Mycket bra och mycket säkert!

Johan Hammar - ++++
Överglänser sin mittbackspartner i dag. Han är säker och har ett mycket kraftfullt steg när han kliver framåt i banan. När Hammar blev utvisad i 1-4-förlusten mot Kalmar 2021, som befäste vår plats i tabellens bottenskikt, var det nog inte många som trodde att Johan Hammar skulle få den här utvecklingen. Fantastiskt att se.

Kristoffer Lund - ++++
Det blev en sista show för Kristoffer Lund på hemmaplan. Lund, som med stor sannolikhet kommer skriva på för italienska Palermo i dagarna, ägde sin vänsterkant i vanlig ordning och utmärker sig med sin otroliga styrka som man inte alltid kunnat ta för givet. Får avsluta sin sejour i Häcken genom att assistera fram Sonko med sin allra sista touch efter en klassisk överlappning. Det är bara att säga tack för showen Lund, och varmt välkommen tillbaka!

Samuel Gustafson - ++++
En klassinsats av Samuel. Dirigerar på mitten och får toppa av sin insats med ett fint mål som med all säkerhet stängde dubbelmötet. Så fin han är, vår kapten.

Romeo Amane (ut 66) - +++
Växlar upp idag efter den ganska bleka insatsen mot Varberg i helgen. Man slutar aldrig imponeras över hur lugn han är med bollen vid fötterna, trots att situationen kan vara knivig. Det är redan väldigt bra, men om han börjar skjuta lite mer kan det bli ännu lite bättre.

Mikkel Rygaard (ut 79) - ++++
I dag visade han återigen sig från sin bästa sida, och när Rygaard visar sin bästa sida vet man att det är riktigt, riktigt bra. Hittar de vägvisande passningarna som han inte alls lyckades med i helgen och är bra i presspelet. Att se Mikkel Rygaard spela fotboll live är något som alla borde uppleva.

Ibrahim Sadiq (ut 73) - ++++
Gör två mål och en assist under kvällen. Hade bud på fler och de stackars Zalgiris-backarna hade inte mycket att sätta emot vår vindsnabba ghanan. Hade han spelat 90 minuter hade det nog blivit ett hattrick.

Srdjan Hrstic (ut 66) - ++++
Visar än en gång varför han kommer bli en otrolig tillgång för Häcken. Åter i målprotokollet och är dominant när det kommer till att ta ned bollar, i sitt så kallat ”hold-up” spel. Martin Ericssons påstående att Hrstic är en blandning av Jerre och Zlatan känns ganska pricksäker.

Amor Layouni (ut 73) - +++
Jag tycker det är rimligt att säga att Layouni har dominerat ända sen han kom till Häcken. I dag har han ett övertag över sin back både sett till snabbhet och fysik. Spelar fram Sadiq till 3-0-målet och lyckas med det mesta han försöker med. Europa är inte redo för Amor Layouni!

Avbytare

Pontus Dahbo (in 65) - +++
Visar vilken bra inhoppare han är. Kommer in med energi och ett driv som är viktigt i det skedet av matchen. Bra!

Ali Youssef (in 65) - ++
Gör ett fint inhopp och visar mycket mer självklarhet än vad de andra anfallsalternativen vanligtvis gör. Han har kommit i matchandet på ett fint sätt, och hoppas att han kan hålla sig skadefri i höst!

Momodou Sonko (in 73)
Spelade för kort tid för att bedömas

Tobias Sana (in 73)
Spelade för kort tid för att bedömas

Isak Brusberg (in 79)
Spelade för kort tid för att bedömas
 

Melvin Malmberg2023-08-17 21:15:00
Author

Fler artiklar om Häcken