Spelarbetyg efter Djurgårdens IF - BK Häcken (1-0)

Häcken förlorar mot Djurgården med 1-0 efter en mycket kontroversiell straff. På många sätt ytterligare en match där domaren är den som gör skillnaden. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen.

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - +++
Stabil. Gör en bra räddning på Bergvalls nick i den första halvleken och står för en bra insats totalt. Chanslös på (skämt)straffen.

Valgeir Lunddal - ++
Sliter på ordentligt i 90 minuter. Får inte riktigt till den sista passningen idag, och mycket tyder på att Valgeir är, likt alla sina lagkamrater, ganska utmattad. Straffen ska vi inte ens prata om: aldrig i livet att den tar på armen.

Even Hovland - +++
Elegant insats. Driver med boll och värderar helt rätt i 1 mot 1-lägen. Fortsätter vara en äkta nyckelspelare.

Simon Sandberg - ++
Svag tvåa här. Snarlik insats till den som han presterade mot Halmstad. Oerhört mycket felpass och visar inte alls den auktoritet som Hammar kan visa. Svagt.

Kristoffer Lund - ++
Kommer inte alls till idag. Felbedömer en del bollar i framför allt den första halvleken, och får inte riktigt sina inlägg till rätt ytor under dagen. Förbättringspotential.

Samuel Gustafson - ++
För den kanske första matchen sen början av förra säsongen så var Samuel G förhållandevis osynlig. Känslan är att han spelade med en skada idag, för det var inte så många högintensiva löpningar från Gustafson i den här matchen. Godkänd, men fortfarande en besvikelse sätt till den vanligtvis utomjordiska standarden.

Mikkel Rygaard - +++
Löser nästan alla situationer som går att lösa under dagen. Slår ett gäng helt otroliga passningar, och var för ovanlighetens skull outstanding i den första halvleken. Det som saknades var den utslagsgivande passningen eller skottet.

Romeo Amane (ut 79) - ++
Ser sliten ut, men presterar ändå bra. Det här är en stark tvåa. Tar nästan bara smarta beslut i den första halvleken, och driver Häckens offensiv stundtals. Blir trött och faller ur matchbilden lite i slutändan.

Momodou Sonko (ut 73) - ++
Rätt svag tvåa. Det känns alltid spännande när han går till attack på sin kant, och han slog en del hotande inlägg under matchens gång. Mitt problem med Sonko är att han inte alls är så effektiv och aggressiv i försvarsspelet som Sadiq är. Det är det visserligen svårt att vara, men jag tycker han känns klen i duellspelet.

Benie Traore - ++
Jobbar på hårt men är ganska osynlig under matchen. Bollen tog sig sällan så långt. Var i den första halvleken fri från halvplan, men Djurgårdens backar lyckades fånga upp honom, och det blev ingenting av det anfallet. Syns att även han är trött.

Lars Olden Larsen (ut 85) - +
Svag insats. Var från matchens början inte vän med bollen. Många spelare är trötta men frågan är om inte han är tröttast av dem alla.