Lagbanner

-
-

Spelarbetyg efter Falkenbergs FF - BK Häcken (1-1)

Spelarbetyg efter Falkenbergs FF - BK Häcken (1-1)

Den allsvenska premiären 2020 slutade inte på det sättet som vi önskade. Matchen mot Falkenberg slutar oavgjort efter en dålig insats av Häcken, och ännu sämre första 25 minuter. Nedan följer spelarbetyg samt en kommentar från målskytten Daleho Irandust.



7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Peter Abrahamsson - 4

Stod för ett par nervösa ingripanden i första halvlek men tog i övrigt det han skulle. Falkenbergs mål kan man knappast lasta Peter för. En riktig hockeystyrning!

Godswill Ekpolo - 3

Kämpade och slet som vanligt men fick riktigt till det i positionsspelet och tajmingen. Inte för att det är så konstigt efter drygt två månader utan matchspel.

Joona Toivio (ut 72’) - 4

Utmärkte sig egentligen inte på något sätt, varken positivt eller negativt. Lite dåligt passningstempo men annars stabil.

Rasmus Lindgren - 4

Likt sin mittbackskollega stabil, försökte att dra upp passningstempot men fick ingen hjälp från dem andra spelarna med det, tyvärr. 

Adam Andersson - 4

Försökte göra skillnad med sin snabbhet kvickhet. Försökte en del offensivt men fick inte ut något konkret, vilket drar ner betyget.

Erik Friberg - 4

Glänste till emellanåt, men de fina passningarna kom knappast på löpande band, som vi kanske vant oss vid. Desto mer klockren summering efter slutsignal; "- En riktig skitmatch"

Gustav Berggren (ut 45’) - 1

Var väldigt passiv i första halvlek och var inte alls den mittfältsgeneralen som han var under andra delen av förra säsongen. Friberg fick ständigt täcka upp defensivt. Efteråt kom förklaringen till insatsen och bytet i paus; "- Han mådde inte bra, helt enkelt", sa Andreas Alm. Enligt Falkenbergs lagläkare rörde det sig om vätskebrist, inget allvarligare. 

Jasse Tuominen (ut 63’) - 2

Lite av en besvikelse denna kväll. Hittade inte rätt i varken passningar eller rörelsemönster. Presterade betydligt bätte i träningsmatcherna och cupen, vårt finska nyförvärv. 

Daleho Irandust - 6

Var den enda som gjorde stor skillnad idag, drev framåt, hittade instick och blev även rättvis målskytt. Mattades av lite i andra halvlek på grund av värmen. 

Gustaf Nilsson (ut 86’) - 5

Vann ständigt tillbaka bollen och börjar även bli farlig framåt. Brände dock ett jätteläge. Har han byggt på sig ett par kilo muskler till, kanske?

Ahmed Yasin (ut 86’) - 3

Får inte riktigt godkänt, slog bort många fina inläggsmöjligheter i första halvlek och var inte så skarp i de avgörande momenten. Behöver nog få det att lossna snart, om han ska behålla sin startplats i den offensiva konkurrensen som råder. 

Avbytare: 

Alexander Faltsetas (in 45’) - 4


Häcken fick, som Alm sa, en bättre rytm i andra halvlek när Faltsetas bytte av Berggren. Gjorde det han skulle men inte så mycket mer. 

Leo Bengtsson (in 63’) - 5

Hade bestämt sig för att göra skillnad när han kom in och var nära några gånger att komma till ordentliga farligheter framåt. Ett steg framåt från försäsongen, ska han peta Yasin snart?

Ali Youssef (in 86’)

Spelade för kort tid för att bedömas.

Viktor Lundberg (in 86’)

Spelade för kort tid för att bedömas.

Daleho Irandust efter slutsignal:

- Man är inte jättearg även fast man inte är superglad heller. Vi ville ju ha 3 poäng härifrån såklart, men vi kanske inte förtjänade det. Vi kanske har två fler lägen än dem och om vi gör mål på våra lägen så går vi härifrån med tre poäng, men sådan är fotbollen. Vi ska inte vara för bittra, det är match om några dagar igen. 

På frågan hur det känns att spela utan publik svarar han: 

- Det är tråkigt att inte spela inför våra fans, jag älskar att spela inför dem. Men dem får glädja sig åt att se oss spela på TV:n iallafall. Jag är faktiskt bara glad över att det är igång igen, så får supportrarna förhoppningsvis glädja sig åt att fira tre poäng och vinster framför TV-rutan istället.

Lucas Werdelin L.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-06-16 00:12:00
Author

Fler artiklar om Häcken