Lagbanner
Spelarbetyg efter Degerfors - BK Häcken (1-2)

Spelarbetyg efter Degerfors - BK Häcken (1-2)

Häcken har för första gången sedan 2010 vunnit de två inledande omgångarna i Allsvenskan. I ett Örebro där det låg snödrivor runt planen avfärdades Degerfors på bortaplan. Nedan finner ni spelarbetygen ifrån matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd



Peter Abrahamsson - ++
Godkänt. Skulle kanske kunnat göra det bättre vid Degerfors mål, men gör inga tydliga blundrar så att insatsen är godkänd.

Valgeir Lunddal Fridriksson (ut 86) - ++
Jag tycker att Valgeir har gjort tydliga framsteg sen fjolåret. Men samtidigt tycker jag att han inte riktigt håller nivån för att vara startande högerback för Häcken ännu. Har ganska stora problem defensivt sett, framför allt i första halvlek, men även framåt slutet. En tämligen svag tvåa.

Even Hovland - ++
Jag har tidigare hyllat Hovland som en riktig ledargestalt i backlinjen, men även kritiserat honom för sin slapphet. Just idag är det den slapphet som utmärker sig. Jag känner mig väldigt trygg när han går upp i en duell, eller går in för en brytning, men det är de små detaljerna som oroar mig. Felpassningar är något som förekommer ganska ofta, och drällande med boll precis framför motståndarnas anfallare händer även det med. Har dock inte kostat några mål än, men det är en tidsfråga om han ska fortsätta med sitt kraftiga risktagande.

Johan Hammar - +++
Han har inlett Allsvenskan på ett utmärkt sätt, och förmodligen befäst sin plats som mittback bredvid Hovland, och före Tebo. Degerfors hade inte jättemycket i offensiv väg idag, och det är Hammar en bidragande faktor till.

Kristoffer Lund (ut 81) - ++
Har till synes tagit monsterkliv sedan förlusten mot Hammarby i Svenska Cupen tidigare i våras. I de två första omgångarna i årets allsvenska har han verkligen presterat över förväntan, speciellt defensivt sätt. Under försäsongen var han startelvans akilleshäl, nu är det en helt annan historia. Och nej, han är inte fläckfri än. Hans passningsspel, offensiva kvalitéer och till och med defensiva kvalitéer är långt ifrån färdigutvecklade. Men det är tydlig förbättring från vad han har presterat tidigare. Stark tvåa.

Samuel Gustafson - +++
Efter den dominanta insatsen förra veckan, så följer han upp det med ytterligare en fin prestation idag. Från att i första sejouren i Häcken vara mer av en tia, har han kommit hem till Hisingen och utvecklats till Allsvenskans Sergio Busquets. Han utstrålar ett lugn och visar en brytsäkerhet som gör mig helt säker att vi har hittat Erik Fribergs ersättare.

Gustav Berggren - +++
Gedigen kämparinsats. Vinner många bollar på mitten, driver idag även fram de vunna bollarna och skapar farligheter i offensiven. Med Gustav Berggren kan du alltid förvänta dig en tre-plus insats.

Mikkel Rygaard (ut 70) - ++
Kommer inte in i det på samma sätt idag. Anför fortfarande laget i offensiven, men får inte med sig de marginaler som tidigare varit på hans sida. Tycker att han hänger lite med huvudet i andra halvlek, och går inte riktigt dit med pressen. Ingen dålig insats, men jag vet att Rygaard kan bättre!

Oscar Uddenäs - +++
Börjar tro att han kan nå de höjder som Wålemark visade under 2021. Även om han inte var lika lysande som mot AIK så bjuder han fortfarande på en fullgod insats. Sätter skräck i Degerforsspelarnas ögon med sitt utmanande, och föranleder 1-0 målet genom att skjuta ett skott som målvakten tvingas släppa retur på och som i förlängningen hamnar i mål. Oscar Uddenäs kommer vara ett av Allsvenskan 2022:s bästa nyförvärv.

Ibrahim Sadiq (ut 86) - ++++
Är det inte dags att slå in på Ghana-spåret igen, Martin Ericsson? När gjorde de en missnöjd senast? Sadiqs insats idag visar att vi har en fin bredd att leka med under året. Ständigt hot i djupled, där han nästan alltid är klart snabbare än försvararen. Gör de två matchavgörande målen innan han kliver av skadad. Waris-vibbar.

Lars Olden Larsen - ++
Tycker att det är uppenbart att vi har en väldigt bra spelare i vår ägo här. Snabbhet, dribblingar och ett stabilt försvarsjobb gör så att det är en spelare som ligger Per-Mathias helt i smaken. Idag lyckas han inte förvandla det till så mycket produktivt, men när han väl exploderar så kommer det att smälla.

Erik Friberg (in 70)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Kadir Hodzic (in 81)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Filip Trpcevski  (in 86)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Tomas Totland (in 86)
Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2022-04-09 21:07:00
Author

Fler artiklar om Häcken