Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-05-01 17:30

Hammarby - Häcken
1 - 1

Spelarbetyg efter Hammarby IF - BK Häcken (1-1)

Spelarbetyg efter Hammarby IF - BK Häcken (1-1)

Det vill sig inte för BK Häcken just nu och krysset borta mot Hammarby betyder fjärde raka matchen utan seger. Nedan finner ni mina spelarbetyg från matchen.


7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel


Pontus Dahlberg - 4

Studsar ändå tillbaka lite efter den tuffa säsongsinledningen och står för en stabil match utan misstag. 

Godswill Ekpolo - 4

Det släpptes till en del chanser på hans kant men "Will" gör ändå en bra match, tycker jag. 

Joona Toivio - 3

Klumpigt försvarssagerande vid målet. Gå in med hela kroppen istället för att sträcka fram foten och försöka täcka skott med den. Oklart vem som har markeringen där, dock. 

Rasmus Lindgren - 4

Är helt okej även om försöket till det långa inkastet inte blev som han hade tänkt sig...

Martin Olsson - 4

Var okej senast mot Sirius och är ännu bättre idag. Kommer bli viktig med sin vänsterfot och offensiva potential. Stark 4:a.

Gustav Berggren - 5

Gör en mycket fin match där han driver med bollen framåt på ett väldigt effektivt sätt. Är verkligen underskattad med bollen. Missar dock ett finfint läge i slutet av matchen. 

Alexander Faltsetas - 3

Är tyvärr in den spelaren vi behöver på ett mittfält i 90 minuter. Vi behöver bättre förutsättningar i form av en spelskicklig sittande mittfältare för att kunna driva vårt anfallsspel. Den egenskapen besitter inte Faltsetas på långa vägar. 

Tobias Heintz - 2

Får det inte att stämma idag heller. Samspelet med Traoré är inget man jublar över och har svårt att komma till farligheter på egen hand.

Benie Traoré - 2

Faller ur matchen lite när han inte får ha mycket boll. Har det tufft i defensiven och kompenserar inte upp det något vidare i offensiv väg idag. 

Alexander Jeremejeff - 4

Har bevisat gång på gång vilken hög lägstanivå han besitter och gör så även idag. Fint och enkelt nickmål men även helt okej i spelet. Bra att han fick göra ett spelmål.

Leo Bengtsson - 3

Är inte samma Leo Bengtsson som han var under fjolårssäsongen även om han blixtrar till emellanåt. Fick till en magiskt defensiv brytning en gång men skapar för lite och är inblandad i för lite offensivt. 

Avbytare: 

Patrik Wålemark (in 64’) - 5

Som jag skrivit tidigare så tillför han ytterligare en dimension med sitt distanskott. Skapar fler farligheter framåt än vad Bengtsson, Heintz och Traoré gjorde på hela matchen tillsammans.  

Ali Youssef (in 83’) 

Spelade för kort tid för att bedömas.
Nästa match: 
IFK Göteborg borta, lördag 8 maj, 15.00
 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2021-05-02 11:00:00
Author

Fler artiklar om Häcken