Lagbanner
Spelarbetyg efter Hammarby - BK Häcken

Spelarbetyg efter Hammarby - BK Häcken

Efter en lovande försäsong, och promenadsegrar i de två första omgångarna, tar BK Häckens cupäventyr slut efter en utklassning på Tele2 Arena. Nedan finner ni spelarbetygen från förlusten mot Hammarby.

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
- Underkänd

Peter Abrahamsson - +
Nej, det här var inte Peters match. Vid tillfällen väldigt loj, och hans slarvighet var nära att kosta oss ett mål tidigt i första halvleken. Skulle givetvis gjort det bättre vid det första målet där han släpper bollen mellan benen efter en hörna. Trots att det är trångt och synfältet inte är optimalt, så ska såklart inte den bollen leta sig över linjen. Förbättring krävs!

Tomas Totland - ++
Tämligen anonym insats från den dyre norrmannen. Han har fortfarande en hel del att bevisa om pengarna vi spenderade för honom ska vara värt det.

Even Hovland - ++
Ganska stabil insats återigen. Känns som om Högmo har prickat helt rätt med denna värvning i strävan av att ersätta de mittbacksgeneraler som lämnade i vintras.

Franklin Tebo Uchenna - +
Man brukar säga att man inte ska ändra på ett vinnande lag, och idag så undrar jag varför inte Högmo lyssnade på den gamla klyschan. Väldigt, väldigt svag insats från den yviga nigerianen. Även om hans egna självmål inte enbart går och lasta på honom, kommunikationen och positionsspelet i backlinjen var svag, så hade han stora problem med de små sakerna man bara måste lyckas med som professionell fotbollsspelare. Det är klart att man inte ska döma en spelare på en enstaka insats, men jag tror jag inte är helt ute och cyklar när jag säger att Högmos förtroende för Tebo var betydligt starkare i morse.

Kristoffer Lund Hansen - ++
Snudd på underkänt här också. Hammarby nyttjade vår vänsterkant flitligt under stora delar av marchen, och det är på grund av att Lunds defensiva kvaliteer inte är lika självklara som hans offensiva. Kommer vid flera tillfällen i första halvlek alldeles för långt in i mitten, och ger Hammarby oceaner av utrymme att operera på vid bland annat 2-0 målet. Dansken måste steppa upp ett steg om han inte ska bli utkonkurrerad av nyförvärvet Kadir Hodzic.

Mikkel Rygaard - ++
Kommer inte alls in i det idag. Dansken har varit en av försäsongens stora ljusglimtar med sin flärd och fantastiska vänsterfot, men idag gick han inte riktigt att känna igen. Ansvarig för 3-0 målet där han förlorar en duell på ett ställe som man inte kan tappa bollen på. En rätt så svag tvåa.

Gustav Berggren - ++
Lyckas inte forsätta sitt målstim som han har varit inne i under gruppspelet. Ändå är han en av de som manar på laget och visar att han vill något idag, och är därför en av Häckens bästa spelare för dagen. Ändå så får han bara två, och det visar hur dålig instatsen var om något.

Erik Friberg - ++
Inget anmärkningsvärt. En klassisk Erik Friberg insats, jobbar i det tysta, och gör det hundjobbet som är så vitalt för att vi ska kunna ticka som ett lag. Trots att han gnuggade på som vanligt, så kunde han inte förhindra den svaga insatsen.

Oscar Uddenäs - ++
Hade inte så mycket boll att jobba med idag. Kan inte ge honom en etta eftersom han inte gjorde bort sig, kan inte heller ge honom en trea eftersom han inte utmärkte sig heller. Tvåa.

Benie Traore - ++
Likt Uddenäs en tyst insats som det inte går att säga så mycket om. Men hela matchen känns på något sett meningslös efter skräckbilderna på Traore och det potentiella benbrottet han ådrog sig i inledningen av den andra halvleken. Man hade en stor klump i magen under hela den andra halvleken, och den klumpen var inte resultatsbaserad. Vi hoppas givetvis att skadan inte ska vara lika allvarlig som befarat, och att vi kan få se ivorianens leende i den gulsvarta dressen snart igen!

Leo Bengtsson - +++
Bästa spelaren idag. Väldigt pigg och initiativtagande i första halvlek, och nästan all produktivitet från första halvlek kom ur Bengtsson. Föll ut i anonymiteten i andra halvlek.

Inhoppare

Jasse Touminen (in 55) - ++ 
Visar stundtals glimtar av kvalité, men i mångt och mycket ett väldigt anonymt inhopp med tanke på matchbilden.

Romeo Amane (in 70) - ++ 
En oslipad diamant. Hittar in i några fina instick, och ger oss drömmar om en storförsäljning framöver. Annars måste han vara lite mer noggrann i sitt kortpassningsspel då han stod för några slappa bolltapp idag.

Alexander Jeremejeff (in 70) - ++
Anonymt inhopp. Hade en möjlighet precis i slutet att öppna sitt målskytte för säsongen, men så blev det inte. Nu när Benie ådrog sig en potentiellt allvarlig skada så riktas återigen många blickar mot Jerre, och han kommer få ett tungt ansvar på sig iår igen när det gäller att göra målen.

Valgeir Lunddal Fridriksson (in 78) 
Spelade för kort tid för att bedömas.

Alexander Faltsetas (in 78)
Spelade för kort tid för att bedömas.









 

Melvin Malmberg2022-03-06 17:05:55
Author

Fler artiklar om Häcken